Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz

Trianon századik évfordulójától, június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz – jelentette be Juhász Tünde kormánymegbízott hétfőn Szegeden az MTI közlése szerint. A kormánymegbízott a sajtótájékoztatón azt mondta: Trianon igazságtalan békediktátuma száz évvel ezelőtt mély sebet ejtett hazánkon, s ez talán soha nem…

Kassa megye a hazai vidéki turizmust helyezi előtérbe

ma7.sk
-
  Ma 22:26 Határtalan

Kassa megye. A kevésbé ismert  természeti és épített örökség felfedezésére buzdít a Kassa Régió Turizmus. Az utóbbi években az egyre nagyobb sikereket magáénak tudó szlovákiai idegenforgalmat az új koronavírus- járvány derékba törte. Minden térség az új helyzethez próbál igazodni. A turizmust szolgáló megyei iroda az új kampányában a…

Migránsokat fogtak Baranya megyében

Nyolcan próbáltak bejutni Magyarországra Majsnál.

Az apciak fentebb vágynak a megyei III. osztályból

Heol
-
  Ma 21:09 Sport

Apcon nem jött össze a terv. Az ATE csapata bármennyire is szerette volna veretlenként megnyerni a 2019/20-as bajnoki címet, ez meghiúsult a járvány miatt idejekorán lezárt szezonban. Azonban már előrenéznek megyei III-as klubnál.

Peter Hyross marad a Pozsonyi Városi Múzeum igazgatója, aki elbocsátotta Falath Zsuzsannát

ma7.sk
-
  Ma 21:07 Határtalan

Május 22-én került sor a Pozsonyi Városi Múzeum (Múzeum mesta Bratislavy) igazgatói tisztségének betöltésével kapcsolatos kiválasztási eljárásra. A jelöltek közül a választási bizottság Peter Hyrosst javasolta, így továbbra is betöltheti a Pozsonyi Városi Múzeum igazgatói posztját. Hyross volt az, aki Magyar Hírlapnak adott interjúja miatt bocsátot

Kijárási korlátozás fenntartása Budapesten és Pest megyében

Jogtár
-
  Ma 20:52 Gazdaság

A kijárási korlátozás Budapest főváros és Pest megye területén fennmarad. A kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelet és a kijárási korlátozás meghosszabbításáról szóló 95/2020. (IV. 9.) Korm. rendelet hatálya Budapest főváros és Pest megye területére terjed ki. Joganyag: 169/2020. (IV. 30.) Korm. rendelet a…

Az elmúlt héten 53 közúti közlekedési baleset történt Csongrád megyében

A hétfőtől vasárnapig terjedő időszakban nyolc esetben indult büntetőeljárás ittas gépjárművezetőkkel szemben Csongrád megyében.

Június 4-től új nevet kap a magyarországi Csongrád megye

Trianon századik évfordulójától, június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz - jelentette be Juhász Tünde kormánymegbízott hétfőn Szegeden.

Heves megye nyelviskolái is hamar átálltak az online vizsgáztatásra

Heol
-
  Ma 20:00 Belföld

A koronavírus-járvány idején a kormány úgy határozott, hogy közel harminc nyelvből szervezhető online nyelvvizsga. Kíváncsiak voltunk arra, hogy vajon miként érintette a nyelvvizsgaközpontokat a megváltozott helyzet, hogyan alkalmazkodtak hozzá.

Besztercebánya megyében még mindig kevés a fertőzött, közben a rimaszombati karanténközpontba egyre többen érke…

ma7.sk
-
  Ma 19:50 Határtalan

Továbbra is Besztercebánya megyében van a legkevesebb koronavírus-fertőzött, a múlt héten két eset fordult elő.   

Merkely Béla a koronavírusról: teljesen új gyógyszer kifejlesztésére nincs most idő

A vakcina jelentheti a legvalószínűbb megoldást a koronavírus-járványra – véli Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora. A gyógyszerteszteket nehezíti, hogy csökken a betegek száma – mondta el az Inforádiónak.

A parazitajárványban Békés megye az egyik legfertőzöttebb terület

Beol
-
  Ma 19:44 Belföld

Évről évre több kutya lehet érintett a szívférgességben, idén májusig már ugyanannyi állatot kezeltek országszerte a paraziták megjelenése miatt, mint tavaly egész évben összesen.

Június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz

Dehir
-
  Ma 18:00 MegyeiTrianon

Trianon századik évfordulójától, június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz - jelentette be Juhász Tünde kormánymegbízott hétfőn Szegeden.

Június 4-étől Csongrád megye már nem Csongrád megye többé

Ripost
-
  Ma 17:50 Belföld

A Trianon 100. évfordulójára időzítették a megye névváltoztatását.