Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Közepes mennyiségű lehet az idei meggytermés

HVG
-
 Ma 05:24Gazdaság

A termesztők azt remélik, hogy a száraz meleg időjárás jó gyümölcsminőséget eredményez.

Varroa atka számlálás: monitoring (1. rész)

Az atkakezelés sikerének egyik fontos feltétele, hogy tisztába kerüljünk a termelő méhállományunk varroa fertőzöttségi szintjével és mérlegelhessük a kezelés szükségességét. Az az évi szaporítást (rajokat, műrajokat), amennyiben időben még fiasításmentesen kezeltük őket (pl. oxálsav-dihidrát oldattal), nem szükséges ellenőriznünk vagy az itt…

A strandolás ritkán ismert veszélyei

A hosszú tél után igazán ránk fér egy remek, felhőtlen és gondtalan nyár! Sok-sok vízparti élménnyel, strandolással, napfürdővel, nyaralással, kirándulással. De – mert mindig van egy de –, a nyári terveinket könnyen sutba dobhatjuk a visszatérő felfázás, húgyúti diszkomfortérzet, hólyagproblémák miatt, amivel leginkább nyáron, strandolás alatt gyű

Embertelen hőség: ma tetőzik a kánikula, akár 41 fok is lehet

A napsütés mellett helyenként, főként estétől futó záporok, esetleg zivatarok is előfordulhatnak.

A Porsche az első vevője a Varta e-sportautóknak fejlesztett celláinak

A Varta megerősítette a hírt, miszert a Porsche lett a vállalat legújabb V4Drive akkumulátorcelláinak első megrendelője. Az új megállapodás értelmében lehet, hogy a jövőben Varta akkumulátorok táplálják majd a Porsche Taycan és elektromos 911 modelljeit.

Már az ősi maják is parkosították városaikat

A mai Guatemala területén fekvő Tikal története csúcspontján valóságos metropolisz volt, a maja város több tízezer embernek adott otthont.

Megtanultam: lehetetlen márpedig nincs

Mint minden mesét, kezdjük a mi mesénket is az elején. A kedvesemet 2021-ben már 9 éve ismerem, ami abból a szempontból rendkívül érdekes, hogy 4 éven keresztül barátok voltunk, mindenféle mögöttes szándék nélkül.

Pusztító hatással lehet agyunkra a koronavírus

Ilyen hosszútávú következményre is fel kell készülni a tudósok szerint.

Megépülhet a nagyon régen várt francia kabinos lift

Síelők
-
 Ma 02:33Utazás

Júniusban aláírták a franciaországi Flaine síterepének hatalmas beruházásáról szerződést. Közel 60 évi tervezgetés után zöld utat kapott a völgyből a síterepre tartó kabinos lift építése.

Franciaországban megugrott a delta variáns aránya az új esetekben

Franciaországban a koronavírusnak a fertőzőbb delta variánsa immár az új pozitív esetek 9-10 százalékát érinti, s jelentősen teret nyert az előző héthez képest - jelezte Gabriel Attal kormányszóvivő a szerdai kormányülést követően. A napi esetszám összességében azonban továbbra is csökkendő tendenciát mutat.

Kiéhezve várjuk az agrárnagyrendezvényeket

A szervezők a korábbi években tapasztalt 
érdeklődésre számítanak Zaklatott éven jutottak túl tavaly a mezőgazdasági nagyrendezvények szervezői, de még idén sincs ok a fellélegzésre. Bár a járványveszély a nyáron csillapodni látszik, ki tudja, mi vár még ránk 2021 második felében. Az AgrárUniónak nyilatkozó szervezők mindenesetre…

40. évad - Pócza Zoltán, Göttinger Pál és Horváth Illés gondolatai a Kőszegi Várszínházról

A Kőszegi Várszínháznak az idei a 40. évada. De többszörösen jubilál most az intézmény. Pócza Zoltán 25 éve igazgatója, Gelencsér Ildikó művészeti titkár ugyancsak 25 éve dolgozik itt, míg Bakos Zoltán kulturális szervező és egyben műszaki vezető két évtizede munkatársa a színháznak. A szakmában máskülönben azt szokták mondani: kétféle…

Múzeumok éjszakája - Próbaásatás, divattörténet és gramofon is várja a látogatókat Hódmezővásárhelyen

ma.hu
-
 Ma 00:30Kultúra

Érdekfeszítő és szórakoztató programok várják az érdeklődőket a Múzeumok éjszakája vásárhelyi rendezvényein.

Már Ukrajnában is jelen van a delta variáns

Ukrajnában ketten már megbetegedtek a koronavírus egyik legveszélyesebb, először Indiában megjelent delta variánsától - mondta el Olekszij Danyilov (Rnbo), az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára a Tszn hírtelevíziónak.