Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Fegyveres tüntetések a Washingtonnal szomszédos Virginia államban

Erődítménnyé változott Washington belvárosa Joe Biden szerdai beiktatása előtt. A Capitolium január eleji ostromát követő fenyegetések miatt, rendkívül szigorú a készültség. A kerítéssel körbevett városközpontot a nemzeti gárda 25 ezer tagja védi, miközben a szomszédos Virginia államban állig felfegyverzett, katonaruhás csoportok tartanak…

Előkerült a kínai milliárdos üzletember

Jack Ma, az Alibaba alapítója egy októberi sanghaji konferencia óta nem adott hírt magáról.

Az oltások számának csak a vakcinaszállítmányok szabnak határt

Szerdán 36 ezer ember beoltására elegendő vakcina érkezett a Pfizertől.

Járványhelyzet Pekingben: Schvéger Ágnes ismét beszámolt nekünk

Zaol
-
 Ma 13:32Megyei

Bár nincs olyan nagy arányú fertőzöttség, mint egy évvel ezelőtt, mégis az érvényben lévő intézkedések sokkal szigorúbbak Kínában. A Pekingben élő Schvéger Ágnes számolt be a kínai járványügyi helyzetről.

Müller Cecília: kevesebb az oltóanyag, mint amire szükség van, bízunk az orosz és kínai vakcinák engedélyeztetésében

Egyelőre nincs elég oltóanyag, hogy az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok lakói, munkatársai után a tömeges oltás is megkezdődjön, de már 1,7 milliónál is többen igénylik.

Óbecsén kínai vakcinával oltják az önként jelentkezőket

Szerda reggel nyolc órától elkezdődött az óbecsei községhez tartozó polgárok védőoltása. A Szabad Magyar Szó értesülései szerint a koronavírus elleni védőoltást azok kapják meg, akik az eUprava oldalon jelezték, hogy szeretnék felvenni a védőoltást.

Pécsi virológusok a kínai Sinopharm vakcináról

Ha a hármas tesztfázisban is megmarad a kedvező profil, és az Európai Unió és a hazai szakhatság is engedélyezi, akkor a szakemberek beadatnák maguknak az oltást.

Komoly készültség Washingtonban - fotók

Magyar idő szerint szerdán 18:00-kor kezdődik Joe Biden, az USA következő elnökének beiktatása. A hatalomátadás nem volt zavartalan, ezért a Nemzeti Gárda 25 ezer fővel biztosítja majd az eseményt. 

Lelkiismereti maszkviselés lépett életbe Tiszaújvárosban

Boon
-
 Ma 13:00Belföld

Rendeletben sorolták fel, hol kötelező továbbra is az arcot és a szájat takaró maszk viselése.

Brüsszel nem tud arról, hogy európai országok állnának sorba a kínai vakcináért

Cáfolták Menczer Tamás külügyi államtitkárt, de ő azt mondta az ATV-nek: ezt diplomáciai forrásokból tudja, és hamarosan több ország neve is nyilvánosságra kerül majd.

A kínai vakcina elavult, a nyugatiak megbízhatóak – mondja a Duda Ernő virológus

A szegedi professzor szerint nem jó, ha az állam nyomást helyez a gyógyszerfelügyeletre. Bízik benne, hogy január végétől az EU-s beszerzés is felgyorsul majd.

Törökországban egymillió embert oltottak be a kínai vakcinával

Az országban múlt csütörtökön kezdődött meg a lakosság tömeges beoltása a kínai CoronaVac vakcina vészhelyzeti alkalmazásával. Az ország lakossága nagyjából 83 millió, így a jelenlegi egymillió beoltott a népesség körülbelül 1,2 százalékát teszi ki. Első körben az egészségügyi alkalmazottak, majd az idősotthonokban élők és dolgozók,…

Ki az okosabb: a sofőr vagy a kínai autója?

Ai alapú innovatív megoldások.

A jövőben csak tanúsítvánnyal léphetjük át a határt?

A jövőben előreláthatólag egy ún. COVID-tanúsítvánnyal lehet majd átlépni az államhatárokat. Ez egy mobilban tárolt QR-kód lenne, amely a negatív teszteredményt tanúsítaná, vagy azt, hogy az adott személy már átesett a COVID-19 betegségen, vagy pedig megkapta a védőoltást. Kizárólag az Európai Unió által jóváhagyott védőoltásokat…