Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 41 hír

Lassan enyhül a szárazság

Az elmúlt napok esőiből, záporaiból, zivataraiból több-kevesebb mindenhova jutott az országban, ami az idei száraz tavaszon nagyon sokat jelentett mind az ültetett, mind a természetes növényzet számára. Mivel a felgyülemlett csapadékhiány igen tetemes, ezért ezek a záporok még csak enyhítették a szárazságot, az aszály megszűntéhez további…

A szárazság és a szél miatt a gazdáknak drágább ez a tavasz

Teol
-
  Ma 07:00 Gazdaság

Nem volt szokványos az idei tavasz, március végén húsz centi hó esett, aztán csak nem jött a felmelegedés. Csapadékra hiába vártak a gazdák, vetni kellett a porba.

Lassan enyhül a szárazság

Az elmúlt napok esőiből, záporaiból, zivataraiból több-kevesebb mindenhova jutott az országban, ami az idei száraz tavaszon nagyon sokat jelentett mind az ültetett, mind a természetes növényzet számára. Mivel a felgyülemlett csapadékhiány igen tetemes, ezért ezek a záporok még csak enyhítették a szárazságot, az aszály megszűntéhez további…

A növényvédő szerek piacát is megakasztotta a brutális szárazság

Agrárszektor
-
  Tegnap 13:30 Mezőgazdaság

Sokkal kevesebb gombaölő és rovarölő szert vásároltak a termelők idén áprilisban, mint tavaly ugyanekkor, ami részben annak köszönhető, hogy hetek óta brutális szárazság uralkodik Magyarországon. A műtrágyaforgalom is visszaesett, mintegy a negyedével kevesebbet adtak el a forgalmazók az év negyedik hónapjában, mint márciusban.

Embercsempészt fogtak el a rendőrök Vámoscsalád térségében (videó)

Az afgán embercsempész által vezetett személyautóban még tizenketten utaztak, akik személyazonosságukat nem tudták igazolni.

Mi tartotta szárazon az MNB puskaporát? – A jegybanki mérleg mozgástere

Portfolio
-
  Tegnap 10:00 Gazdaság

A koronavírus járvány miatt kialakult gazdasági kihívások a jegybankokat világszinten beavatkozásra késztették, ami ismét a mérlegükre irányította a figyelmet. Az új évezredben a jegybankok először a 2008-2009-es válság következményeinek kezelése során szembesültek a hagyományos monetáris politikai eszközök korlátaival, amelyet követően…

Megszűnt a forgalomkorlátozás az M1-es autópályán, Börcs térségében

Megszűnt a forgalomkorlátozás az M1-es autópályán, Börcs térségében Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 05. 27., sze - 04:10 A baleset helyszínén ismét zavartalanul haladhat a forgalom.

Baleset az M1-es autópályán, Börcs térségében

Baleset az M1-es autópályán, Börcs térségében Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 05. 27., sze - 01:40 Egy személygépkocsi és egy tehergépjármű ütközött, a rendőrség a külső és belső sávot lezárta, a forgalom a leállósávon haladhat.

Megszűnt a forgalomkorlátozás az M1-es autópályán, Abda térségében

Megszűnt a forgalomkorlátozás az M1-es autópályán, Abda térségében Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 05. 27., sze - 00:44 A baleset helyszínén ismét zavartalanul haladhat a forgalom.

Baleset az M1-es autópályán, Abda térségében

Baleset az M1-es autópályán, Abda térségében Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 05. 26., k - 23:18 Két tréler ütközött, a rendőrség a külső és belső sávot lezárta, a forgalom a leállósávon haladhat.

Megszűnt a forgalomkorlátozás Nagyvenyim térségében

Police
-
  20.05.26 22:08 Baleset-bűnügy

Megszűnt a forgalomkorlátozás Nagyvenyim térségében Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 05. 26., k - 22:08 A 6219-es számú út, balesettel érintett szakasza újra teljes szélességében járható.

Aszály: Az elmúlt napok heves esői sem orvosolják a hetek óta tartó szárazságot

Körkép
-
  20.05.26 18:42 Határtalan

Folytatódik az aszályos időjárás az országban. Az elmúlt napok heves, ám koránt sem eléggé bőséges esői nem hoztak enyhülést, ráadásul több régióban minimális csapadék hullott csak.   Az agrárium méltán aggódik, egyelőre ugyanis nem túl jók az idei kilátások. A Pravda napilap beszámolója szerint a Dunamenti-alföldön a termőtalaj felső 10…

Szárazságtűrő évelő virágok - ők a kedvenceink

A felmelegedő és egyre szárazabb éghajlatunk miatt különösen fontos, hogy a kertjeinkben olyan növényeket ültessünk, melyek jobban tudnak alkalmazkodni a szélsőséges időjárához. Összegyűjtöttük a 10 kedvenc szárazságtűrő évelő virágunkat, amelyek ültetésével bátran próbálkozhatunk.

Hajnalban Bezedek térségében próbálkoztak a migránsok

Bama
-
  20.05.26 10:10 Baleset-bűnügy

Illegális migránsokat fogtak el Baranyában.

Megint jönnek: ezúttal Majs térségében tartóztattak fel migránsokat a határvédők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba nyolc migráns Majs térségében.  A rendőrök hétfőn 19 óra 35 perckor nyolc  migránst tartóztattak fel Majs térségében. A férfiakból álló csoport tagjai szír, algériai, marokkói, valamint tunéziai állampolgároknak vallották magukat. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi…