Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Londonban kiállítják a magyar nő által megtalált 4,5 milliárd éves meteoritdarabot

A londoni Természettudományi Múzeumban állítják ki hétfőtől azt a négy és félmilliárd éves meteoritot, amelyre egy Nagy-Britanniában élő magyar talált rá még február végén - hangzott el az RTL Híradóban.

Elhunyt a világhírű magyar borász, volt milliárdos

81 éves volt a híres borász, aki egykor az ország egyik leggazdagabb emberének számított.

Demokratikus charta újratöltve

Most úgy látszik, az ellenzéki előválasztás legfőbb kérdése már a startvonalra állás pillanatában eldőlt.

Negatív hatása volt a magyarországi abortuszkorlátozásnak a gyerekek későbbi életére

444.hu
-
 Ma 06:03Színes

1974-ben erőteljesen szabályozták Magyarországon az abortuszt: korlátozták a hozzáférést, sokba került és rendkívül megalázó procedúra volt a kérvényezése. A Társadalomtudományi Intézet kutatói megvizsgálták, hogy a törvény bevezetése milyen hosszútávú hatásokkal járt az ekkor született gyerekekre nézve.

Hány érmet nyernek a magyar úszók a budapesti Európa-bajnokságon?

A budapesti vizes Európa-bajnokság első hetében a szinkronúszók, a műugrók és a nyíltvízi úszók küzdelmeit bonyolították. Hétfőn következnek az úszók. 

A kocsi is magyar eredetű

A középkorban a szárazföldi utazás lassú és fáradságos volt. Ahol lehetett, hajón utaztak, de ahol nem volt erre alkalmas vízi út, ott gyalog, lóval vagy szekérrel kellett eljutni egyik helyről a másikra. Illetve a XV. századtól kocsival…. A nemes urak az idők kezdetétől általában lóháton közlekedtek, szekérre, batárra a tehetősebbek családtagjai,

Pert nyertünk külföldön – hogyan szerezzünk a döntésnek érvényt Magyarországon?

A gazdasági, üzleti életben nem ritka, hogy külföldi cégekkel állunk kapcsolatban és külföldre szállítunk vagy mi rendelünk külföldről, legyen az bármilyen termék vagy szolgáltatás. Ezért, az sem ritka, hogy a jogi ügyeink is határokon átnyúlóak és előfordul, hogy a magyar cég külföldön pereskedik, vagy éppen fordítva: őt perlik be külföldön.

Cukorfalat újratöltve - Fiat 500e

Hosszú idő után ismét generációt váltott a Fiat legendás kisautója. Hű maradt önmagához, de jelentős területeken fejlődött, mint például a hajtás, csak elektromos lehet. Kabrióként ez óriási érték, ha lehet, így még enni valóbb.

Újabb soha nem látott madár Magyarországon

Berek
-
 Ma 05:00Életmód

Nemrég adtunk hírt egy a magyarországi faunára nézve új madárfajról, és máris itt egy újabb! Szombaton Ócsán gyűrűzték

Fontos dolog derül ki a magyar gazdaságról hamarosan

Az egyetlen statisztikai jelentés a bruttó hazai termék (GDP) első negyedévének első becslése lesz a héten; a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden publikálja az adatot.

2+4 lábon Magyarországon

Sokunk számára magától értetődő, hogy nyaralásunk, utazásaink vagy csak egy rövid kirándulás megtervezése során kedvenceinkről sem feledkezünk meg. Kutyánk társaságában az utazás mindig különleges élmény, legyen szó akár népszerű kirándulóhelyekről, akár eldugott úti célokról. Íme pár tipp, merre is induljunk el hazánkban, ha…

Hogyan alakult a magyar és globális autóipar a járvány alatt és mi várható utána?

Világszinten 15,3 százalékkal kevesebb új személyautót állítottak forgalomba 2020-ban, mint az azt megelőző évben, a gyártott darabszám pedig közel 17 százalékkal esett vissza a járvány miatt. Európában kb. 1,4 millió foglalkoztatott veszítette el az állását az autóiparban, azon belül nálunk nagyjából 30 ezer fő. Magyarországon tavaly 56 ezerrel…