Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 108 hír

A vízben szülés ugyanolyan biztonságos, mint a hagyományos

Egy amerikai tanulmány szerint a vízben szülés ugyanolyan biztonságos, mint a szárazon szülés.

Stroll igyekszik maga mögött hagyni williamses időszakát

Motorsport
-
  Ma 19:35 Forma1

Lance Stroll még 2017-ben kezdte F1-karrierjét a Williams színeiben, első évében még néha pontszerző is tudott lenni, azonban 2018-ban egy nagyon gyenge autóval mindössze hat pontot tudott összegyűjteni.Még több F1 hír:Stroll szerint jövőre derül majd ki igazán, mit tudnakEl is jött a britektől, akik 2019-ben még rosszabbul is…

Luca-napi szokások és hiedelmek – Vitnyéden ma is él a hagyomány

Luca napja a téli ünnepkör egyik legfontosabb dátuma.

Real: „Szégyellem magam, valakinek fel kellett volna pofoznia”

NSO
-
  Ma 14:15 Foci

Őszinte vallomást tett a The Guardiannek adott interjújában Roberto Soldado, a spanyol élvonalbeli Granada futballistája. A 34 éves játékos hosszú éveken át a Real Madridnál nevelkedett, de elmondása szerint egyáltalán nem volt profi a hozzáállása.

Egy kicsit én is magyarnak érezhettem magamat

Torontóban, a leghíresebb karácsonyi vásár helyszínén – a Distillation történelmi negyedében – magyar táncház bemutatót tartott két torontói KCSP ösztöndíjas: Kürti Adrienn és Jaczkó Xénia. A december 4-i workshop legnagyobb különlegességét az adta, hogy egy koreai tradicionális zenei és táncest részeként került sor a bemutatóra. A…

Szujó Zoltán: „Féltem a saját magam 16 éves énjétől a gyerekeimet”

Velvet
-
  Ma 13:14 Bulvár

Már előre retteg attól a pillanattól, amikor valamelyik lánya hazahoz egy fiút. Ha viszont sor kerül a belépőre, az illetőnek lesz miből felkészülnie.

Népi hagyományvilág a huszadik századi irodalomban

infoVáros
-
  Ma 11:42 Megyei

Hagyomány, népi írók, nemzeti önismeret címmel rendezett konferenciát az Emlékpontban a közgyűjteménnyel együttműködésben a Bálint Sándor Szellemi Örökségéért Alapítvány, a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával.

A hagyományos karácsonyi bejgli receptje

Női NetCafe
-
  Ma 11:38 Recept

Próbáltál már többször bejglit sütni, de nem voltál vele megelégedve? Megmutatjuk, hogyan készíts igazán finom bejglit karácsonyra!

Ezek a legismertebb Luca-napi hagyományok

Kisalföld
-
  Ma 11:14 Megyei

Számos népszokás fűződik hozzá.

Ezek a legismertebb Luca-napi hagyományok

Számos népszokás fűződik hozzá.

Ezek a legismertebb Luca-napi hagyományok

Számos népszokás fűződik hozzá.

Élő hagyomány: közeledik a Fölszállott a páva döntője

Blikk
-
  Ma 10:39 Kultúra

Karikázó, verbunk, dus, legényes, lippentő, hogy csak néhány példát említsünk azokból a velünk élő, régmúltból hozott kifejezésekből, amelyek évről évre megelevenednek a Fölszállott a páva színpadán. A népzenei és néptáncos tehetségkutatóba érkező gyerekek számára ezek a régiesnek ható szavak a mindennapok természetes elemei, hiszen…

A Századvég már üzletet lát az illegális migráció mögött

A Századvég Alapítvány elemzése szerint már-már a kábítószer-kereskedelemhez mérhető üzlet az illegális migráció – közölte az intézet vezető elemzője az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában. Palócz André hangsúlyozta: ezt az is mutatja, hogy az illegális migrációra ugyanazt a nyugat-balkáni útvonalat használják, mint a drog- és a…

Vas megyében is őrzik a Luca-napi hagyományokat

Kevés olyan jeles nap van, amelyhez annyi szokás, hiedelem, jóslás, tiltás kapcsolódna, mint december 13-hoz, Luca napjához. A szokások egy része régebbi, mint maga a Luca név, más részük ma is formálódik.