Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 314 hír

Indulhat az utascentrum építése a Keletiben

Megkezdődhet az utascentrum építése az évente közel 11 millió embert fogadó, 137 éves Keleti pályaudvaron. Eredményes lett a nyílt kiviteli közbeszerzési eljárás, a kialakításhoz szükséges források rendelkezésre állásáról is megszületett a kormánydöntés. Az előkészületi munkálatok hamarosan indulnak, a látványos kivitelezés tavasszal…

Izrael „az idővel versenyt futva” gyorsítja a zsidó telepek építését

Három nappal Joe Biden beiktatása előtt hagyták jóvá közel nyolcszáz ciszjordániai telepeslakás felépítését az izraeli hatóságok.

A történelem végét ígérték, helyette újra falakat építenek

24.hu
-
 Ma 18:54Film

A német újraegyesítés idejét meséli el a német kémsorozat záró évada, a Deutschland 89, melynek van némi magyar vonatkozása is. Hogyan sikerült megidézni a nyolcvanas évek végének mozgalmas, optimista időszakát harminc évvel később?

Magyar épület az építészeti világlistán

Az év legjobban várt épületei közé sorolta a Magyar Zene Házát a World Architecture Community (WAC) holland építészeti portál. A…

Molnár Judit: Sosem voltak még ennyire egymásra utalva az utazási irodák

Az utazási szakmán belül jelentkező repedésekről, a Covid-19-cel nehezített érdekképviseleti munkáról, az újraindulás kilátásairól és a kényszerűségből elhalasztott tisztújításról is beszélgettünk Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnökével, az OTP Travel ügyvezetőjével.

Kapott egy Danuvia hengert és egy hengerfejet – krosszmotort épített köré

Cserszegtomaji ismerőse krosszversenyekre gyártott 125 köbcentis Danuvia motorkerékpáron „szolgált”, alkatrészekkel lepte meg.

Építkezésre szánják a tavaszt

Baon
-
 Ma 14:48Sport

Alighanem a Soltvadkert Bács-Kiskun megyei rekorder abban a tekintetben, hogy ki kezdte meg a legkorábban a felkészülést a korán induló tavaszi idényre.

Sárkányt építettek a Xiaomi Mi 11-ből

iPON!
-
 Ma 14:35Infotech

Egy hónapos munka volt a különleges mechanikus szoborral, és több mint félezer alkatrészből áll.

A magyar származású építész, aki New York ikonikus épületeit tervezte: Róth Imre felhőkarcolói

Femina
-
 Ma 13:16Utazás

A magyar származású építész luxus-lakóépületeiben sztárok élnek, fiai részt vettek a World Trade Center építésében is.

Sem a „fényes elszigeteltség”, sem az „új szövetség építése” nem opció a briteknek

Két szék között a pad alá eshet a brit kormány, ha évszázados külpolitikai eszköztárában keresi a brexit utáni nemzetközi siker receptjét. Elemzés.

Molnár László, a KMKSZ kulturális titkára az elmúlt esztendőről

Molnár Lászlót a 2020-as év KMKSZ-rendezvényeiről kérdeztük.

Fehéroroszországban le kellett állítani az oroszok által épített új atomerőmű egyik blokkját

"A kísérleti üzem alatt az 1-es blokk védelmi rendszere bekapcsolt, a rendszereket és a felszereléseket megvizsgálják. A háttérsugárzás az erőmű környékén normális" - tudatta a minisztérium. Az ország északi részén található Asztravjec mellett fekvő létesítményt tavaly novemberben avatta fel Aljakszandr Lukasenka elnök, majd nem sokkal később…

Tíz év alatt épülhetne fel Makovecz budapesti katedrálisa az építész fia szerint

Makovecz Imre életművének csúcsa lehetne megépítése esetén a budapesti Apor Vilmos térre megálmodott katedrális, érvelnek a tervek megvalósításának támogatói. Az építész fia, Makovecz Pál szerdán azt nyilatkozta az állami médiának, hogy szerinte tíz év alatt fejeződhetne be a beruházás. Makovecz Imre számos épülete áll…