Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 335 hír

Jelentősen nőtt az OPUS GLOBAL eredményességi mutatója

Több mint 9 milliárd forintos üzemi eredménnyel zárta konszolidált szinten az idei háromnegyedéves időszakot a cégcsoport.

Novemberben nőtt a részmunkaidős foglalkoztatás Németországban

Németországban ismét növekedésnek indult a részmunkaidős foglalkoztatás a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének hétfői jelentése alapján. Ez rámutat arra, hogy a válság hatása nem feltétlenül az, hogy az emberek elveszítik az állásukat, gyakran az történik, hogy tömegesen kényszerülnek részmunkaidőbe.

Jelentősen nőtt az Opus Global eredményességi mutatója

A cég több mint 9 milliárd forintos üzemi eredménnyel zárta konszolidált szinten az idei háromnegyedéves időszakot.

Continental: Az idén 5 százalékkal esett vissza a belföldi gumiabroncspiac

Több éves bővülés után visszaesett a belföldi gumiabroncspiac, a csökkenés az első 9 hónapban 5 százalékos volt, közölte a Continental.

A pécsi önkormányzatnál, egy óvodában és a Tüke Busznál is nőtt a vírusfertőzöttek száma

A pécsi polgármesteri hivatal újabb két munkatársa kapta el a koronavírust, tudatta hétfőn délután a pécsi önkormányzat. A hivatal Jogi és Szervezési Főosztályának két munkatársa a hétvégén kapta kézhez pozitív teszteredményét. Egyikük pénteken lett rosszul, közvetlen kollégájánál pedig szombaton jelentkeztek a tünetek. Az önkormányzat…

KSH: 392 ezer forintra nőtt az átlagkereset

Ami 8,8 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A statisztikai hivatal számításaiba csak azok kerülnek be, akik 5 fősnél nagyobb cégnél dolgoznak teljes állásban. Tehát pl. a részmunkaidősök nem.

Jó hír a Tesco vásárlóinak: vidéki városok örülhetnek a döntésnek

Mától újabb településeken szállít házhoz a Tesco, így több mint 50helységben érhető el a biztonságos, online szolgáltatás.

Bajban az USA szállodaipara, mit hoz Joe Biden az amerikai turizmusnak?

Igen negatívan ítélik meg kilátásaikat az amerikai szállásadók egy friss felmérés szerint. Az aktuálpolitika kapcsán sokan felteszik a kérdést, hogyan fogja kezelni az új elnök a turizmust a koronavírus-járvány árnyékában.

Nőtt a kínai feldolgozóipar teljesítménye

Utoljára 2017 szeptemberében regisztráltak ennél magasabb adatot.

Gyöngyös polgármestere reméli, tavasszal már személyesen tárgyalhatnak a turizmusról

Heol
-
 Ma 15:51Belföld

Tisztújító online közgyűlést tartott az Önkormányzatok Mátrai Szövetsége, erről számolt be sajtótájékoztatón Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

Ez volt a legnépszerűbb ideiglenes híd Budapesten

Nuus
-
 Ma 15:48Belföld

Az öt hónap alatt megépült híd majd négy évig volt használatban, és 1949-ben a Lánchíd felújítása miatt bontották el.

A láthatatlan turizmusban is rejlenek gazdasági lehetőségek

A turizmus teljesítményének hagyományos, kizárólag statisztikai adatokra támaszkodó értelmezése mellett a számadatokban kevésbé manifesztálódó, az ún. láthatatlan turizmusban rejlő lehetőségeket is célszerű figyelembe venni – erről szól a Turizmus Bulletin c. folyóirat 2020/3. számának egyik cikke.

Nyomot hagyott az első hullám a balatoni turizmuson

A turizmus a 21. század sikertörténete, hiszen az ágazat az elmúlt években a legjelentősebb mértékű gazdasági növekedést produkálta, ugyanakkor a koronavírus-járvány a turizmus óriási sebezhetőségét is bizonyította. A vírus az éghajlatváltozásnál is jelentősebb hatást gyakorolt az iparágra – hangzott el a Balatoni Turisztikai Kutatóintézetnek a…

Nyomot hagyott az első hullám a balatoni turizmuson

A turizmus a 21. század sikertörténete, hiszen az ágazat az elmúlt években a legjelentősebb mértékű gazdasági növekedést produkálta, ugyanakkor a koronavírus-járvány a turizmus óriási sebezhetőségét is bizonyította.

Rekordmértékben nőtt a török GDP

Rekordmértékben nőtt a török gazdaság a harmadik negyedévben az előző negyedévvel összevetve, de éves szinten is erősödést jegyeztek fel - írja az MTI a statisztikai hivatal közlése alapján.