Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 340 hír

A nap fotója: Csillagászati távcső épül Sülysápon

Önkéntesek egy távcső mozgató mechanikáját szerelik a helyére a sülysápi Tápiómenti Bemutató Csillagvizsgálóban 2020. november 29-én. A Magyar Asztrofotósok Egyesülete és a Sülysápi Amatőrcsillagász Közhasznú Egyesület együttműködésében újjáépülő, fél méter átmérőjű tükörrel rendelkező távcső 1966-ban épült, és a…

Amikor az örök szerelem meg van írva a csillagokban

A csillagokat most szó szerint értsd, hiszen a horoszkóp szerint egyes állatövi jegyek szülötteinek sokkal nagyobb az esélyük az örök szerelemre.

Nagyon jó hírt kaptak a kutyák és a macskák (meg a gazdik)

Napi.hu
-
 Ma 17:43Külföld

Úgy tűnik, sikerült leszerelni a kutyák és macskák egyik ősellenségét, a petárdákat és házi tűzijátékokat. Feltalálták ugyanis a szinte hangtalan robbanóeszközöket.

“Csengess éjünkön át, s csillantsd elénk törékeny játékunkat, a reményt”

A Tapolcai Római Katiolikus Plébánia, a Tapolcai Média és a Tamási Áron Művelődési Központ közös szervezésében első ízben “költözött az internetre”  advent első vasárnapjának köszöntése, ünnepi műsora.  A város karácsonyi fényeinek bekapcsolása után, online formában láthatták és hallhatták  a tapolcaimedia facebook oldal…

Somos László atya kapta idén Szent Márton-díjat

Az elismerést minden évben olyan egyházi személyeknek adják, akik példaértékű munkát végeznek területükön.

„Csak a dolgomat tettem és egy haszontalan szolga vagyok” - Somos László esperes-plébános kapta a Szent Márton Dí…

„Úgy gondoltam, nem a plébánián várom a cigányokat, hanem én megyek el hozzájuk. Ma már öt közösségi házunk működik, 25 munkatársam van és önkéntesek is részt vesznek a szolgálatokban” - mondta el a díjazott.

Százak kaptak életfogytiglant Törökországban

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt 337 embert egy török bíróság a 2016-os puccskísérletben való részvétele miatt. Az elítéltek nagyrészt katonatisztek, a légierő piló tái és a hadsereg parancsnokai, akik a vád szerint Erdogan elnök hatalmát akarták megdönteni.

Hervé Le Tellier regénye kapta idén a Goncourt-díjat

Egy közeljövőben játszódó bestseller, az Anomália kapta idén a legrangosabb francia irodalmi elismerést.