Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Nem látszik az enyhülés - Még mindig magas a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

A 14. héten a szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 koncentrációja országosan továbbra is magas szinten ingadozik, az elmúlt öt hét összesített tendenciája alapján azonban enyhén csökken - írja jelentésében a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Koronavírus: ez a teszt mutatja ki az oltás utáni védettséget

Melyik vizsgálat, hogyan, milyen antitesteket képes kimutatni? Oltás után melyik vizsgálat mutatja ki az immunitást? Íme!

Koronavírus: ezért olyan halálos a brit mutáció

Van olyan, akinek a mintájában a brit mutáció miatt 20-szor több koronavírust mutatott ki a PCR-teszt, mint a szokásos, vuhani fertőzés során mért mennyiség.

Országosan magas szinten ingadozik a koronavírus koncentrációja

A 14. héten a szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 koncentrációja országosan továbbra is magas szinten ingadozik, az elmúlt öt hét összesített tendenciája alapján azonban enyhén csökken.

Koronavírus - lényeges dolgokat tudtak meg a Semmelweis Egyetem kutatói

Egy rangos tudományos folyóirat, a Nano Letters közölte címoldalán a Semmelweis Egyetem kutatóinak publikációját az aktív, fertőzőképes koronavírus szerkezetének vizsgálatáról.

A koronavírus-vakcinák mellékhatásai érdeklik legjobban a magyar internetezőket

A legtöbben a Szputnyik V oltás esetleges mellékhatásaira kerestek rá az utóbbi hetekben az interneten, a kínai vakcina iránti általános érdeklődés viszont lanyhult a februári hullám után. A márkák közül a Pfizer-BioNTech pedig hónapok óta tartja az abszolút befutó helyét a lakosság érdeklődését tekintve – ez derült ki az Avantgarde Digital…

Beszámoló a vépi koronavírus helyzetről

Vaol
-
 Ma 07:00Megyei

Kéthetente hív össze értekezletet Kovács Péter polgármester: hétfőn ismét összeült az intézmények vezetőivel, utána beszámolt az aktuális helyzetről.

Elsőként vizsgálták az aktív koronavírus szerkezetét az SE-n

A Semmelweis Egyetemen sikerült először megvizsgálni az aktív koronavírus szerkezetét egy atomi erőmikroszkóp segítségével.

Mégis halálosabb a brit koronavírus-variáns

24.hu
-
 Ma 06:52Tudomány

A kórházba kerültek között nem magasabb a halálozás, de 60 százalékkal többen is kerülnek kórházba.

Koronavírus: már csak 0,71 a fertőzési ráta Izraelben

Már csak 0,71 a koronavírusos fertőzési ráta Izraelben, keddről szerdára 170 új fertőzöttet regisztráltak - adta hírül az ország egészségügyi minisztériuma.

Koronavírus: vérhígítóval tényleg kivédhető a vérrögképződés?

A vérrögképződést gátló, kis dózisú acetilszalicilsav-kezelés (aszpirin) valóban mérsékelheti a Covid-19 súlyosságát? Hozzájárulhat, a „vérhígító” szedése a koronavírus okozta, a szívet és keringést érintő szövődmények kivédéséhez?

Koronavírus: már több mint 360 ezer áldozat Brazíliában

Brazíliában a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma átlépte a 360 ezret - adta hírül szerdán a brazil egészségügyi minisztérium.

Koronavírus: alig vannak már fertőzöttek Izraelben

A fertőzési ráta már csak 0,71 százalékos, keddről szerdára mindössze 170 új fertőzöttet regisztráltak - adta hírül az izraeli egészségügyi minisztérium.