Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 160 hír

Hoppá: a magyar hatóságok engedélyezték az AstraZeneca és a Szputnyik V vakcinák használatát

Engedélyezték a magyar hatóságok a brit AstraZeneca és az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcinákat. Ezzel a két vakcinával az Európai Unióban Magyarországon indulhat meg először az oltás. Az oxfordi AstraZeneca vakcinájával Nagy-Britanniában már oltanak, az EU gyógyszerészeti hatóságai azonban csak a hónap végére tűzték ki az…

Tilos lesz leölni a hím napos csibéket Németországban

Világszerte elfogadott eljárás a hím naposcsibék tömeges leölése - általában az állatokat élve darálják le. Az ok egyszerű: nem tartják gazdaságosnak a kakasok felnevelését. Azonban Németország most szakít a kegyetlen gyakorlattal.

Megtiltják a hím naposcsibék leölését Németországban

A tudományos ismeretek alapján nem lehet kizárni, hogy az embrió a hetedik naptól képes fájdalmat érezni.

Az alkotmányba emelhetik a gyermekek jogait Németországban

A több évig folytatott társadalmi konzultáció után a szerdai kormányülésen elfogadott és a törvényhozás elé terjesztett javaslat szerint ki kell egészíteni az alaptörvény hatodik cikkelyét, amely a  házasság és a család intézményének, illetve a gyermekek és az anyák védelméről szól. A kiegészítés kiindulópontja az gyermekek jogairól szóló…

Németországban betiltják a kakascsibék leölését

Az új szabályokkal arra törekednek, hogy a keltetőipar tevékenysége megfeleljen az állatvédelmi törvénynek.

Németországban betiltják a kakascsibék leölését

A keltetőkben évi kb. 45 millió hím naposcsibét pusztítanak el, rendszerint élve ledarálják őket, mert a felnevelésük nem gazdaságos. 2024-től megtiltják a tojás elpusztítását is a keltetés 6. napjától, mert lehet, hogy a 7. naptól éreznek fájdalmat a csibeembriók.

Magyar kkv nyert dizájndíjat Németországban

VG
-
 Ma 16:24Gazdaság

A világ egyik legrangosabb termékfejlesztési díját nyerte el egy hazai vállalkozás, a Varga-Flexo Kft.

Az élelmiszeripar elfelejtheti a bambuszt és a műanyagokat

Tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a forgalmazása, amelyeket műanyag és bambusz alapanyagok együttes használatával állítanak elő.

Évente 900 millió műanyagtöredéket szűrnek ki a tengeri füvek a Földközi-tengerből

Évente akár 900 millió műanyagtöredéket szűrhetnek ki a Földközi-tengerben élő sekélyvízi tengeri füvek kutatók megfigyelése szerint. A füvekben megtapadó részecskék aztán a tengerifű-maradványokkal együtt partra sordódnak. A kutatók a Scientific Reports című folyóiratban publikálták eredményeiket. “Megállapítottuk, hogy a tengerfenéken lévő…

Nem tartalmazhatnak az étkészletek műanyagot és bambuszt együtt

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a forgalmazása, amelyek műanyagot és bambuszt együttesen tartalmaznak.

Nem tartalmazhatnak az étkészletek műanyagot és bambuszt együtt

Az Európai Unió tagállamaiban tilos azoknak az élelmiszerekkel érintkező termékeknek a forgalmazása, amelyek műanyagot és bambuszt együttesen tartalmaznak.

Nem gondolná, milyen veszélyes páros a bambusz és a műanyag

A rendelkezés az Európai Unió teljes területén kötelező érvényű.

Olyan kiegészítőért kért pénzt az MG, aminek a használatát tiltja

Az MG5 EV kombihoz széria a tetősín, de azok használatát tiltja a kezelési könyv. Persze azért eladták a vásárlóknak a tetőtartókat és a kerékpárszállítót – írja az Autómotor.hu.

Illegális a műanyagot és bambuszt együttesen tartalmazó termékek forgalmazása

A tiltott termékeket negyed éven belül ki kell vezetni a piacról.