Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 465 hír

Igazi könyvritkaság a magyar kultúra napján

Szon
-
 Ma 12:37Könyv

A Kállay Gyűjtemény legrégebbi magyar nyelvű, hazánkban kiadott könyvével, Vályi András Magyar országnak leírása című művével ismerkedhetnek meg, akik ellátogatnak az intézmény Facebook-oldalára.

Újraindul a kulturális élet Moszkvában és Bukarestben is

A román fővárosban kinyithatnak a vendéglátóhelyek is, de csak reggel 6-tól este kilencig lehetnek nyitva, és kapacitásuknak mindössze harmadát használhatják ki.

Ha vártál lángot… -alkalmi műsor Magyarkanizsán a magyar kultúra napja alkalmából

Megemlékeztek a magyar kultúra napjáról Magyarkanizsán pénteken.

Nemzetközi társakat kap a Veszprém-Balaton 2023 kulturális program

2023-ban nem csak Veszprém, hanem a romániai Temesvár és a görögországi Elefsina is Európa Kulturális Fővárosa lesz. Hogy miért viselik rendhagyó módon hárman a címet? Mutatjuk.

NOB–WHO együttműködés a tokiói olimpikonok átoltottságért

Brit sajtóértesülés szerint az a terv, hogy a játékok minden résztvevő sportolóját beoltatják a koronavírus ellen.

Őrzői a magyar kultúrának

A 21. Himnusz és Szózat szavalóversenyt, amelynek a vajdasági diákok mellett immár több éve magyarországi részvevői is vannak, a járványügyi előírások betartásával, közönség nélkül szervezték meg.

A magyar kultúra napja az online térben

A Csemadok füleki alapszervezete rendhagyó módon ünnepelte a Magyar Kultúra Napját. A járványügyi helyzet miatt az online térben készítette el összeállítását, melyben füleki csoportok, énekesek és gimnazista diákok közreműködtek.  

42 díjazottnak ítélték oda a KÓTA díjait a magyar kultúra napján

Idén 12 kategóriában 42 díjazottnak ítélték oda a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA díjait, amelyeket online ünnepségen szimbolikusan adtak át a magyar kultúra napján, pénteken.

Kultúra a karanténban

A kijárási korlátozások és a rendezvénystop napjaira otthonról elérhető kulturális programokat ajánlunk ezen a hasábon.

Átadták a Győr művészeti díjait a magyar kultúra napján

Ugytudjuk
-
 Ma 08:28Megyei

Kara Zsuzsanna, Szikra József, Nagy Vilmos és Farsang Sándor mellett a kulturális intézmények dolgozói kaptak elismerést.

Nemzetközi együttműködés buktatta le a darknetes kábítószer-kereskedőt Győrben – videó,

A gyanúsított az internet arctalanságában bízva rendelte a drogot, amiért bitcoinnal fizetett. A nyomozók így is megtalálták.

Pandémia Galéria és online közösségépítés: a Tornyai-múzeum új utakat talált a kultúra közvetítésére

A koronavírus valamilyen módon mindenkinek hatással volt az életére, de jelentősen sújtotta a turisztikai ágazatot és a kulturális intézményeket is. A hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum sincs könnyű helyzetben, ám szerencsére kreatívan birkóznak meg a nehézségekkel.

A magyar kultúra napja – a világ körül

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János vendége a magyar kultúra napja alkalmából Erkel László "Kentaur" volt; majd Serbán Attila színművésszel beszélgetett.

Nemzetközi együttműködés vezetett a darknetes drogdíler elfogásához

A gyanúsított az internet arctalanságában bízva rendelte a drogot, amiért bitcoinnal fizetett. A nyomozók így is megtalálták – értesült az Objektív Hírügynökség a rendőrség közleményéből.

Kulturális intézményeket zár be a balos józsefvárosi vezetés

Mandiner
-
 Ma 08:00Belföld

Az SZFE tartott kultúranapi rendezvényt a Józsefvárosi Galéria épületében, miután a Pikó András vezette VIII. kerületi önkormányzat bejelentette: bezárja az intézményt, így a galéria maga már nem tudott ünnepelni. Pikóék bezárják a nevetséges összegből működő, de a világon egyedülálló Zászlómúzeumot is. Megkérdeztük Erőss Gábor…