Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Erdélyi magyar zenekar söpörte be a díjakat a rangos zenei fesztiválon

ContextUs
-
 Ma 13:10Zene

A 2013-ban alakult indie rock, alternatív rock, folk-rock zenekar három kategóriában is nyert.

Átlagosan 2,6 magyar mezőnyjátékos volt a kezdőkben a szombati magyar bajnokikon

Szombaton három mérkőzéssel folytatódott a magyar bajnokság, és mint Futballsznob Facebookra írta, a meccseken átlagosan 2,6 magyar játékos volt a mezőnyjátékosok között a kezdőcsapatokban. Meccsekre lebontva: a Felcsút csapatában 4, a Ferencvárosban 1, a Videotonnál 3, az Újpestnél 2, a Kisvárdánál 2, a Mezőkövesdnél 4 magyar…

Komjáthi: legyen végre munka- és családvédő, felelős kormány Magyarországon is!

Az MSZP szerint korszakváltásra van szükség, amelyben egy új magyar kormány a körülöttünk lévő országokhoz hasonló gazdaságvédelemmel oltalmazza az embereket.

Virtuális kiállítótér nyílt a berlini magyar kulturális intézetben

A koronavírus-járvány közepette is látogatható a Collegium Hungaricum Berlin. 

Kérdőívvel méri fel az ELTE, hogy mit gondolnak a magyarok a klímaváltozásról

Az ELTE PPK kutatói Ágoston Csilla vezetésével összeállítottak egy online kérdőívet, ami a magyarok környezettudatos cselekvéssel, valamint a klímaváltozáshoz való viszonyulással kapcsolatos véleményét vizsgálnák, írja a 444. A felmérés teljesen anonim, és nagyjából 15 percig tart kitölteni.  Bár a világ 2020-ban nagyrészt a…

Kiderült, mennyivel változott a cégek száma 2020-ban Magyarországon

2019-ben az előző évhez képest bár kevesebb cég szűnt meg, illetve kevesebbszer indítványoztak csődeljárást, csak minimális mértékben emelkedett a vállalakozások száma.

Magyar Kultúra Napja - online ünnepi műsorral készültek

Hagyományosan a város lakóit is ünnepségre várta volna a Kossuth Művelődési Központ a Magyar Kultúra napja alkalmából. A rendezvényt a veszélyhelyzet miatt nem lehetett megrendezni, ezért online ünnepi műsorral készült az intézmény.

A Batthyány Iskolában is megemlékeztek a Magyar Kultúra Napjáról

Január huszonkettedike. 1989 óta ekkor ünnepeljük a magyar kultúra napját.

Új dimenzióba lép a családfakutatás Magyarországon

Jelenleg több mint 25 millió magyar név szerepel egy központi adatbázisban, de ez folyamatosan bővülhet, ha az idős kutatók szert tesznek a digitális készségekre, a kormány pedig rendezi a kutathatóság jogi környezetét.

Nem várt helyen bukkant híres magyar festők művére az adóhatóság

Különleges műveket árverez el az adóhatóság: egy hús-, és húskészítmények nagykereskedelmével foglalkozó cégtől lefoglalt festményekre lehet licitálni a NAV árverési oldalán – írja a Haszon Magazin. A három nagy értékű magyar festmény márciusban kerül kalapács alá. Mindezekhez Einspach Gábor igazságügyi szakértő készített…

Véradásra buzdít az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt

Heol
-
 Ma 11:57Belföld

A jövő ismét több helyszínen és időpontban várják a véradókat Heves megyében.

A karrier-történet már kevésbé érdekes - Bereményi Géza a Magyar Copperfield című regényéről és a memoár irodalomr…

Bereményi Géza holnap ünnepli 75. születésnapját. A Cseh Tamás dalok nagy részének szerzője, és több kultikus film rendezője tavaly jelentette meg nagy sikerű önéletrajzi ihletésű regényét, a Magyar Copperfieldet. A könyvről, a pandémiáról és az élet egyéb fontos kérdéseiről beszélgettünk a szerzővel.  

Egy újabb évezredes rejtélyt oldottak meg a magyar kutatók

Az ELTE, a Hamburgi Egyetem és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) kutatói a korábbi elképzeléseket is magába foglaló környezetoptikai magyarázatot találtak arra, hogy a Nap égi mozgását már nem követő érett napraforgóvirágzat miért néz állandóan kelet felé. “Bár a fiatal napraforgófej napkövetésének és éjszakai visszafordulásának már…

Szijjártó: Magyarországnak nemzeti érdeke a koronavírus elleni oltás menetének felgyorsítása

Magyarországnak nemzeti érdeke a koronavírus elleni oltás menetének felgyorsítása - fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.