Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Péntekig tart a Pécsi Egyetem Kultúrfeszt című online rendezvénye

Népszerű művészek bevonásával és csaknem kétszáz színes programmal várja a közönséget a héten a Pécsi Tudományegyetem Irány a Pte! Kultúrfeszt című online rendezvénye minden nap 15 órától. Az intézmény azt szeretné megmutatni a felvételizőknek, az egyetemistáknak és a családjuknak, hogy miért jó pécsi egyetemistának lenni,…

Ittasan, a kijárási tilalmat is megszegve graffitiztek Szentendrén: perceken belül elfogták a művészi hajlamú egyetemistá…

A Szentendrei Rendőrkapitányság rongálás vétségének meglapozott gyanúja miatt folytat eljárást az ellen a két fiatal férfi ellen, akik ittasan, a kijárási tilalmat is megszegve graffitiztek Szentendre utcáin.

Nyári egyetem télen Debrecenben

Most, január 18–29-e között pótolják be a tavaly teljesen elmaradt Debreceni Nyári Egyetemet, legalábbis részben.

Hogyan tanuljak az egyetemen?

Az egyetemen hirtelen megváltozik a tanulás tempója és mennyisége ahhoz képest, mint amit a gimiben megszoktál. Hogyan vedd fel a ritmust? Adunk pár tippet. 1. Tanulj meg jól jegyzetelni Már az órán is fontos, hogy olyan jegyzeteket tudj készíteni, amit később a vizsgára készülés során használni tudsz. Sok esetben a tanár olyanokat mond el órán,

Hiába a modellváltás, a legjobb 200 közelébe sem kerülnek a magyar egyetemek

HVG
-
 Ma 10:22Belföld

Egyre inkább távolódnak a 2012-ben megfogalmazott felsőoktatási stratégiai céljaitól a magyar intézmények.

Ingyen segítik az egyetemisták a felvételiző gimisek pályaválasztását

A Covid-csapások során kifejezetten üdítő egyetemistáink felajánlása: önzetlenül segítik azokat a középiskolásokat, akik még nem döntöttek arról, vajon melyik felsőoktatási intézményben képzelik el a továbbtanulásukat.

Áprilisban rendezik meg a FEST-et

A belgrádi FEST Nemzetközi Filmfesztivált a járványhelyzet miatt áprilisra halasztották. A tervek szerint a programot 

Négymilliárd forintért rendez 2023-ban MotoGP-futamot Magyarország

A nemzetközi gyakorlatban megszokott összegnek megfelelő jogdíjat kér a magyar versenyszervezőtől is a spanyol jogtulajdonos.

Így forradalmasítja az érrendszer vizsgálatát egy Semmelweis Egyetemhez köthető magyar találmány

Kisebb röntgenterheléssel és kevesebb kontrasztanyag-használattal az eddiginél jobb minőségű képet ad az érrendszer állapotáról az az eszköz, amelyet egy, a Semmelweis Egyetemről indult start-up cég fejlesztett ki.

A Szent István Egyetem kaposvári Campusán világszínvonalú fejlesztések zajlanak

A Kaposvári Campuson az állattenyésztés, a növénytermesztés témaköreiben, illetve a klímaváltozást érintő kutatásokban is világszínvonalú fejlesztések zajlanak.

Élni mész az egyetemre, nem csak tanulni - Vár Szeged!

NLC
-
 Ma 08:58Életmód

Bár egyelőre még korlátozottak a kikapcsolódási lehetőségek, a szebb jövőben bízva megnéztük, milyen bulikra, kulturális programokra és sportéletre kínál lehetőségeket a diákoknak az egyik legszebb egyetemi városunk, Szeged.

Forradalmasítja Az Érrendszer Vizsgálatát Egy Semmelweis Egyetemhez Köthető Magyar Találmány

Kisebb röntgenterheléssel és kevesebb kontrasztanyag-használattal az eddiginél jobb minőségű képet ad az érrendszer állapotáról az az eszköz, amelyet egy Semmelweis Egyetemről indult start-up cég fejlesztett ki. Az innovációt a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán már napi szinten alkalmazzák a perifériás érbetegségekkel…

Az államfő a komáromi egyetem rektorává nevezte ki Juhász Györgyöt

Zuzana Čaputová köztársasági elnök két egyetemi rektort nevezett ki kedden. A komáromi Selye János Egyetem rektora Juhász György, a trencséni Alexander Dubček Egyetemé Jozef Habánik lett.

Októberben rendeznék a Boston Marathont

A tervek szerint október 11-én kerülhet sor idén a világ legrégebbi maratoni viadalára, a Boston Marathonra.

„Olyan kiábrándító, akár egy pattanásait vakargató egyetemista”

Virginia Woolf nem volt elragadtatva riválisa, James Joyce nagy durranásától, az Ulyssestől.