Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Szili Katalin: a nemzeti irodalom mellett az irodalmi nemzet is kialakult

A nemzeti irodalom mellett mára kialakult az irodalmi nemzet is – fogalmazott Szili Katalin az Anyanyelvápolók Szövetsége és a Magyar Napló Kiadó Határtalan magyar irodalom – irodalmi kánonok határai között című rendezvényének csütörtöki megnyitóján Badacsonytomajban.

Középkori pénzérmét és falakat tártak fel a múzeum régészei az Oskola utca–Stefánia felújításán

Szegeder
-
 Ma 22:16Belföld

A Móra Ferenc Múzeum régészei sose pihennek, mint legújabb posztjukban írják, most épp a még javában zajló Oskola utca–Stefánia sétány rekonstrukció keretében lehetőségük nyílt a szegedi vár északi falának újabb szakaszát feltárni.

A fenntarthatóság nemzetközi jelentőségű rendezvénye lesz

A fenntarthatóság nemzetközi jelentőségű rendezvénye lesz a szombaton kezdődő Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás – mondta a világkiállítás megvalósításáért felelős kormánybiztos az esemény csütörtöki háttérbeszélgetésén Budapesten.

Diablo 2 Resurrected – A pokol feltámadt, de a szerverek meghaltak

theGeek
-
 Ma 22:13Gaming

A Diablo 2 Resurrected ma indult, és miután körülbelül két órán keresztül tudtam játszani, a játék sajnos kirúgott, és nem én voltam az egyetlen, aki nem tudott visszalogolni a játékba.   Ma volt tehát az a nap, amikor a seregek pokla feltámadt, és a világ minden táján a számítógépek bejelentkeztek a Battle.Netre, hogy élvezzék a Diablo 2 remastere

Országos helyett helyi felmérések

Míg a közvélemény várja a korábban többször is bejelentett országos immunizációs felmérés eredményeinek bemutatását – vagy a kutatás megkezdését –, addig a belgrádi egyetemista orvosi rendelő már a sokadik minifelmérésen van túl.

Szinte az összes korlátozást feloldják Portugáliában

ATV
-
 Ma 21:47Tudomány

Csaknem az összes, a koronavírus-járvány miatt bevezetet korlátozást feloldja Portugália - közölte csütörtökön António Costa portugál miniszterelnök. Az országban október1-től teljes kapacitással működhetnek az éttermek és kulturális létesítmények.

A tálibok nem szólalhatnak fel az ENSZ-ben

Index
-
 Ma 21:23Külföld

Az akkreditációs bizottság vizsgálja az afganisztáni iszlamisták ENSZ-képviseletének ügyét.

Kutatásokra ajánlotta fel az agyát a világbajnok sportoló

Steve Thompson, a 2003-ban világbajnoki aranyérmes angol rögbiválogatott egyik tagja felajánlotta az agyát tudományos kutatásokra.

Kutatásokra ajánlotta fel az agyát Steve Thompson, a világbajnok demens rögbis

444.hu
-
 Ma 21:19Tudomány

Tavaly, 42 évesen állapítottak meg nála korai demenciát. Még a 2003-as vb-győzelemből is csak homályosan tud felidézni pillanatokat, és a mentális állapotának megromlásáért egyértelműen a rögbit tette felelőssé.

Nem menők már a nude árnyalatok! 5 vibráló őszi szín, amit már hordanak az influencerek

Joy
-
 Ma 21:17Divat

A napos órák számának csökkenésével nem kell neked is felvenned az időjárás hangulatát!

A ballonos víz nemcsak egészséges, de környezetbarát is

Life
-
 Ma 21:15Életmód

A vízfogyasztás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni, ugyanakkor arra is jó lenne figyelni, hogy ne terheljük rengeteg műanyag palackkal a környezetünket. A ballonos víz mindkettőre jó megoldás, akár otthon, akár a munkahelyeken.

Czeglédy Csaba szerint nem szokványos az ellene folyó eljárás

Czeglédy Csaba a Human Operator Zrt. ügyében a Kecskeméti Törvényszéken folyó tárgyaláson csütörtökön azt állította, ezer sebből vérzik, és egyáltalán nem szokványos az ellene folyó eljárás.

Megtartotta az idei évad első premierjét a Kecskeméti Nemzeti Színház

Hiros
-
 Ma 21:00Megyei

A 100 éve született Karinthy Ferencre emlékezve a Gellérthegyi álmok és a Dunakanyar című drámák bemutatójával nyitotta meg 2021/22-es évadát a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház.

A világbajnok demens rögbis felajánlotta agyát a kutatóknak

Steve Thompson, a 2003-ban világbajnoki aranyérmes angol rögbiválogatott egyik tagja felajánlotta az agyát tudományos kutatásokra.