Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Hárman sérültek meg egy balesetben Kalibáskő közelében

Három személy sérült meg egy balesetben a tizenhármas jelzésű országúton, a hargitafürdői eltérő és Kalibáskő között péntek délután. 

Egy királyné, aki megmentette a népét: Eszter

Minden évben kislányok százait nevezik el Eszternek, de valószínűleg sokan nem tudják, milyen különleges elődtől származik ez a név. Eszter egy bibliai alak, akinek történetét egy ószövetségi könyv rögzíti. Yoram Hazony izraeli filozófus egy cikkében leírja, hogy a zsidó bölcsek olyan értékesnek tartották ezt az írást, hogy Mózes öt könyve után err

Ibrahimović: LeBron James jó kosaras, de a politikába inkább ne szóljon bele

Az AC Milan csatára szerint a sportolóknak nem kéne politizálniuk, mert nem értenek hozzá. LeBron James ismert a feketejogi aktivizmusáról és arról, hogy Donald Trump volt amerikai elnök hangos kritikusa. 

Sokan vallottak Aba volt polgármestere, Kossa Lajos ellen

Feol
-
 Ma 14:00Megyei

Négy tanút hallgatott meg a Székesfehérvári Járásbíróság február 17-én abban az ügyben, mely Kossa Lajos volt abai polgármester pénzügyi sikkasztását tárgyalja. A helyi önkormányzat számolt be a tárgyalás menetéről.

Néptáncosok ruháival arat sikereket a battonyai varrónő

Beol
-
 Ma 13:58Belföld

Battonyán él és alkot – nevezzük így a tervezéstől az anyagválasztáson át a viseletek megvarrásán keresztül a munkafolyamatot – Komárné Papp Margit. Egyedi méret alapján készít női, férfi- és gyermeknépviseleteket, néptáncosoknak ruhákat.

Trócsányi László beperelné az Európai Néppártot

A Politico arról ír: a Fidesz-KDNP EP-képviselője kilátásba helyezte, hogy ha elfogadják az Európai Néppárt új működési szabályzatát, ami alapján egy párt valamelyik tagjának felfüggesztése automatikusan érvényes lenne az adott párt EP-ben lévő képviselőire is, a döntést megtámadnák az Európai Bíróságon ugyanis szerinte ez nem tisztelné a…

Öt tonna sóval mentik meg a Fertőzug veszélyben lévő sós tavacskáját Sopron közelében

Öt tonna sóval mentik meg a Fertő-tavi Nemzeti Park osztrák részén lévő Fertőzug veszélyben lévő sós tavacskáját. Csütörtökön a Mosonbánfalvánál (Apetlon) lévő Moschado-tónál kézzel történt meg a sószórás, amellyel a helyi károkat próbálják orvosolni – közölte a Természetvédelmi Világszövetség (WWF).

A tavasz közeledtével is nő a balesetveszély az utakon

Köztudott, hogy a téli közlekedésre fel kell készülni, azonban kevésbé ismert, hogy van mit készülnünk a tavasszal megváltozó közlekedési viszonyokra is.

Politico: Trócsányi perrel fenyegeti a Néppártot

Az Európai Néppárt (EPP) új szabályai miatt több fideszes politikus is bajba kerülhetne Deutsch Tamás miatt.

Közérdekű adatigénylés a járvány idején

A NAIH összefoglalta a koronavírus járványra tekintettel kihirdetett veszélyhelyzet alatti a közérdekű adatigénylés szabályait.

„A nagykönyv szerint bűnözővé is válhattam volna, de soha nem adtam fel” – D. Nagy Lajos időutazása

„Minden, ami volt… minden, ami lesz” címmel készített új szólólemezt a Bikini zenekar énekese, D. Nagy Lajos. Ebből az apropóból beszélgettünk, azzal a nem titkolt céllal, hogy időutazást tegyünk vele a múltba, áttekintve (majdnem) mindent, ami volt. A nehéz, mégis szép kezdeteket, a korai ütközéseket a hatalommal, a romániai forradalom nyomait…

Bemutatkozott a Sifu, amely egy külső nézetes közelharci játéknak készül

Gamepod
-
 Ma 12:30Infotech

A verekedős akció program PC-re, valamint PlayStation 4-re és PS5-re lesz elérhető.

Máris hullik a szabadkai Népszínházról a vakolat

Hat évvel ezelőtt adták át a szabadkai Népszínház felújított homlokzatát, a belterület azóta sem készült el, de a külső rész már ismét felújításra szorulna, írja a Magločistač portál.

Mégsem áldozat Kósa Lajos a csengeri örökösnős sztoriban?

Helmeczy László ügyvéd beszámolója szerint vesztegetési pénzekről volt szó - ezt a jogász Juhász Péter videójában mondta el.