Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 13 hír

Szoliter szépség a kertben: fehér-tarka levelű mezei juhar

Édenkert
-
  Ma 08:28 Életmód

Egy lengyelországi gyűjteményes kertben, elvileg ideális körülmények között fejlődő, sokat tűrő díszfával találkozott Megyeri Szabolcs kertész, melyen mégis nyomot hagyott az idei évben a klímaváltozás...

Kertben ette a gyümölcsöt a miskolci medve, még mindig keresik – Videó!

Rendészek keresik Miskolcon azt a medvét, amelyet néhány napja pillantottak meg Lyukóvölgyben.

Botanikus kert létrehozásán dolgoznak a Vízműben

Behír
-
  Tegnap 17:07 Belföld

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium egyik tanárának kezdeményezésére az intézmény több területén ültettek fákat az iskola tanárai és diákjai hétfőn reggel.

Négy évszak a kertben

Sonline
-
  Tegnap 11:12 Belföld

Ahogy elmúlnak a forró, száraz augusztusi napok, és a vénasszonyok nyara is átfordul borongós, esős őszbe, jól esik begubózni kedvenc könyveinkkel és egy csésze forró teával a meleg szobába.

Milyen teendők várnak ránk a kertben októberben?

Édenkert
-
  20.10.17 15:15 Otthon

Mostanra már a burgonyának is be kellett érnie. Miután a levelei leszáradnak, ezeket levághatjuk, és még néhány hétig hagyjuk a földben. Ezzel megelőzhetjük a penészgomba spóráinak elterjedését a növényeinken.

Sokkoló! Saját újszülött csecsemőjét gyilkolta meg a tiszakécskei anya, a baba holttestét a kertben rejtegette

Most megtörténhet a vádemelés. Március 30-án délelőtt bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint egy tiszakécskei nő egy héttel korábban egy halott csecsemőt rejtett el saját udvarában. Az eset kapcsán a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított. A 27 éves nő március 24-e és 26-a között tiszakécskei otthonában, az…

Zseniális módszer az esővíz hasznosítására a kertben

Startlap
-
  20.10.16 06:01 Életmód

Az esőnek bár mindenki örül az ingyen öntözés miatt, a túl sok esővíz ugyanúgy kipusztíthatja a növényeket, mint a szárazság. Van azonban egy kerti módszer, amely remek megoldást nyújt a túl sok esővíz ellen

A QR-kódos fizetés a vásárlók zsebéből venné ki a pénzt

FinTechRadar
-
  20.10.16 05:33 Gazdaság

A RowanHill Digital végigszámolta, ki járna jól, ha a kínai e-kereskedelemben elterjedt QR-kódos fizetés Magyarországon is elterjedne. Egyelőre a kereskedőknek jobban megérné, mint a vásárlóknak.

Gombakiállítás megszállott gombásoknak a Soroksári Botanikus Kertben

Édenkert
-
  20.10.15 15:37 Otthon

Hiába a járványhelyzet, egy jó kis gombászásra invitál minket A Magyar Mikológiai Társaság, mivel idén is megrendezi szokásos őszi Országos Gombakiállítását egy új helyszínen, a Soroksári Botanikus Kertben, szabadtéren. 

Elismerésben részesült a Debreceni Egyetem botanikusa

Haon
-
  20.10.15 14:19 Belföld

A Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetségének Elnöksége a Pro Hortis Díj Richter Aladár tagozatát adományozta Papp László részére.

Elismerték a Debreceni Egyetem botanikusának munkáját

Dehir
-
  20.10.15 12:18 Megyei

Debrecen - A Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetségének Elnöksége a Pro Hortis Díj Richter Aladár tagozatát adományozta Papp László részére.

Kint a kertben is vaszatizzunk

Cafeblog
-
  20.10.14 16:00 Blog

A vaszatit nemcsak lakások tervezésére hanem komplett városok középületek vagy akár templomok tervezésre is használták Így joggal merül fel...

Igazi csodaszer ez az őshonos magyar növény: szinte bármely kertben megterem

Sokak számára ismerősen csengő mondat, miszerint mindennap egy alma az orvost távol tartja. E népi bölcsesség mintájára az időközben felfedezett számtalan más „csodatévő” superfood is megérdemelne egy-egy jól csengő szólást, hátha nemcsak a magyar társadalom köztudatában, de a családok asztalán is sikerülne őket…