Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 166 hír

Kutatás bizonyítja: A kutyák képesek kiszagolni a koronavírust

Femcafe
-
  Ma 17:17 Egészség

Erre az eredményre még maguk a szakértők sem számítottak.

Kutya támadott egy nőre Tapolcán, a gazda simán elsétált

Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a Tapolcai Járási Ügyészség egy 30 éves férfival szemben.

"Nagyon fáj, nem bírom!" – Saját kutyája támadt rá Nagy Feróra

Szerencsére nem lett nagyobb gond. Nagy Feró éppen a Tények Plusznak adott interjút, amikor váratlanul megjelent a lábánál a kiskutyája, majd megtámadta gazdija lábát. Az esetet kamera is rögzítette. „Nagyon fáj, hát harapod a bokámat. Beszélek, nem veszed észre? Nem érdekel?„ – mondta Feró az ebnek, de az állatot nem igazán érdekelte,…

A kutyának se kellenek az új autók?

Az új személyautók eladása 21 százalékkal esett vissza Magyarországon júliusban az előző év azonos időszakához képest, a forgalomba helyezett új személygépjárművek száma 12 045-re csökkent - közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete a DataHouse Kft. adatai alapján.

A kutyák agya az emberekéhez hasonlóan dolgozza fel a beszédet

Magyar kutatók kiderítették, hogy a kutyák agya - az emberekéhez hasonlóan - hierarchikusan dolgozza fel a beszédet. A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) - ELTE Lendület Neuroetológiai Kutatócsoport, az ELTE Természettudományi Kar Etológia Tanszék és az MTA-ELTE Összehasonlító Etológia Kutatócsoport munkatársai kutyák funkcionális…

Atlantában már fegyverrel lopják a kutyákat

BorsOnline
-
  Ma 15:00 Állatvilág

Új jelenségre figyelt fel az atlantai rendőrség: két férfi pisztollyal rabol el kutyákat.

A kutya összeszorítja a nő csuklóját, miután megfenyegeti, hogy menhelyre viszi. Miután elengedi a nő kezét, akkor látja…

Blikk
-
  Ma 14:17 Életmód

Neked is sokszor könyörögtek már a gyerekeid, hogy vegyél nekik egy kiskutyát? Ha eddig hevesen tiltakoztál, akkor bizony nem vagy egyedül! A legtöbb szülő nehezen adja be a derekát. Ha ezt a történetet elolvasod, lehet, hogy gyorsan futni fogsz, hogy beszerezz egy kiskutyát.

Kiszagolják a kutyák a koronavírust

96 százalékos pontossággal dolgoznak az ebek, ha megfelelően tanítják őket.

Meglepő, de felismerik a kutyák a COVID-betegeket

A keresőkutyákat akár egy hét alatt meg lehet tanítani arra, hogy azonosítsák az új típusú koronavírussal fertőzött mintákat.

Mi történik a kutyák agyában, amikor hozzájuk beszélünk?

Négylábú társaink köztudottan figyelnek ránk, amikor kommunikálunk feléjük, magyar kutatók most azt is kiderítették, hogy a kutyák agya – az emberekéhez hasonlóan – hierarchikusan dolgozza fel a beszédet.

A kutyák agya az emberekéhez hasonlóan dolgozza fel a beszédet

Magyar kutatók kiderítették, hogy a kutyák agya - az emberekéhez hasonlóan - hierarchikusan dolgozza fel a beszédet. A Magyar Tudományos Akadémia (Mta) - Elte Lendület Neuroetológiai Kutatócsoport, az Elte Természettudományi Kar Etológia Tanszék és az MTA-Elte Összehasonlító Etológia Kutatócsoport munkatársai kutyák funkcionális Mri…

A kutyáknak számít, milyen szavakat használ az ember és az is, hogy milyen hangsúllyal

MRI vizsgálatok igazolták, hogy a kutyák agya az emberekéhez hasonlóan dolgozza fel a beszédet.

A kutyáknak számít, hogy milyen szavakat használ az ember

Magyar Nemzet
-
  Ma 12:30 Életmód

Az intonációt alacsonyabb, az ismert szavakat magasabb szinteken érzékeli a kutyák agya.