Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 22 hír

12.15. Üzenet: Kittlingerné Tóth Márta

Jézus fénye olyan, hogy éppen elég az életben való eligazodáshoz.

Beismerte Demeter Szilárd, hogy az NKA kiüresítésén dolgoztak

Volt ilyen terv, de aztán politikai döntésre nem nyúltunk az Alaphoz – mondta a kormányzati kultúrpotentát.

Demeter Szilárd elismerte, hogy be akarták szántani a Nemzeti Kulturális Alapot

A Petőfi Irodalmi Múzeum vezetője a Hír TV péntek esti műsorában indokolta a héten elfogadott kulturális törvénycsomagot - írja a 444. A törvénytervezet előkészítésében is közreműködő Demeter Szilárd szerint a jogszabályi csomag arról szól, hogy „próbáljuk megszervezni a kulturális életet. Ez nem azt jelenti, hogy beleszólunk a művészek…

Demeter Szilárd elismerte, be akarták szántani a Nemzeti Kulturális Alapot

A Petőfi Irodalmi Múzeum vezetője a Hír Tv-ben beszélt arról, hogy erre különböző modelleket dolgoztak ki.

Demeter Szilárd elismerte, hozzányúltak volna az NKA-hoz

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója a HírTv-ben beszélt arról, hogy Kásler Miklós minisztert több minden zavarta az NKA működésében, de végül politikai döntés született a jelenlegi helyzet fenntartásáról.

Demeter Szilárd beismerte, a felháborodás miatt maradt ki a kulturális törvénymódosításból az NKA bedarálása

Egyetért Vidnyánszkyval, hogy a kormány kultúrpolitikája akár a színházak repertoárjában is megjelenhetne bármilyen formában.

Demeter Szilárd elismerte, volt szándék az NKA beszántására

A szerdán elfogadott törvényjavaslat egyik előkészítője volt a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója.

Demeter Szilárd elismerte, hogy a felháborodás miatt maradt ki a kulturális törvényből az NKA beszántása

"Sokat gondolkodtunk rajta, különböző modelleket dolgoztunk ki, de végülis megszületett az a politikai döntés, hogy most nem nyúlnak az NKA-hoz."

Visszaélnek Makány Márta és Cseke Katinka nevével

BDPST24
-
  19.12.13 18:11 BulvárCseke Katinka

Visszaélnek Makány Márta és Cseke Katinka nevével. A két híresség az elmúlt időben rengeteget fogyott, ezzel élt vissza egy csokoládés diétás italpor, azt állítva: ők okozták a hatalmas sikereket.  Egyre többen kérdezték Cseke Katinkát és Makány Mártát arról, hogy valóban egy csokis italpornak köszönhető-e hatalmas fogyásuk, a két híresség…

Lazacos rakott burgonya tejszínes mártással

Street Kitchen
-
  19.12.13 09:45 Recept

A meghámozott burgonyákat kb. fél cm vastagságúra szeleteljük, és forró, sós vízbe dobva 8-10 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük. A lazacfilé bőrét levágjuk, és kisebb kockákra szeleteljük a halat. Egy edényben összekeverjük az „öntet” hozzávalóit. A tepsit kikenjük a vajjal, majd lerakunk egy réteg burgonyát, amire megy egy réteg lazac,…

A rendőr szimat nem tévedett

A rendőr szimat nem tévedett Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2019. 12. 12., cs - 07:17 A soproni nyomozók kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki egy helybéli férfit.

Demeter Szilárd: Az anyanyelvi kultúra megtart a diktatúrával szemben

Az ún. kulturkampf számomra arról szólt, hogy ha gyengítik a nemzeti identitást, akkor Magyarországon gazdaságilag akár csodát is tehetünk, vagy stabilizálhatjuk hosszú időre akár politikailag, mégis: el fog tűnni a haza. Ezért aztán nekünk meg kell erősítenünk a nemzeti identitásunkat. Interjú.

Közel 4 millió forintnyi adományt adtak át a Vajda Márta iskolának

infoVáros
-
  19.12.11 09:39 Megyei

Stratégiai Légiszállítási Képesség közösségének norvég tagjai évről-évre adománygyűjtő akciót szerveznek. Idén a Vajda Márta iskolát támogatták az összegyűlt pénzadománnyal.

“Az anyanyelvi kultúra megtart a diktatúrával szemben, megtart annak, ami vagyok” – Demeter Szilárddal, a Petőfi Irod…

Egy éve vette át a Székelyudvarhelyen született Demeter Szilárd a Petőfi Irodalmi Múzeum irányítását. Az elmúlt év tanulságairól, a jövőről és a jelen néhány kultúrpolitikát is érintő kérdéséről is beszélgettünk vele.  PZL - 061.hu Egy éve vette át a PIM irányítását. Ha mérleget vonna, mire a legbüszkébb, mi az, amit szeretett volna, de még nem