Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 290 hír

Egy mesterséges intelligencia nulláról létrehozza a fizikát, és bizonyíthatja, hogy szimulációban élünk

Rakéta
-
 Tegnap 22:48Tudomány

Zavarba ejtő algoritmussal állt elő Hong Qin fizikus. Az általa betanított gépi intelligencia paradigmaváltó felfedezésekhez vezethet az energiaiparban, sőt, puszta létezése bizonyíthatja, hogy az általunk érzékelt valóság valójában egy szimuláció.

Innovatív, zöld és látványos építészeti projekt jött létre Vietnámban

Mandiner
-
 Tegnap 19:59Gazdaság

A VTN Architects olyan otthont és egyben munkahelyet tervezett Hanoi közelében, melynek dupla és lukacsos homlokzata kiváló szellőzést, és ezáltal kellemes hőmérsékletet biztosít folyamatosan, mindenféle légkondicionáló eszköz nélkül. A két fal közé növényeket helyeztek el, melyek a kellemes klímán kívül mesés látványt is nyújtanak.

Egy taxi csomagtartójában csempészték be a Nemzeti Színházba Stohl Andrást a balesete után

A tizenegy évvel ezelőtti eset után fenyegetéseket is kapott a színész.

A színházvezető, aki jegesember lett – Szentiványi Béla

Fidelio
-
 Tegnap 18:00Színpad

Szentiványi Béla színész, rendező és felesége, Zimonyi Márta primadonna a két világháború közötti hazai színjátszás sztárjai voltak. A férj megalapította az Országos Művész Színházat: stagione-típusú vándortársulatával járták a vidéket. A Trianon utáni Magyarországon a magyar színművészet életben tartása volt a cél. Ám Szentiványi anyagilag…

Sárga rózsákkal emlékeznek Törőcsik Marira a Nemzeti Színháznál

A péntek hajnalban elhunyt Törőcsik Marira kedvenc virágával, a sárga rózsával emlékeznek a rajongók és kollégái a Nemzeti Színháznál. A színháznál emlékezők a hangszóróból többek között Pilinszky János verseit és a János vitéz részleteit hallhatják felvételről Törőcsik Mari előadásában. Törőcsik Mari kedvence a sárga rózsa volt. A…

Drámai eredményt hozott a kutatás: nem is hinnénk, mennyit ártunk ezzel a fáknak

A zajszennyezés hosszú távú kockázatot jelent a fák és más növények számára, a hatás pedig a zajforrás megszüntetése után is fennmaradhat - derül ki egy amerikai kutatásból.

Tucatnyi újabb munkásszállás létrehozását támogatja a kormány

Magyar Nemzet
-
 Tegnap 13:32Gazdaság

Helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások és gazdasági társaságok nyújthattak be támogatási igényt 80–200 férőhelyes ingatlan építéséhez vagy felújításához.

Nővére babáitól ért el a színház világába: Papp Janó útja

Zaol
-
 Tegnap 11:10Kultúra

Nővére babáin elkezdett kísérletezgetni, édesanyja pedig mindenben támogatta. Mára az ország egyik legismertebb jelmeztervezőjeként tevékenykedik.

Újabb rekordot hozott a hűvös tavasz (2021.04.16.)

2021. április 16-án országszerte a szokásosnál hűvösebb idő volt. Budapest János-hegy állomáson mindössze 4,3 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet. Ezzel megdőlt az erre a napra vonatkozó legalacsonyabb maximum-hőmérséklet fővárosi rekordja. Az eddigi rekordot ezen a napon 1997-ben, Budapest Széchenyi-hegy állomáson mértük,…

Így emlékeznek Törőcsik Marira a Nemzeti Színháznál

A péntek hajnalban elhunyt Törőcsik Marira emlékeztek péntek délután a Nemzeti Színháznál.

Az emlékezés rózsái a Nemzeti Színház előtt

Gyűlnek a virágok a Nemzeti Színház épülete előtt, ahol a pénteken elhunyt Nemzet Színésze, Törőcsik Mari tisztelői róhatják le kegyeletüket.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem összevont campust hoz létre a Józsefvárosban

A jelenleg több városban működő Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) összevont campust hoz létre a Józsefvárosban, amely becslések szerint 2027-ben nyithatja meg kapuit - írta szombaton a Magyar Nemzet, amelynek Becker Pál, a PPKE fejlesztési főigazgatója nyilatkozott a témáról.

Gigantikus marihuána-ültetvényeket hoznak létre Ausztráliában

Két, orvosi marihuánával foglalkozó vállalat gyorsított tempóban tervezi felhúzni a hatalmas marihuána-ültetvényét az ausztrál állam, Queensland egyik városa mellett, ami az állam jobboldali-konzervatív központjának számít.