Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 78 hír

Négynapos munkahetet vezet be az Unilever Új-Zélandon

Az Unilever bevezeti a négynapos munkahetet, ezzel növelve a dolgozók jólétét és nem utolsó sorban a termelékenységet. Először Új-Zélandon lépik meg az újítást, és egy évig tesztelik.

Annyi tanár hiányzik egy karcagi iskolában, hogy nem tudják megoldani a helyettesítést

Az intézményben rendkívüli szünetet rendeltek el, a tanévben felhasználható tanítás nélküli munkanapok terhére.

7 pedagógus, 7 kérdés, 7 válasz – “a tanárok között korábban sosem tapasztalt tudásmegosztás, együttműködés indul…

Szakmai műhelyek, konferenciák alkalmával TE mindig képes vagy újat mutatni a tapasztaltabb résztvevőknek is. Honnan az új ötletek, az inspiráció? Annak érdekében, hogy naprakész legyek ezen a téren tagja vagyok számos magyar (pl. Eötvös Loránd Fizikai Társulat, Microsoft Innovatív Tanárok) és külföldi (pl. Microsoft Innovative Educator…

Pedagógushallgatók segítségét kérik a tanárok

Több ezer pedagógus mentesülhet a járvány miatt a tantermi oktatás alól, miután a krónikus betegségben szenvedő nevelők átállhatnak digitális tanításra. A tanárok szerint érdemes lenne a pedagóguspályára készülő egyetemistákat is bevonni a gyerekfelügyeletbe.

Csak a tanárok kétharmada kért tesztelést Szekszárdon

A tesztelések után 14 osztály került karanténba.

Ötvenezer élelmiszercsomag készülhet el a hétvégi adományoknak köszönhetően

Mintegy 250 tonna tartós élelmiszert gyűjtött a Magyar Élelmiszerbank.

6+1 ajándékötlet tanároknak mert idén valami különlegeset szeretnénk adni

Goodstuff
-
 Tegnap 08:06Életmód

Nem lehetünk elég hálásak a gyermekeinket tanító pedagógusoknak, ezért összeválogattuk, hogy karácsonyra mi milyen ajándékokkal lepnénk meg őket. A Spirit&Home kézzel készült karácsonyi gyertyái A Spirit&Home egy magyar gyertyamanufaktúra, így hazai vállalkozót támogatsz, ha az ő termékeiket választod. Különleges parfümgyertyáikat kézzel…

Újabb fejezet az SZFE-ügyben: a sarokba szorított tanárok meséltek

Az új vezetők az Színház- és Filmművészeti Egyetem tanárai szerint fenyegető trükkel érték el, hogy tárgyaljanak velük.

Sarokba szorított tanárok – Egy különös SZFE-s tárgyalásról

A Színház- és Filmművészeti Egyetem új, az egyetemi polgárság által illegitimnek tartott vezetői egy trükkel és némi fenyegetéssel érték el, hogy az intézmény néhány tanára tárgyalóasztalhoz üljön velük – legalábbis így élték meg a helyzetet a hvg.hu-nak nyilatkozó tanárok. 

A kísérleti fizika úttörő tanára: Öveges József

Veol
-
 20.11.29 11:00Megyei

Százhuszonöt éve, 1895. november 10-én született a Zala vármegyei Pákán Öveges József piarista szerzetes, Kossuth- díjas főiskolai tanár, fizikai szakíró, a természettudományos ismeretterjesztés kiemelkedő alakja, egy egész ország tanára.

Digitális oktatás egy szombathelyi szakképző iskola tanárnőjének szemével

Vaol
-
 20.11.29 07:00Megyei

A Vas Megyei Szakképzési Centrum Oladi Technikumának igazgatóhelyettesével beszélgettünk, aki mesélt a diákok és a tanárok reakciójáról, az oktatás működéséről, valamint az érdekes szituációkról, amiket a jelenlegi helyzet szül.

Több százezres tömeg tüntetett Franciaországban a brutális új rendőrségi törvény miatt

Az alsóházban kedden megszavazott törvénytervezet korlátozná a francia rendőrökről intézkedés közben készülő felvételek publikálását.

A tanárok elöregedése rossz hatással van a diákok teljesítményére

Olasz középiskolák esetében mutatták ki ezt az összefüggést, azonban a tanárok átlagéletkorának növekedése Magyarországon is probléma.