Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 216 hír

Kína szerint diszkriminatív az amerikai törvény, amelyet épp most fogadnak el a törvényhozók

Kína felgyorsítja a piacait liberalizáló beígért intézkedéseket, amelyeket a Regionális Átfogó Gazdasági Partnerség (RCEP) vállalt.

Megint romlik a járványhelyzet az amerikai idősotthonokban

Az Egyesült Államokban ismét aggasztó mértékben emelkedik a koronavírus-fertőzöttek és a halálesetek száma az idősotthonok, illetve egyéb, hosszú távú gondozásra berendezkedett létesítmények lakói körében.

Kedvezőtlen hírek érkeztek az amerikai munkaerőpiacról

Novemberben a foglalkoztatottság elmaradt az elemzői várakozásoktól, és az előző havi növekedést is alulmúlta a szám az ADP friss közlése szerint.

Az amerikai IT-cégek beperlésének lehetőségére hívja fel a figyelmet a GVH

Amazon, Facebook, Google, Apple, Booking – a hazai vállalatok is perelhetik itthon a külföldi „óriásokat”.

Az élményajándékot jobban értékelik az idősebb gyerekek egy amerikai kutatás szerint

Ahogy a gyerekek nőnek, egyre jobban örülnek az élményajándéknak a tárgyak helyett – ezt állapította meg az Illinois Egyetem chicagói intézményének kutatása. Az egyetem docense, Lan Nguyen Chaplin által vezetett kutatás a gyerekek és serdülők ajándékokkal kapcsolatos hozzáállását vizsgálta. Arra az eredményre jutottak, hogy 3 és 12 éves…

Vidéki ballada az amerikai álomról: Kicsoda J. D. Vance?

Mafab
-
 Ma 14:39Film

Valós élő személy J. D. Vance; a valódi, 2016-os emlékirata alapján készült filmből "mindössze" azt nem lehet megérteni, miért ért 45 millió dollárt a megfilmesítés joga (honnan a hype), ki ez a republikánusokkal egyet nem értő, ám mégis ikonikus republikánus szerző (a Yale-t megelőzően republikánus gyökerekkel és környezettel…

Lendületben az amerikai ingatlanpiac

Az Egyesült Államokban a múlt héten 9%-kal nőtt a lakásvásárlás céljából beadott jelzáloghitel-kérelmek száma az azt megelőző héthez képest, éves szinten pedig 28%-kal emelkedett - derül ki az amerikai jelzálogbankok szövetségének (MBA) jelentéséből.

BlackRock: a Bitcoin globális piaccá fejlődhet és háttérbe szoríthatja az amerikai dollárt

Néhány nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy a világ legnagyobb vagyonkezelőjéne egyik magas rangú vezetője szerint a Bitcoinnak minden esélye meglehet arra, hogy átvegye az arany szerepét. A világ legnagyobb befektetési alapjának egyik vezetője szerint a Bitcoin marad és átveheti… The post BlackRock: a Bitcoin globális piaccá…

Elnöki kegyelem ügyében nyomoznak az amerikai hatóságok

Állítólag egyes meg nem nevezett személyek politikai szívességeket ajánlottak fel magas rangú amerikai tisztségviselőknek, amiért cserébe elnöki kegyelmet akartak elérni. Nem tudni, kik az érintettek, az ügyben augusztus óta nyomoznak.

Egy ideig még maradnak a Kína elleni amerikai importvámok

Joe Biden megválasztott amerikai elnök azt nyilatkozta a The New York Times-nak, hogy nem törli el azonnal azokat a megemelt importvámokat, amelyeket a Trump-adminisztráció vetett ki Kínára.

Takács Zsolt: Kínának lényegtelen volt az amerikai elnökválasztás kimenetele

Liu Shangxi világhírű közgazdász szerint Kína nem foghatja vissza gazdaságélénkítő programjait, mivel továbbra is biztosítani kell a gazdasági fellendülést. Fontos, hogy Pekingben rendezzék az óriási önkormányzati adósságot és a kereskedelmi háború enyhítése miatt fel kell venni a kapcsolatot a Biden-adminisztrációval – hangsúlyozta…

Főhet a feje Greg Popovich-nak az amerikai kosárlabda-válogatott miatt

Az amerikaiak szövetségi kapitánya kihívások elé nézhet a keret összeállításakor.

Tokió 2020: „Kihívás lesz összeállítani az amerikai kosárválogatottat”

Az olimpiai címvédő amerikai férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Gregg Popovich tudja, hogy nagy kihívás lesz összeállítania csapatát a jövő nyárra halasztott tokiói olimpiára.

Félnek a karácsonytól az amerikai kiskereskedők

Az USA gazdasága veszélyben van a koronavírus rohamos terjedése miatt. A Tampa Bay Times által megkérdezettek arról nyilatkoztak, hogy sokkal kevesebbet költenek idén karácsonykor, mint amennyit szoktak.

Takács Zsolt: Kemény lesz a tél az amerikai gazdaság számára

A JPMorgan szerint a visszavezetett korlátozások miatt az Egyesült Államok gazdasága zsugorodni fog az első negyedévben.