Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 113 hír

Csökkenhet a balatoni ökoszisztéma stabilitása?

Az utóbbi időszakban megnőtt a planktonikus algák variabilitása és a Balaton átlaghőmérséklete is növekvőben van, de hogy a klímaváltozás általánosságban milyen lenyomatot hagy majd a tó vízminőségén azt egyelőre nehéz megjósolni – olvasható a 24.hu írásában, amely a magyar tenger ökoszisztémájának jelenét és jövőjét tette a…

Legendás balatoni hajók #3

A Balaton vizét számos nevezetes hajó szelte az idők során, és szeli a mai napig. A legendák sorában harmadik egy igazi matuzsálem, a Kishamis, amelynek történetéről a Balaton legrégebbi hajójaként számos legenda kering a mai napig.

Tovább süllyed Waltner balatoni hajója

Folytatta negatív szériáját a BFC Siófok, melynek az FC Ajka elleni egymás utáni hatodik veresége volt tétmérkőzésen, az ötödik a bajnokságban.

Kukoricavetés előtti gondok

Magyar Szó
-
 Tegnap 14:35Határtalan

Hamarosan kezdődik a kukorica vetése, vetőmagból viszont hiány van. Emellett a mezőgazdasági minisztérium megszüntette az eddigi,  hektáronkénti 1200 dináros támogatást is az üzemanyagra, miközben a gázolaj és a műtrágya ára is emelkedett. 

Komoly gondok vannak a felelős állattartással – vallja a hatvani állatvédő

Heol
-
 Tegnap 12:09Belföld

Állatvédelmi társadalmi párbeszédet indított a kormány. Online kérdőív formájában, tizenhárom feltett ­kérdésre várták a lakosság véleményét március hetedikéig.

Komoly gondok vannak a felelős állattartással a hatvani elnök szerint

Heol
-
 Tegnap 12:09Belföld

Állatvédelmi társadalmi párbeszédet indított a kormány. Online kérdőív formájában, tizenhárom feltett ­kérdésre várták a lakosság véleményét március hetedikéig.

Késsel próbálta „kezelni” a közlekedési konfliktus okozta nézeteltérést egy teherautó-sofőr

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként kihallgattak egy 58 éves férfit, aki - közlekedési konfliktus miatt - késsel fenyegetett egy gépkocsivezetőt - számolt be az esetről a Pestiriport.hu.

Intelligens közlekedésirányítási rendszert fejlesztenek

Intelligens városi közlekedésirányítási rendszert fejleszt stratégiai együttműködésben a Gamax Informatikai és Munkaerő-kölcsönző Kft., a BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék valamint a Racionet Zrt. – közölte a Gamax Kft. az MTI-vel. A konzorcium a 2,371 milliárd forint összeköltségű projekthez 1,456 milliárd forint…

Késsel akarta rendezni a közlekedési konfliktust a teherautó vezetője

A gyanúsított 58 éves férfi 2021. március 5-én, délután a 8-as főúton keveredett konfliktusba egy másik teherautó sofőrjével, melyet később…

Így tekintenek a 2021-es szezonra a balatoni vendéglátósok

hírbalaton
-
 21.03.06 16:25Belföld

Egyre csak szorítja a gyeplőt a koronavírus az életünk, no meg az előszezon körül. A Welovebalaton néhány balatoni vendéglátósnál érdeklődött,  hogyan tudnak túlélni, mivel készülnek a tavaszra és a nyárra. A Port Étterem felújításokat végzett februárban, márciusban elviteles üzemmódban nyitott meg az éttermük – írja a welovebalaton.hu.…

Nullára csökkentené a halálos közlekedési balesetek számát Karácsony Gergely

168.hu
-
 21.03.06 15:02Belföld

A főpolgármester ötvenezer új lakást is ígért Budapestre 2027-ig.

Szellemjárta hely lett a legendás balatoni úttörőtábor

Egykor az ország legfelkapottabb úttörő és ifjúsági tábora volt, mára viszont elhagyatottan áll pár méterre a Balatontól. A tábor fénykorát a 70-es években élte, amikor több ezer gyerek nyaralhatott itt minden évben. Igazi kiváltságosnak számított az aki itt tölthetett el pár hetet nyaranta.

Határozatlan időre a közlekedési vizsgákat is felfüggesztik

A kormányzati járványügyi intézkedésekkel összhangban határozatlan ideig felfüggeszti a járművezetők és közlekedési szakemberek vizsgáit, alkalmassági vizsgálatait és utánképzéseit a Közlekedési…

Felfüggesztik a közlekedési vizsgákat

A kormányzati járványügyi intézkedésekkel összhangban határozatlan ideig felfüggeszti a járművezetők és közlekedési szakemberek vizsgáit, alkalmassági vizsgálatait és utánképzéseit a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. (KAV) - tájékoztatta a társaság pénteken az MTI-t.