Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 154 hír

A Himnusz regényes története – Új dokumentumfilm készült a magyar kultúra napjára

A Magyar Kultúra Napján, január 22-én Kölcsey Ferenc Hymnus című versének „letisztázását” ünnepeljük. Később Erkel Ferenc zenéjével vált teljessé kultúránk egyik alapköve. A két szerző életútja, a Himnusz keletkezése és utóélete számos izgalmas, regényes fordulatban bővelkedik, melyről az Erkel Ferenc által alapított Budapesti Filharmóniai…

Mammográfiai szűréseket szerveznek Fejér megyében

Duol
-
 Ma 17:00MegyeiFejér

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Székesfehérváron élő hölgyeket.

SZFE: Elismert színházi szakemberek vezetik majd az osztályokat

A Színház- és Filmművészeti Egyetem felkérte a 2021/22-es tanévben induló osztályok vezetőit.

Elismert színházi művészek vezetik majd az Szfe-s diákok osztályait

A színész osztályok megfelelő kapacitású, gyakorlati képzésekre alkalmas színházakban mutathatják meg majd tudásukat.

Mammográfiai szűréseket szerveznek Fejér megyében

Feol
-
 Ma 15:50Megyei

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Székesfehérváron élő hölgyeket.

Online tartja az NKA a hagyományos könnyűzenei ünnepségét a Magyar Kultúra Napján

Az NKA Hangfoglaló Program és a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda ingyenes Facebook eseményre hív mindenkit a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezendő immár hagyományos könnyűzenei ünnepségre.

A kulturális alap könnyűzenei zsűrije magának és a haveroknak is kiosztott pár milliót

Telex
-
 Ma 15:33Zene

Mielőtt tisztújítás lesz az Nemzeti Kulturális Alapban, a könnyűzenei kollégium tagjai milliókat osztottak szét. A díjazottak listáján saját projektjeik, ismerősök és más Emmi-alkalmazottak is szerepelnek.

A Himnusz regényes története – dokumentumfilm a magyar kultúra napjára

A magyar kultúra napján, január 22-én Kölcsey Ferenc Hymnus című versének „letisztázását” ünnepeljük. Később Erkel Ferenc zenéjével vált teljessé kultúránk egyik alapköve. A két szerző életútja, a Himnusz keletkezése és utóélete számos izgalmas, regényes...

Kulturális turisztikai menedzser képzés a Budapesti Corvinus Egyetemen

Szakértők szerint a válság idején kell megalapozni a megújulást, hiszen akkor lehet a legjobban fejlődni, amikor jut idő a képzésre. Az elmúlt évek munkaerőpiaci trendjei szerint a meglévő kollégák megtartása nehezebb feladatnak bizonyult a cégvezetés számára, mint az új munkaerő megtalálása.

Új kulturális intézmények nyílnak a világban 2021-ben

Tervlap
-
 Ma 13:00Életmód

Még az év első felében nyitja meg kapuit a pazar Frick-gyüjteménye, mely új helyére a Madison Avenue Marcel Breuer (Breuer Marcell Lajos) tervezte épületben látható majd. A gyűjtemény újragondolt elrendezésben várja látogatóit. 2021-ben tovább folytatódik a berlini Humboldt Forum épületének részenkénti átadása. Az egykori császári…

Birs- és a spárga szaporítóanyag előállítására is pályázhatsz – Nézd meg, milyen kultúrák támogathatók!

Megjelent a ritka és veszélyeztetett növényfajták genetikai erőforrásainak megőrzésére kiírt pályázati felhívás! Több mint 300 növényfaj szaporítása támogatható, köztük káposztafélék, spárga, birs és a tökfélék is.

Külföldi önkéntesek fotózták Kecskemétet a Magyar Kultúra Napja alkalmából

Hiros
-
 Ma 12:12Megyei

Külföldi fiatal főiskolás önkéntesek érkeztek múlt év őszén a Hírös Agórához. Közel egy éven keresztül második otthonuk lesz Kecskemét, ahol a közösségi terek működését segítik.  

Rendezvénysorozattal ünneplik a magyar kultúra napját Sepsiszentgyörgyön

Gondola
-
 Ma 11:54Kultúra

A magyar kultúra napi ünnepi rendezvénysorozatot több helyszínen szervezik ezen a héten, csütörtökön és pénteken Sepsiszentgyörgyön

Szűk mozgásteret hagyott a kulturális rendezvények megtartására a járvány

Részben az online térben, de idén is megünneplik a magyar kultúra napját Székelyföldön: koncert, kiállítás és több színházi előadás is lesz annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezt a napot jelölte meg a Himnusz megszületésének dátumaként.