Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Életet mentett egy 19 éves lány a soproni strandon

A fiatal lány, aki vízimentőként dolgozik a soproni Tómalom fürdő strandján, egyik munkanapján furcsán viselkedő fürdőzőkre lett figyelmes, nem sokkal később pedig kis híján tragédia történt.

Van, ahol még mindig tartanak a szigorítások: ebben az országban még mindig karanténnal küzdenek a járvány ellen

Jacinda Ardern, Új-Zéland miniszterelnöke bejelentette, hogy 12 nappal meghosszabbítják az Aucklandben elrendelt karantént.

Tíz perc alatt igazi hőssé vált a fiatal vízimentőnő: egy soproni tóból húzott ki, majd élesztett újra egy strandolót

Sopron – Tíz perc alatt igazi hőssé vált Wágner Kata (19) vízimentő, aki a soproni Tómalom fürdő strandján a fürdőzőkkel kihúzott a tóból egy, a klinikai halál állapotába került strandolót, majd sikeresen újraélesztette.

Van jó is, amit a járványnak köszönhetünk: ennyivel tolódott későbbre idén a túlfogyasztás világnapja

Tavalyhoz képest több mint három héttel későbbre, augusztus 22-ére esik idén a túlfogyasztás világnapja, vagyis az a dátum, amikorra a Föld lakossága elhasználja a bolygó egyéves erőforrásait – olvasható a Természetvédelmi Világalap (WWF) közleményében, amely szerint az emberiség ökológiai lábnyomának zsugorodása a…

Veszélyesek a járvánnyal kapcsolatos összeesküvés-elméletek

A koronavírust övező álhírek, téves információk és összeesküvés-elméletek az év első három hónapjában közel 800 ember halálát okozták világszerte, derül ki az American Journal of Tropical Medicine and Hygiene folyóiratban nemrég közzétett tanulmányból.

Új-Zélandon megint karanténnal küzdenek a járvány ellen

Sikertörténet volt a védekezés, de megint felütötte a fejét a vírus, a karantént 12 nappal meghosszabbították.

Lezárják a debreceni idősotthonokat a járványveszély miatt

HVG
-
  Ma 18:57 Belföld

Az elmúlt időszakban nőtt a megyében a fertőzöttek száma, a debreceni szennyvízben nőtt a koronavírus örökítőanyagának a mennyisége.

A kormány 50 millió eurót oszt szét a járvány elleni küzdelem első vonalában dolgozók között

Az első vonalban dolgozó alkalmazottak számára az állam 50 millió eurót különít el.  

Szigorítják a maszkviselésre vonatkozó szabályokat a BKK járatain

Gőzerővel igyekeznek az országok, hogy elkerüljék a koronavírus-járvány második hullámának borzalmait, mely alól hazánk sem kivétel

A vártnál is nagyobb mértékben esett vissza a gazdaság teljesítménye a járvány idején

Soha nem látott mértékben, 13,5 százalékkal csökkent a magyar gazdaság teljesítménye a második negyedévben. A Központi Statisztikai Hivatal pénteken nyilvánosságra hozott adatai nagyobb visszaesést mutatnak, mint amire a kormány számított. A kabinet szerint a számok azt mutatják, hogy a magyar gazdaság stabil és a gazdaságvédelmi…

Fehérköpenyes népámítók – Boldogkői Zsolt virológus-genetikus a járvány vámszedőiről

Magyar Hang
-
  Ma 18:17 Vélemény

Ha orvos vagy gyógyszerész áll egy áhított hír mögött, úgy annak hitelessége kételyek nélkülivé válik. Akkor van probléma, ha szakmai álcában hamis igehirdetés folyik.

A brüsszeli egészségügyi biztos tehetetlensége miatt terjedt sokáig akadálytalanul a járvány Európában

Origo
-
  Ma 18:17 Külföld

Stella Kyriakides megdöbbentő nyilatkozatokban magyarázta, miért nem tesz semmit. Azóta sem vállalja a felelősséget. Mutatjuk a hibák sorozatát.

Több mint 121 millió eurótól estek el az önkormányzatok a járvány miatt

Nyilvánosságra hozta a pénzügyminisztérium a közösségi hálón, hogy mennyi pénztől estek el az önkormányzatok a koronavírus-járvány miatt. A települések ábécésorrendben vannak feltüntetve, így könnyen kikereshető, hogy egy-egy önkormányzathoz mennyivel kevesebb pénz folyt be eddig a személyi jövedelemadókból 2020-ban. Összességében…

A járvány pozitív oldala: jelentősen kitolódott a túlfogyasztás napja

Tavalyhoz képest több mint három héttel későbbre, augusztus 22-ére esik idén a túlfogyasztás világnapja, vagyis az a dátum, amikorra a Föld lakossága elhasználja a bolygó egyéves erőforrásait – olvasható a Természetvédelmi Világalap (WWF) közleményében, amely szerint az emberiség ökológiai lábnyomának zsugorodása a…