Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 11 hír

Mit érdemes tudni a gabonakávéról?

Napidoktor
-
 Tegnap 15:25Életmód

A gabonakávé egy talán még kevésbé elterjedt, de annál ízletesebb választás lehet azoknak, akik valamilyen okból nem isznak kávét, így például gyermekek és kismamák is fogyaszthatják. A cukor- és koffeinmentes gabonakávék meglehetősen sokoldalúak, mert bármilyen diétába könnyen beilleszthetőek. A koffeinmentes gabonakávénak a…

Csökken a világ gabonatermelése - a kereslet viszont növekszik..

ProfitLine
-
 21.01.19 07:00Gazdaság

A Nemzetközi Gabonatanács (IGC) kissé rontotta a 2020/21-es szezonra vonatkozó globális gabonatermés-várakozását novemberi előrejelzéséhez képest, de a mennyiség így is rekordszintű lehet.

Emelkednek a gabonaárak Kelet-Európában

Agrofórum
-
 21.01.19 06:58Mezőgazdaság

Oroszországban és Ukrajnában is egyre drágábbak a gabonák a Moszkva által tervezett exportadó-emelés miatt. Az orosz búza exportárai a múlt héten meredeken emelkedtek a világ egyik legnagyobb búzaexportőre által február közepétől bevezetett új exportadó előtt.

Itt a legfrissebb előrejelzés: rosszabb lesz a globális gabonatermés, mint eddig hittük

A Nemzetközi Gabonatanács (Igc) kissé rontotta a 2020/21-es szezonra vonatkozó globális gabonatermés-várakozását novemberi előrejelzéséhez képest, de a mennyiség így is rekordszintű lehet.

Az orosz gabonaexport szabályozása kihat a világkereskedelemre

Agroinform
-
 21.01.18 13:35Gazdaság

Oroszország ebben az évben történelmének második legnagyobb gabonatermését takarította be, amely (ha az országban marad) mindenképpen elegendő lesz az élelmezési és takarmányozási igények fedezésére.

A Nemzetközi Gabonatanács előrejelzései rekordmennyiséget jeleznek

Agrotrend
-
 21.01.18 13:00Gazdaság

A Nemzetközi Gabonatanács (IGC) kissé rontotta a 2020/21-es szezonra vonatkozó globális gabonatermés-várakozását novemberi előrejelzéséhez képest, de a mennyiség így is rekordszintű lehet.

Jelentősen drágultak a gabonafélék és a gyümölcsök

A növénytermesztési és kertészeti termékek 15,5 százalékos drágulása, valamint az élőállatok és állati termékek árának átlagosan 6,2 százalékos csökkenése következtében tavaly novemberben a mezőgazdasági termékek felvásárlási ára 7,2 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál; ezzel három hónap fékeződés után ismét gyorsult az…

Az IGC rontott globális gabonatermés-becslésén

A Nemzetközi Gabonatanács (IGC) kissé rontotta a 2020/21-es szezonra vonatkozó globális gabonatermés-várakozását novemberi előrejelzéséhez képest, de a mennyiség így is rekordszintű lehet. A londoni székhelyű szervezet legfrissebb becslése szerint a

Az OPEC mentheti meg az amerikai palaolaj-szektort

Origo
-
 21.01.18 07:22Gazdaság

A palaolaj nélkül az USA nem válhatott volna fontos olajállam, most egy meglepő döntés után újraindulhat a profitgyár.

A vevők uralták a gabonapiacokat múlt héten

Agrofórum
-
 21.01.18 06:22Mezőgazdaság

A legtöbb agrártermék ára emelkedett, mind Chicagóban, mind Európában. A fontosabb termékek közül kivételt csak a repce párizsi jegyzése jelentett 1,8 százalékos mínusszal. Európában a malmi búza 6,8 százalékkal, a kukorica 4,7 százalékkal, a takarmánybúza pedig 4,2 százalékkal került többe a pénteki záráskor, mint egy héttel korábban. A…

Csökkentették a globális gabonatermés-előrejelzést

Agrofórum
-
 21.01.15 06:43Mezőgazdaság

A Nemzetközi Gabonatanács (Igc) csütörtökön csökkentette a globális gabonatermelés rekordra vonatkozó előrejelzését 9 millió tonnával. 2,21 milliárd tonnát várnak a 2020/21-es gazdálkodási évben. Csökkentették a szezon fogyasztási előrejelzését is.