Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 21 hír

Legyőzték az államot a dühös nógrádi autósok

Két nógrádi falu közé betonterelő elemeket akart kihelyezni a Magyar Közút Zrt., ami ellen petíciót indítottak a helyiek. Pár héttel a munkálatok megkezdése után visszavonulót fújt az útkezelő.

Nógrádi: Az ukrán politika stratégiailag téves

hirado.hu
-
 Tegnap 16:55Külföld

Ukrajna helyzete rendkívül nehéz, a gazdaság összeomlott, az infláció az egekben.

Kábítószert találtak egy 28 éves nő táskájában a nógrádi rendőrök

A fiatal nőt előállították, és kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

Legyőzték állambácsit a dühös nógrádi autósok

Váratlan fordulatot vett egy szokatlan ötlettel indult ügy. Két nógrádi falu közé beton terelőelemeket akart kihelyezni a Magyar Közút Zrt., ami ellen petíciót indítottak a helyiek. Pár héttel a munkálatok megkezdése után visszavonulót fújt az útkezelő, és felmarta a frissen lefestett útjeleket.

Online nyílt napok segíthetnek az iskolaválasztásban

Az iskolaválasztás előtt álló diákokat szeretnék segíteni csaknem két héten át a Hova tovább – középiskolai felvételi expón és nyílt napokon. A Felelős Szülők Iskolája által életre hívott online platformon december 14-éig bemutatják az iskolákat, a szakmákat és több, a felvételivel összefüggő hasznos információ is elérhető.

Sokadik pofon a nógrádi önkormányzatoknak

Ez a lényeg
-
 Tegnap 06:00Vélemény

Salgótarjánt és több települést is érint a megyében a kormány új gazdaságvédelmi intézkedése, ami megint kirúgja a széket az önkormányzatok alól.

Hódok segíthetnek megakadályozni a nagy áradásokat Angliában

Több mint négyszáz év után először épült hódgát a délnyugat-angliai Exmoor területén.

Egy meg nem tartott nógrádi helytörténeti találkozó és megjelent kiadványa

Körkép
-
 20.12.01 06:01Határtalan

Hagyománnyá vált, hogy ezen időszak tájékán, november végén rendezik meg a  Nógrád történelmének barátai polgári társulás tagjainak és a helytörténelem iránt érdeklődők  találkozóját.  Erre az idén hatodik alkalommal került volna sor, de ezt sok más rendezvényhez hasonlóan a COVID vírus megakadályozta.

Megvan az Év fogása játékunk nógrádi nyertese!

Nool
-
 20.11.30 14:34Belföld

Véget a hónapokon át tartó verseny: lezárult az Év fogása nevezetű játékunk, ahol az első helyen a balassagyarmati Magyar Vivienn végzett.

Így élik meg a világjárványt az ötvenlelkes nógrádi zsákfaluban (videóval)

Nool
-
 20.11.30 14:00Belföld

Miközben az országos fertőzési arány emelkedik, egy Nógrád megyei zsákfaluban szinte alig számláltak egy-két pozitív esetet. A minap a Cserhát vidékének a legszebb településén jártunk, hogy megtudjuk, hogyan élik meg a világjárványt szűkebb hazánk legkisebb falujában, a mindössze ötven lelket számláló Garábon.

A gyógyultak segíthetnek a súlyos állapotú betegeken

A súlyos állapotú koronavírusos betegek kezelésének leghatékonyabb módja a plazmaterápia.

Ezek az Űrállomáson zajló megfigyelések segíthetnek a klímaváltozás megértésében

Bár a Nemzetközi Űrállomáson zajló kutatások elsősorban a gravitációmentes környezet hatását és az űrbéli élet lehetőségeit vizsgálják, olyan folyamatok is zajlanak itt, melyek a földi környezet, az időjárás és a klíma változásainak a megértéséhez segíthetik hozzá a tudósokat.

Januártól minden nógrádi boltban kötelező elfogadni a bankkártyát

Nool
-
 20.11.29 06:57Belföld

Januártól az online kasszát használó kisebb üzletek tulajdonosainak is meg kell oldaniuk az elektronikus fizetés lehetőségét.

Ijesztő fenyegetés: iszlamista terroristák új generációja vette célba Európát

Portfolio
-
 20.11.28 17:20Gazdaság

Az elmúlt hetekben Európa különböző pontjain elkövetett iszlamista merényletek a 2015-2016-ban tapasztalt dzsihadista terrorhullám legsötétebb napjait idézték fel. Nagy különbség azonban a négy-öt évvel ezelőtti csoportosan elkövetett, egyszerre több helyszínre lecsapó lőfegyveres, illetve robbantásos támadásokhoz képest, hogy most…