Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 403 hír

„Orbán hadsereget épít és háborúzik"

Szerdán három nap leforgása alatt átnyomta a Fidesz a színháztörvényt. Gyámság alá vette a kormány az önkormányzati fenntartású színházakat, tehát a vidéki és budapesti kőszínházakat.

Nem a politikusok döntenek a megosztottságról

Index
-
  Tegnap 22:25 Belföld

A korszellem termeli ki az erőpolitikát. Az Eötvös csoport előadásán kiderült, ez így is marad. Ha mégse, annak nincs tudományos magyarázata.

A Guardian szerkesztőségi vezércikkben nevezi demokráciakrízisnek Orbánék új kultúrtörvényét

„Orbán új színházi törvénye nemcsak elveiben rossz. Rossz a művészet is, amit majd kitermel” - írják.

Hiller szerint az a normális, ha beszél Orbánnal

ATV
-
  Tegnap 20:49 Belföld

Hiller István, az MSZP politikusa és az Országgyűlés alelnöke a képviselői szankciók szigorításáról és a kultúra függetlenségéről beszélt az az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

“Orbán hadsereget épít. Aki ezt nem látja az hülye vagy fideszes”

OLKT
-
  Tegnap 19:00 BelföldSzínház

Kapát, kaszát elő” – javasolja Karácsonynak a rendező. Mint arról beszámoltunk: három nap leforgása alatt átverte a Fidesz a botrányos színháztörvényt. Orbánék ezzel gyámság alá vették az önkormányzati fenntartású színházakat, tehát a vidéki és budapesti kőszínházakat. A Hvg-ben Schilling Árpád rendező azt mondja a…

Eljárást indítana több EP-képviselő az Orbán-kormány ellen

Az Európai Bizottsághoz fordul több EP-képviselő a Momentum vezetésével, hogy indítsanak eljárást az Orbán-kormány ellen.

A Szakács, az Orbán, a Mága Zoltán és az ő kultúrájuk

Magyar Hang
-
  Tegnap 16:55 Belföld

Ha harc, hát legyen harc, gondolhatta a miniszterelnök, majd érdeklődni kezdett a színházak iránt. De hogy jutottunk idáig?

Orbán szerint siker, hogy megnyertünk egy online szavazást, amire már a nevezés is tízezer euró

A budapesti bazilika előtti karácsonyi vásár olyan közönségszavazáson lett a legjobb, ahol már a jelöltséghez tízezer eurót kell kipengetni. Orbán azért büszkélkedik vele a Facebookon.

Braille nyomtatót ajándékozott a Michelin a Vakok és Gyengénlátók Megyei Egyesületének

Nyíregyháza
-
  Tegnap 15:51 Belföld

Braille nyomtatót kapott karácsonyra ajándékba a Vakok és Gyengénlátók Megyei Egyesülete. Az eszköz másfél millió forintos költségét a Michelin Hungária Kft. állta. Az egyesület ezer tagja – köztük 400 nyíregyházi – használhatja a jövőben az eszközt.

Hiába ígérgetett Orbán Japánban

Hírklikk
-
  Tegnap 13:48 BelföldVárosliget

Orbán Viktor Japánban a Liget projekt kulturális beruházásairól is beszélt. Azt mondta, hogy lesz új háza a festészetnek, pedig az új Nemzeti Galériát nem szeretné sem a kerület, sem a főváros vezetése.

Nemzetközi jelentés: Orbánék az EU orra előtt szedték darabjaira a független sajtót Magyarországon

Szisztematikusan építették le a sajtószabadságot Magyarországon, ráadásul a magyar kormány exportálná is az illiberális média-modelljét – állapítja meg egy a...

Az Orbán-kormány 79 millió forint közpénzből megvizsgáltatja, hogyan lehetne megállítani a szabadkai bazilika süllyedés…

A magyar kormány 79 millió forintból végeztet vizsgálatokat, hogy megállítsák a szabadkai Avilai Szent Teréz-székesegyház süllyedését – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára kedden Budapesten.

Schilling Árpád: Orbán hadsereget épít és háborúzik

HVG
-
  Tegnap 12:19 Belföld

Karácsony Gergely főpolgármesternek azt javasolja a rendező: kaszát, kapát elő.