Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 277 hír

Lengyelországi építkezésen vesztette életét egy ukrán állampolgár

Lengyelország területén, Ozimek városban életét vesztette egy ukrán állampolgár.

Javul a járványhelyzet Lengyelországban

Javulnak Lengyelországban a koronavírus-járvány napi fertőzöttségi adatai, a valódi áttörés azonban a védőoltások elindításától várható majd - jelentette ki szerdán Adam Niedzielski egészségügyi miniszter. A közel 38 millió lakosú országban a járvány kitörése óta több mint egymillió fertőzést mutattak ki.

Lehet B terve az EU-nak a magyar és lengyel vétóra

A költségvetéshez kapcsolt helyreállítási alap helyett egy új konstrukció lépne életbe, amiből Budapest és Varsó maradna ki, ha nem csatlakozik.

Ha kell, a magyar és a lengyel kormány nélkül fogadják el a gazdaságélénkítő csomagot

444.hu
-
 Tegnap 20:19Külföld

A Financial Times szerint már körvonalazódik a terv, megvannak a jogi lehetőségek.

Nem változtatott a lengyel jegybank

VG
-
 Tegnap 19:29Gazdaság

A kelet-európai jegybankok a gazdasági visszaesés és a cél feletti infláció ellentétes erőivel birkóznak.

Öt EU-tagállam is Lengyelország ellen érvelt az Európai Bíróság előtt

Belgium, Dánia, Finnország, Hollandia és Svédország is az európai bizottsági keresettel egyetértő álláspontot ismertetett a lengyel bírósági reform kapcsán zajló európai bírósági perben.

Lengyelország: napi szinten javul a Covid-helyzet

Index
-
 Tegnap 18:03Külföld

Egy nap alatt hatszázzal csökkent a kórháziban ápoltak száma. A kormány szerint január végén érkezhet nagyobb dózis vakcina az országba

A volt lengyel kormányfő a jelek szerint már torkig van van Orbán pártjával

„Mit kell még tennie a Fidesznek, hogy észrevegyétek, egyszerűen nem illik a családunkba?” – tette fel a kérdést Twitteren Donald Tusk, a Fideszt is magába foglaló Európai Néppárt elnöke, volt lengyel kormányfő. Ezzel utalhatott Szájer József szexbotrányára és arra is, hogy a Néppárt európai parlamenti frakciójában aláírásgyűjtés indult a…

The Financial Times: magyarok és lengyelek nélküli EU-pénzalap készül

Infostart
-
 Tegnap 17:08Külföld

Folynak az előkészületek annak érdekében, hogy a lengyel-magyar vétó fenntartása estén a két ország nélkül álljon fel a járványhatások kivédését célzó leendő 750 milliárd eurós helyreállítási alap.

Sokba kerül a lengyeleknek a demokrácia

Brutálisan megdrágult Lengyelországban az elnökválasztás, az idén nyáron tartott szavazás majdnem kétszer annyiba került, mint az öt évvel ezelőtti államfőválasztás.

A kutatásfejlesztési ráfordítások összege tavaly meghaladta a 700 milliárd forintot, ezzel a V4-ek közül a lengyeleket előz…

Magyarországon a kutatás-fejlesztési (k+f) ráfordítások folyó áron számított összege 2019-ben elérte a 702 milliárd forintot, ez több mint kétszerese a 2010-esnek, közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, átfogó elemzésében.

Kiszivárgott: Magyarország és Lengyelország megkerülését mérlegeli az Európai Bizottság!

Egy áthidaló jellegű, a helyreállítási alap mintájára készülő speciális megoldást mérlegel az Európai Bizottság azért, hogy a magyar és a lengyel kormány költségvetési vétója ellenére is tudjon haladni és ha később majd a két kormány feladja a vétóját, csatlakozni tudjon a konstrukcióhoz – tudta meg a Financial Times egy magasrangú uniós…

Portugál miniszterelnök: Nincs B-terv a lengyel-magyar vétó esetére

A portugál kormányfő szerint létfontosságú, hogy a következő decemberi EU-csúcson egyezség szülessen az uniós tagállamok vezetői között.

Hatan egy ellen: öt tagállam és az Európai Bizottság esett neki Lengyelországnak az Európai Bíróságon

Az Európai Bíróság keddi ülésén öt tagállam és az Európai Bizottság esett neki Lengyelországnak az ott végrehajtott bírósági reform kapcsán. A tárgyalás politikai kinyilatkoztatásoktól sem volt mentes, miközben lengyelek ellen fellépő tagállamok esetében is hozhatók „jogállamiatlan” példák.

Lengyelország és Magyarország kormánya száguld a fal felé

Huppa
-
 Tegnap 14:31Vélemény

Az osztrák OE24 portál összeállítást közölt a magyar és lengyel vétóról szóló kommentárokból. Süddeutsche Zeitung (München) „Nem elég patetikus beszédeket mondani: Ursula von der Leyenek néha keresnie kell a nyílt konfliktust a renitens kormányokkal, meg kell mutatnia a korlátaikat, és nyomást kell gyakorolnia. A Magyarországgal…