Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 200 hír

Bödör Gáspár nem érti, hogy ha van a kutyának lába miért kell sétáltatni

Filmsor
-
  Ma 07:58 Film

Ha már Egyszer volt Budán, meg kutyavásár, akkor naná, hogy képbe kerül egy kutya. Gazsi pedig nagyon ért a vadállatokhoz.

Létezik kémia ember és kutya között: mi múlik az oxitocinon?

Nem a véletlennek köszönhető az a szívmelengető, bizsergető érzés, amit akkor tapasztalsz, amikor meghitt pillanatokat töltesz együtt kedvenceddel.

Ahol egyetlen eb sem érzi magát kutyául

ma7.sk
-
  Tegnap 20:07 Határtalan

Bármennyire is furcsa, a négylábúak istápolásának már az 1400-as években is figyelmet szenteltek a kor kutyakozmetikusai. Igaz, akkor még nem így nevezték az elsődlegesen vadász- és pásztorebek szőrét metélő lovászmestereket. Akkoriban még nem feltétlenül a szemrevalóság okán volt kulcsfontosságú a munkára fogott csahosok bundájának…

Kutyának hiszi magát az amerikai rövidszőrű cica

NLC
-
  Tegnap 19:41 Állatvilág

Kiki igazán alkalmazkodó típus.

Cukiság! A kiskacsa közös iszogatás közben pucolja ki a kutya fülét!

Ragazze
-
  Tegnap 14:42 Bulvár

Jóbarátok között természetes az ilyesfajta segítség.

Lencsevégre kaphattuk a Kutyatár magyar fajtáit és a Somogy táncosait

Kutyaugatástól volt hangos szombaton a szennai skanzen. Nem mindennapi fotózás zajlott itt. A kaposvári Kutyatár Egyesület magyar fajtájú négylábúi a Somogy Táncegyüttes táncosaival pózoltak a múltidéző paraszti portákban.

Kutya a lakásban? Vita a szomszédokkal? Mit mondanak a jogászok?

Napi
-
  Tegnap 13:49 Belföld

A saját lakásával sem csinálhat mindenki azt, amit akar, ahogy az elővásárlási jog sem kézenfekvő. A gazdákra is vonatkoznak szabályok.

Evolúciós megközelítésben vizsgálják a különböző fajtájú kutyák játékosságát

Innoportal
-
  Tegnap 11:57 Tudomány

Az Ökológiai Kutatóközpont, a Stockholm Egyetem és az ELTE Etológia Tanszék munkatársai evolúciós megközelítésben vizsgálják a kutyafajták viselkedését, azt kutatják, hogy mely fajták játékosabbak és ennek milyen evolúciós okai lehetnek. Legújabb eredményeikről a napokban jelenik meg beszámoló a Royal Society Biology Letters című…

Medencébe esett kutyát mentettek a tűzoltók Nagymegyeren

Parameter
-
  Tegnap 11:37 Határtalan

A bejelentés szerint egy nagy testű kutya esett az egyik családi ház medencéjébe, a tulaj pedig nem tudta onnan kiemelni. Elképzelhető, hogy a kutya már előző estétől a medencében volt, amely ugyan le volt eresztve, de mintegy 20-30 centiméter víz így is volt az alján. Hodosi Tibor elmondta, hogy a tűzoltóknak sikerült kiemelniük a kissé…

Kutyák szagolják ki a koronavírus-fertőzötteket

ma.hu
-
  Tegnap 10:17 Tudomány

A kifinomult szaglással rendelkező ebeknek bőven elég egy 10-100 molekulát tartalmazó minta, míg a PCR-teszthez 1,8 millió molekula szükséges, hogy értékelhető eredményt adjon.

Öt tipp hogyan szerettesd meg a kutyáddal a fürdést

Metropol
-
  Tegnap 09:00 Életmód

Az ősz és a nedves idő beköszöntével egyre többször lesz sáros a kutyusunk, főleg, ha erdőben vagy futtattón jártunk vele.

Hogyan szedjük össze a kutyaürüléket?

Ez a lényeg
-
  Tegnap 08:00 Életmód

A hazai kutyatulajdonosok fele városban él, a kutya és a beton összeférhetetlensége pedig leginkább a kutyaürülékben és -vizeletben nyilvánul meg. Ezt a problémát a gazda tudja enyhíteni, aki környezettudatos is akar lenni ebben a kérdésben, az alábbi lehetőségekkel próbálkozhat. 

Százötven kutyát tartott, állatkínzással gyanúsítják

Elfogtak egy állatkínzással gyanúsított 31 éves karcagi férfit, aki csaknem 150 kutyát rossz körülmények között tartott, az állatok nagy részének feltételezhetően eltávolította a hangszálát – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság. A közlemény szerint a gyanúsítottól elszállított 148 kutya állatvédőkhöz került. A Karcagi…

Állatkínzás – indokolatlanul lőtt a szomszéd kutyájára, két év felfüggesztett börtönt kapott

Az állatkínzás vétsége miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádirata alapján a Komáromi Járásbíróság 10 hó, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte azt büntetlen férfit, aki légpuskával lőtte meg a telkére beszaladt szomszéd kutyáját.

Milliós haszna volt az állatkínzó kutyaszaporítónak

Magyar Nemzet
-
  20.09.25 21:30 Belföld

Szaporítótelepet számolt fel egy alföldi városban a rendőrség, majd százötven kutyát foglaltak le.