Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 322 hír

Kínzókamrákat képzeltek ide ’56-ban – de mit találtak?

Startlap
-
  Tegnap 23:34 Utazás

Az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit máig kutatják a történészek, és próbálják a lehető legpontosabban rekonstruálni a történéseket.

Túlélő-póz, mosdóürítés, legbiztonságosabb ülés - egy ausztrál pilóta rántja le a leplet a repülés körüli mítoszokról

A repülés csodálatos, egyben félelmetes dolog. A 20. században az ember ősi vágya teljesült, mégis sokan rettegnek ma is, ha beszállnak egy repülőgépbe.

Az éghajlatváltozás hőhullámai terméketlenné tehetik a hím rovarokat

Propeller
-
  Tegnap 21:24 Külföld Anglia

Az éghajlatváltozással összefüggő hőhullámok károsíthatják a rovarok spermáját és csaknem teljesen terméketlenné tehetik őket – állítják a Kelet-angliai Egyetem kutatói. A Nature Communications című folyóiratban publikált tanulmány szerint az öt napig tartó hőhullámnak kitett kukorica-kislisztbogarak (Tribolium castaneum) spermatermelése…

A rendszerváltás óta nem láttunk ilyet - mit lép most a magyar jegybank?

MFor
-
  Tegnap 20:04 Gazdaság Kamat OTP

3-4% közötti infláció és ténylegesen nulla bankközi kamatok mellett a forint nem tud gyengülni. Magyarországon ilyen talán a rendszerváltás óta nem volt. Erre nem sokan fogadtak volna - írja friss elemzésében Barlai Róbert, az OTP Bank Regionális Treasury ügyvezető igazgatója. A nagy jegybankok árnyékában eddig könnyen elmanőverezett…

Egyik ötletből jön a másik – Tehetségek napját tartottak Hajmáskéren

Veol
-
  Tegnap 19:48 Kultúra

Amikor az ember kreatív környezetbe kerül, akkor egyik ötlet követi a másikat, vallja Miklós Judit, a Tehetségek Napját megszervező Közös Jövőnkért Alapítvány elnöke szombaton a művelődési házban.

Nem találja ki, mit kapott: egyenesen Amerikából hozták ezt az ajándékot Orbán Viktornak

Blikk
-
  Tegnap 19:34 Külföld Washington

A közép-európai régió energetikai kérdéseit és a magyar–amerikai kétoldalú kapcsolatokat tekintették át Orbán Viktor miniszterelnök és Rick Perry, az Egyesült Államok energiaügyi minisztere megbeszélésén az Országházban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

A párok sokkal kevesebbet szexelnek, mint valaha – mit tehetünk ellene?

Szeretlek Magyarország
-
  Tegnap 19:12 Szex

Intim együttlétünk gyakran elveszik egy hosszútávú kapcsolatban. Ezért, ha már a szex nincsen napirenden, nem árt újragondolni, hogyan lehet újra felforrósítani a hálószobát.

A bevándorlók elutasításától a Kanadából hazaérkező romákig, az MTA-n végigvették, mit tud a migrációról a magyar tu…

444
-
  Tegnap 18:30 Tudomány

Egész Európában messze nálunk nőtt legjobban a bevándorlók elutasításának aránya, miközben a magyar társadalom legtetején és legalján is sokan a kivándorlásban látják a boldogulást.

Diószegi-Horváth Nóra: Ha Novák Katalin tényleg megbecsülné a kisgyermeket nevelőket, szoboravatás helyett tehetne …

Mandiner
-
  Tegnap 17:56 Vélemény Óvoda

Van az úgy, hogy egy szoboravatás nem több puszta álgesztusnál, amely csupán arra hivatott, hogy fontosabb dolgok hiányát leplezze.

Mit kérjen Magyarország a menedékjogért cserébe az elítélt macedón exminiszterelnöktől?

A volt macedón miniszterelnök egy hatszázezer eurós Mercedes miatt volt kénytelen egy kétéves börtönbüntetés elől Magyarországra menekülni. Mit kérjünk a menedékjogért cserébe? Szavazz!

Kiborultak a vendégek az étterem extravagáns újításától – Ön mit gondol róla? Szavazzon!

Bors Online
-
  Tegnap 17:30 Bulvár

Hihetetlen újítással próbálta feldobni vendégei kedvét az ausztráliai melbourne-i Grill'd hamburgerező, de sajnos nem mindenki tetszését nyerték el a befüvesített asztalok. Sokan az interneten adtak hangot felháborodásuknak, mondván, nem a földön szeretnének enni. – A kosz az kosz és a földre való nem az asztalra, ahol eszünk –…

A rendszerváltás óta nem láttunk ilyet - mit lép most a magyar jegybank?

Privátbankár
-
  Tegnap 17:01 Gazdaság Kamat OTP

3-4% közötti infláció és ténylegesen nulla bankközi kamatok mellett a forint nem tud gyengülni. Magyarországon ilyen talán a rendszerváltás óta nem volt. Erre nem sokan fogadtak volna - írja friss elemzésében Barlai Róbert, az OTP Bank Regionális Treasury ügyvezető igazgatója. A nagy jegybankok árnyékában eddig könnyen elmanőverezett…

Mítoszok a pénzről, amik károsan hathatnak a pénzügyeinkre

Ridikül
-
  Tegnap 16:45 Életmód

A pénzről mindenki másképp gondolkodik, vannak, akik spórolnak és alig költenek a fizetésükből, mások szinte hónapról hónapra élnek. Ahogyan a vagyonunkkkal bánunk, az kihatással van a jövőnkre – egyrészt, mert ettől függ, hogy mennyi biztonsági tartalékunk lesz, másrészt pedig ettől is függhet, hogy éppen vonzzuk vagy taszítjuk a pénzt. Az…

Regionális ifjúsági konferenciát rendeztek Békéscsabán

Beol
-
  Tegnap 16:35 Belföld

Regionális ifjúsági konferenciát szervezett a Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány, kedden, az Andrássy Úti Társaskör épületében.

Szombaton újra ringbe száll a Bokszvilágszervezet nagyközépsúlyú ifjúsági világbajnoka, Egedi Renátó

Blikk
-
  Tegnap 16:30 Sport

Szombaton az erdélyi városban rendezi következő bokszgáláját a Felix Promotion International, ahol ismét szorítóba lép Egedi Renátó (23).