Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 73 hír

Növényegészségügy, hatósági zárlat – nem merték meginni a badacsonyi borokat!

Magro
-
 Ma 11:37Gazdaság

Az elmúlt évtizedben már megismerkedhettünk a növény­egészségügyi zárlat fogalmával, ennek lényegét nagyjából minden szakmabeli ismeri. A köznapibb kifejezések, például a „borvidék zárlata” azonban számos tévhitnek, rémhírnek adtak táptalajt, így nem árt újra tisztázni, mit jelent a bejelentési kötelezettség és a hatósági…

Operatív Törzs: Rendkívüli mértékben nőnek a számok

Müller Cecília elmondta, hogy egyre több a fiatal beteg.

A hozzáadott érték a mérték

Lázár János: A mezőgazdaság a jövőt jelentse a vidéki fiatalság számára A hazai mezőgazdasági vertikumból hiányzik a hozzáadott érték, nincs érdemi gyártás a mezőgépek, növényvédő szerek, állatgyógyászati termékek, vitaminok, vetőmagok frontján. Hogyan lehetne ezen a helyzeten változtatni?

Kiemelkedő mértékben javult a magyar mezőgazdaság termelékenysége

Érdemi felzárkózást könyvelhetett el a magyar mezőgazdaság a régi tagországokhoz az elmúlt tíz évben – mutatott rá a Világgazdaságnak nyilatkozó Nagy István agrárminiszter.

A WHO szakemberei nagyobb mértékű COVID-19 járvány jeleit fedezték fel a kínai Vuhanban

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértői, akik folytatják a világjárvány okainak kiderítésével kapcsolatos nyomozást, a közelmúltban kijelentették: a 2019. decemberi vuhani koronavírus kitörés a becsültnél nagyobb mértékű jeleit fedezték fel.

Müller Cecília a rendkívüli mértékű felfutásról: "Ezek a számok legyenek intő jelek ahhoz, hogy ha meghívást kapunk az …

Az országos tisztifőorvos szerint a fő cél megakadályozni a súlyos, szövődményes eseteket.

Kisebb mértékben, de emelkedett a fertőzöttek száma Zalában

Zaol
-
 Tegnap 09:09Megyei

Keddre is növekedett az igazolt fertőzöttek száma megyénkben.

Fontos oltási programot ismertet az Operatív Törzs: továbbra is súlyos a fertőzés mértéke

Több mint 721 ezer a beoltottak száma, 2764 az új koronavírus-fertőzött és elhunyt 130 beteg Magyarországon. Folyamatosan zajlik az oltás, már 721 677 fő a beoltottak száma, közülük 252 847 fő már a második oltását is megkapta.

Alacsony Covid-örökítőanyag koncentrációt már csak két város esetén mértek

Az elmúlt héten országos átlagban ismét nőtt a szennyvízmintákban a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.

4K videóban láthatjuk, milyen lenne a Marson élni

A NASA Perseverance roverje február 18-án sikeresen landolt a Mars felszínén és el is küldte első fotóit a bolygó felszínéről. A videóvá összefűzött képek alapján elképzelhetjük, milyen látványban lesz majd része az első embereknek, akik valamikor a jövőben megérkeznek a Marsra.

NASA a Marson, ″én meg hajat mostam″ - vendégszerzőnk írása

Február 18 fontos nap volt az űrkutatás történetében. Magyar idő szerint 21:44-kor landolt a Perseverance, a NASA marsjárója. Innentől képeket kapunk a Marsról, hallhatjuk a bolygó hangját, kőzeteket elemezhetünk, és felfedezhetjük a 472 millió kilométerre lévő bolygó testvérünket.

Sikeresen leszállt a Perseverance a Marson, ezek a következő hónapok tervei

Két hete landolt a NASA Perseverance nevű új rövere a Marson.

Az átlagosnál nagyobb mértékben nőtt a koncentráció Szekszárdon

Az elmúlt héten országos átlagban ismét nőtt a szennyvízmintákban a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.

Müller Cecília: A következő hetekben nagy mértékű emelkedésre kell számítanunk

Emelkedő számoknak vagyunk tanúi az elmúlt napokban, és nagyon nehéz hetek várnak ránk – mondta a tiszti főorvos.