Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 43 hír

Nem csak a diákok vizsgázhatnak: így a felnőttek is befejezhetik az iskoláikat

A felnőttképzésben is enyhültek a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások, így lehetőség nyílik kontaktórák megtartására, és modulzáró, valamint szakmai vizsgák megszervezésére is. Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai...

A háromszéki végzős diákok 90 százaléka részt vesz a felkészítőkön

Székelyhon
-
  Ma 20:21 Határtalan

Kovászna megyében 80 tanintézetben szerveznek felkészítőket a képességvizsgára és az érettségire. A tanfelügyelőség tájékoztatása szerint a nyolcadikos, valamint a tizenkettedik osztályba járó diákok 90 százaléka részt vesz a június 2-12. között sorra kerülő felkészítő órákon.

Újabb iskola bejáratát teszik színesebbé a diákok rajzai és üzenetei

Eduline
-
  Ma 18:00 Színes

A budapesti Városmajori Kós Károly Általános Iskola tanulói így üzennek a tanáraiknak. Képgaléria.

Diószegi-Horváth Nóra: Nem bírja elengedni a gyöngyöspatai kártérítést a kormány: most épp a diákokat bélyegzik meg

Mandiner
-
  Ma 16:56 Vélemény

Meg persze tökéletes ürügy ez az egész gyöngyöspatai szegregációs per arra, hogy a fideszes honatyák a kedvenc topikjaikat előrángathassák újra.

Mezei Jánosék továbbra is azt kérik, hogy a magyar diákok ne érettségizzenek románból

Ludovic Orban miniszterelnöknek és Monica Anisie oktatási miniszternek címzett beadványban kérte Mezei János, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) társelnöke, hogy vegyék ki a magyar tagozaton tanuló diákok idei érettségi programjából a román nyelv és irodalom vizsgát.   

Hétfőtől ismét ingyenessé teszik a vonatközlekedést a diákok számára

Június 1-jétől, hétfőtől ismét ingyenessé teszik a vonatközlekedést a diákok számára – tájékoztatott Andrej Doležal (Sme rodina-jelölt) közlekedésügyi miniszter.   „Mivel a diákok hétfőn ismét visszatérnek az iskolába, ezért az ígéretünkhöz híven ismét újraindítjuk az ingyenes vonatközlekedést. Bízom benne, hogy a járványügyi helyzet napról…

Ilyen kedves videóban motiválják a „szentimrés” diákokat, szüleiket és a tanárokat

A digitális oktatásra való hirtelen átállás nagyfokú rugalmasságot és türelmet igényelt a tanárok, a diákok és a szüleik részéről is. Egy videóban szeretné mindezt megköszönni a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola.

Hétfőtől újra ingyen vonatozhatnak a diákok

A közlekedési minisztérium honlapján tette közzé a hírt, hogy Andrej Doležal miniszter aláírta azt a rendelkezést, mely szerint június 1-jétől visszaállítják a diákok ingyenes vonatozási lehetőségét.

Hétfőtől ismét ingyen utazhatnak a vonaton a diákok

„Hétfőn visszatérnek a diákok az iskolapadokba, ezért ismét ingyenessé tesszük számukra a vonatközlekedést, ahogy azt ígértük. Remélem, hogy a járványügyi helyzet már csak javulni fog és fokozatosan újraindíthatjuk a nemzetközi közlekedést is“ – nyilatkozta Andrej Doležal közlekedésügyi miniszter. Ez tehát azt jelenti, hogy a diákok…

A helyi tanműhelyben tanulnak, vizsgáznak az ajkai diákok

Veol
-
  Ma 11:00 Megyei

Logisztikus technikusok adtak számot az Ajkai Szakképző Iskola Bánki Donát intézményegysége diákjaiként az elmúlt öt tanévben megszerzett tudásukról a tanműhelyben.

Gyógyszer helyett applikációt írnak fel a berlini orvosok

Orvossághoz vagy gyógyászati segédeszközhöz hasonlóan tudnak majd felírni okostelefonon futó applikációkat a német doktorok még idén – ha dűlőre jut a berlini törvényhozás, és sikerül betartani a szigorú adatvédelmet. Egyelőre főként olyan egyszerű programocskák esélyesek, amik például a pirulák bevételére vagy a vércukorszint…

Beszűkültek a vokacionális szakirányt választó diákok lehetőségei

Székelyhon
-
  Ma 10:15 Határtalan

Megjelent a középiskolába felvételiző diákokat érintő részletes módszertan, illetve az iratkozással és a felvételivel kapcsolatos naptár. Ebből kiderül, hogy idén azok a 8. osztályt végzett tanulók, akik valamilyen hivatási szakot választanak, csak egy intézménybe, azon belül is csak egy szakra iratkozhatnak be.

Lapszemle: Júniusban is ingyenes a parkolás Pécsen, Hazament az iráni diákok negyede

Naponta végigszemlézzük a pécsi internetes újságok legérdekesebb írásait, hogy Önnek már ne kelljen külön keresgélnie. Rengeteg pontyot telepítettek a baranyai vizekbe, különleges jogok a kormánynak.

Kölcsönhöz juthatnak németországi magyar diákok

Kamatmentes oktatási hitelt biztosítanak Németországban a külföldi hallgatók számára.