Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 290 hír

Az Európai Uniónak nagyon erős jelzést kell küldenie

Angela Merkel december 13-án a brüsszeli EU-csúcson tartott beszédében reményét fejezte ki arra nézve, hogy az Európai Unió minden tagállama támogatja azt a célkitűzést, hogy Európa gazdasága klímasemleges legyen.

A DK követeli az európai minimálbér bevezetését

ATV
-
  Ma 13:19 Belföld

Az ellenzéki párt közleményt adott ki, amelyben a legutóbbi életszínvonalról szóló felmérések miatt ragaszkodnak többek között az európai minimálbér bevezetéséhez.

Karácsony Gergely létrehozta az európai szabad városok szövetségét

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere Facebook-oldalán számolt be a remek hírről: Pozsony, Prága és Varsó főpolgármestereivel közösen létrehozzák az európai szabad városok szövetségét.

„Európai szabad városok szövetsége”: Karácsony a V4-ek fővárosainak vezetőivel tárgyal

„Ha valami, akkor ez egy gyönyörű barátság kezdete” – írja a Facebookon a főpolgármester.

Az egyháznak nyitottnak kell lennie a párbeszédre – az Európai Néppárt konferenciáján jártunk

Mandiner
-
  Ma 11:41 Vélemény

Létezik-e valós párbeszéd a nagy vallások között? Meddig dominálja a Közel-Keletet az erőszak nyelve? Ferenc pápa és Ahmad Al-Tayyeb nagyimám közös nyilatkozatáról tartottak konferenciát Brüsszel közelében, ahol elhangzott, hogy a 21. század nem a szekularizmusé, az pedig egyáltalán nem biztos, hogy Európa jó úton jár a…

A Sharp visszaszerezte európai tévés divízióját

IT café
-
  Ma 11:36 Infotech

A vállalat teljesen felvásárolta márka névhasználati- és kereskedelmi jogait korábban birtokló UMC-t.

Mindössze 38 év életre vagyunk kódolva

Globoport
-
  Ma 11:31 Külföld

Ausztrál tudósok az emberi DNS tanulmányozásával arra jutottak, hogy a természetes élettartamunk mindössze 38 év kellene, hogy legyen.

Fft: amikor a Fradi-Újpest még európai derbi volt

A Liverpool és a Tottenham angol belüggyé degradálta a legutóbbi Bajnokok Ligája fináléját. Korábban is volt már angol, sőt spanyol, olasz vagy német döntő is, mi több, nyolcvan éve az akkori „BL-ben” magyar is – 1939-ben az Újpest és a Fradi játszotta a Közép-európai Kupa az évi végső meccsét.

Már európai elfogatóparancsot is kiadtak Balogh Sándor ellen

Már európai elfogatóparancs él Balogh Sándor ellen, aki a vizes vébé mellett a Zsolnay Porcelánmanufaktúra ellen létrehozott Ledina Kerámia Kft. körül is érdekelt volt.

Amikor a Fradi-Újpest még európai derbi volt

A Liverpool és a Tottenham angol belüggyé degradálta a legutóbbi Bajnokok Ligája fináléját. Korábban is volt már angol, sőt spanyol, olasz vagy német döntő is, mi több, nyolcvan éve az akkori „BL-ben” magyar is – 1939-ben az Újpest és a Fradi játszotta a Közép-európai Kupa az évi végső meccsét.

Európai Unió - út a stabilitáshoz

Népszava
-
  Ma 10:30 Gazdaság

Egy tavaly készült rangsorban, amely az egyes államok stabilitásáról, illetve "törékenységéről" készült, a világ 167 országát több csoportba osztották. A legstabilabb államok közé 13 nyugat-, észak-nyugat-európai ország került, de a stabilak közé sorolták az összes többi uniós tagállamot, Ciprus kivételével.

Hihetlen, mi vár ránk a héten - ehhez nem vagyunk hozzászokva

Hétfő reggelre az ország északi felén sokfelé képződik pára, sűrű köd, ami az Északi-középhegység térségében tartósabban megmaradhat, majd belőle alacsony szintű rétegfelhőzet képződhet és néhol szitálás előfordulhat. Az ország más részein hosszabb időre kisüt a nap. Napközben a Dunántúlon feltámad a délies szél, északnyugaton…

Finnugorok vagyunk-e még?

OLKT
-
  Ma 10:03 Vélemény

Nem, nem mindenben vagyunk finnugorok. Nyelvünk sem egészen az, mert a nyelvrokonokkal legalább háromezer éve nem találkoztunk, másokkal viszont igen, s ez nyomot hagyott a nyelven. Mivel a magyar nyelv eredete a múlt homályába vész, azt sem lehet biztosan megmondani, hogy volt-e a ma finnugornak tartott népekkel közös együttlét,…

Újabb sötét hírek a vezető európai gazdaságokból

Portfolio
-
  Ma 09:56 Gazdaság

A vártnál gyengébb lett a német és a francia feldolgozóipar beszerzési menedzserindexe – derült ki hétfő délelőtt. Ez ismét erősítheti a recessziós félelmeket Nyugat-Európában az utóbbi hetek enyhülése után.

Erős kezdés az európai tőzsdéken

Indexemelkedéssel indult a kereskedés hétfőn a főbb európai értékpapírpiacokon.