Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 423 hír

Ideje moziba menni: 9 filmet nézhetünk meg jóval a premier előtt

22 mozi csatlakozott az országos fesztiválhoz.

A 18-as karikával játszik a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa

A képekből kialakított interaktív térkép egy közösségi felületté válik.

Fél év után pénteken premier lesz az egerszegi Hevesi Sándor Színházban

Zaol
-
 Ma 17:30Kultúra

Pénteken mutatja be a Hevesi Sándor Színház az Elnémult harangok című színjátékot, miután újra fogadhatják a közönséget a teátrumok. A múlt századi magyar–román együttélés világába kalauzoló színművet az ukki születésű Rákosi Viktor írta 1903-ban.

Újranyit a Soproni Petőfi Színház

Ma este tér vissza a Soproni Petőfi Színház, először a kamaraszínpadra, a Római karnevál című darabbal. Az évad május 21-én A padlással folytatódik, már a nagyszínpadon. Május 13-ától teljes üzemmódban működik a Soproni Petőfi Színház. A tervezett hat előadás helyett nyolc darabot állít színpadra a társulat. A Római karnevál és A padlás után…

Megszűnhet Nagyváradon az önálló magyar színház

A Bihar megyei önkormányzat a költséghatékonyság jelszavával egyetlen közös intézménnyé olvasztaná a Szigligeti Színházat, a román Regina Maria Színházat és a Nagyváradi Állami Filharmóniát – adta hírül az erdélyi sajtó szerdán.

Kettős jubileumot ünnepel a Szegedi Tudományegyetem

Szellemi elődje, a kolozsvári jezsuita kollégium alapításának 440. évfordulóját és az egyetem Szegedre érkezésének centenáriumát ünnepli idén a Szegedi Tudományegyetem (SZTE).

Három ingyenes filmet nézhetünk meg május 16-ig

A Még egy kört mindenkinek, mely Oscar- és Európa-díjas, az Oscar-jelölt Kollektíva és a Corpus Christi című alkotás ingyenesen megtekinthető május 16-ig. A Festival Scope oldalán megtalálható LuxVirtual Cinema jóvoltából több európai országból is megtekinthetünk ingyenesen filmeket május 16-ig. Így került be a repertoárba…

Színház – másképpen, vagy nem?

Vasárnap 5-kor újabb daltörténettel jelentkezett a Kovátsműhely: Darvas Kristóf és Müller Péter Sziámi Remény meg félelem című dalát énekelte el Kováts Kriszta, majd először Elek Dórát, a Baltazár Színház alapítóját és vezetőjét kérdezte a sérült fiatalokból álló színtársulatról, majd a dal írója, Müller Péter Sziámi mesélt életéről és a színházzal

Premierrel tér vissza a miskolci színház

A Miskolci Nemzeti Színház premierrel nyit: május 29-én a Déjà vu című előadást mutatják be Szabó Máté rendezésében. Régi kedvencek és elmaradt bemutatók is várják a nézőket Miskolcon.

Felmentették azt a férfit, aki bombarobbantással fenyegetőzve rabolt ki egy nemzeti dohányboltot Székesfehérváron

Igazságügyi elmeorvosi vélemény alapján első fokon - nem jogerősen - felmentették azt a férfit, aki 2014 novemberében bombarobbantással fenyegetőzve rabolt ki egy nemzeti dohányboltot Székesfehérváron - közölte a Székesfehérvári Törvényszék az MTI-vel.

Kettős jubileumot ünnepel a Szegedi Tudományegyetem

Szellemi elődje, a kolozsvári jezsuita kollégium alapításának 440. évfordulóját és az egyetem Szegedre érkezésének centenáriumát ünnepli idén a Szegedi Tudományegyetem (SZTE).

Június végén rendezik meg a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozót

Koncertekkel, színházi előadásokkal, közösségi programokkal várja a közönséget a nagymarosi Duna-parton a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó.

Történeti látványtárat alakítanak ki a szegedi Vármúzeumban

A látványtárat a először a kutatók vehetik igénybe, majd a tervek szerint a Múzeumok őszi éjszakáján mutatják be a nagyközönségnek.

Telefónia tárlattal nyit újra a szegedi informatikatörténeti kiállítás

A magyar telefónia mérföldköveit bemutató tárlattal nyit újra a Neumann Társaság Informatika Történeti Kiállítása szombaton a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában.