Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Tudományos célból nagyították fel Vermeer Leány gyöngy fülbevalóval című festményét

A kutatók Johannes Vermeer legismertebb művének, a Leány gyöngy fülbevalóval című festményének csaknem kétéves elemzése során részletes, új információkhoz jutottak. Emilien Leonhardtnak és Vincent Sabatiernek, a Hirox Europe munkatársainak köszönhetően mindannyian tanulmányozhatjuk Vermeer megfoghatatlan munkájának…

A nyolcvanévesen is fickós Gandalf a nagy átverés helyett inkább szerelembe esik

Port
-
 Ma 17:00Film

A hazugság művészete igazi jutalomjáték a filmen most először randevúzó színészlegendáknak, Ian McKellennek és Helen Mirrennek. A néző jutalma pedig egy egyszerre megrázó és fordulatos szélhámosthriller.

“Isten mindannyiunkat arra hív, hogy nagy dolgokat tegyünk” – Jim Caviezel

Filmezzünk!
-
 Ma 16:50Film

“Isten mindannyiunkat arra hív, hogy nagy dolgokat tegyünk” – Jim Caviezel Jim Caviezel minden szempontból kilóg a hollywoodi celebek közül: a Passió című filmben Jézust alakító színész már korábban is többször tanúságot tett a hitéről. Jim Caviezel amikor Chicagóban járt, előadásának egyik célja az volt, hogy népszerűsítse a Szent Pál…

Megállt a fertőzések számának emelkedése Nagy-Britanniában

Hancock a BBC televízió vasárnapi politikai-közéleti magazinműsorában elmondta azt is, hogy a nyolcvan éven felüli korosztály tagjainak és az idősotthonok lakóinak háromnegyede már megkapta a koronavírus elleni oltást. Hozzátette: az nagy biztonsággal kimondható, hogy az oltás véd a súlyos betegség kialakulásától és a betegség…

A Batman és Robin egy nagyon fontos dolgot tanított meg George Clooney-nak

IGN
-
 Ma 16:36Film

Utólag bölcsnek lenni könnyű, de azért elfogadjuk, hogy a mára befutott filmsztárok egykoron mindent elvállaltak, és bizonyos projektekhez ma már nem feltétlenül adnák a nevüket. George Clooney számára is tanulságos volt a Batman és Robin.

Koronavírus: megállt a fertőzések számának emelkedése Nagy-Britanniában

Nagy-Britanniában megállt a koronavírus-fertőződések számának emelkedése, és sok országrészben már csökken az újonnan bekövetkező fertőzések száma, de még nincs itt az ideje a járvány megfékezését célzó korlátozások feloldásának - mondta vasárnap Matt Hancock brit egészségügyi miniszter.

Vas Kata Blanka megint nagyot ment cyclokrosszban

Vas Kata Blanka ötödikként zárta a terepkerékpáros (cyclocross) világkupa-sorozatot, amelyben az U23-asok között az élen végzett.

Ezért nagyon fontos a mélyalvás

Behír
-
 Ma 16:24Belföld

A mélyalvás ősi helyreállító erővel bír, amely révén „kitakarítja” az agyat – állapították meg az amerikai Északnyugati Egyetem kutatói ecetmuslicák agyi aktivitását és viselkedését tanulmányozva.

Nagy-Britannia engedélyezni akarja a neonikotinoidok használatát

A kormány sürgősségi engedély iránti kérelmet nyújt be, amely lehetővé tenné a neonikotinoid tiametoxamot tartalmazó termék felhasználását a cukorrépa vetőmagjának kezelésére.

Nagy titkot tárhat fel egy 480 millió éves fosszília

Fény derülhet a tengeri csillagok fejlődésének történelmére.

Nagy titkot tárhat fel egy 480 millió éves fosszília

Fény derülhet a tengeri csillagok fejlődésének történelmére.

A magyarok nagy részét legalább egyszer már beoltották orosz eredetű vakcinával

Pénteki, moszkvai tárgyalása alkalmával a magyar külügyminiszter az orosz sajtónak is nyilatkozott.

Nagy-Britanniában lelassult a járvány terjedése

Nagy-Britanniában megállt a koronavírus-fertőződések számának emelkedése, és sok országrészben már csökken az újonnan bekövetkező fertőzések száma, de még nincs itt az ideje a járvány megfékezését célzó korlátozások feloldásának - mondta vasárnap Matt Hancock brit egészségügyi miniszter.

Fejlesztik a nagycenki Széchenyi-kastélyt

Realista
-
 Ma 16:00Otthon

Lerakták a nagycenki Széchenyi-kastély turisztikai célú fejlesztéseinek alapkövét, amelyek összesen több mint 2 milliárd 844 millió forint értékben valósulnak meg 2021 őszéig, részben uniós támogatással, részben hazai forrásból.

Már nyílik a hóvirág Nagykanizsán

Nyílik a hóvirág (Galanthus) a nagykanizsai Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola udvarán 2021. január 24-én (vasárnap). Tavaly télen már január 6-án lefotózták az első hóvirágokat a városban. Fotók: MTI/Varga György. The post Már nyílik a hóvirág Nagykanizsán first appeared on Dél-Zala Press.