Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 101 hír

Koordinátageometria 1. - Iskolatévé, érettségi felkészítő: matematika 5/10

Index
-
  Tegnap 15:46 Vélemény

Csapodi Csaba, az ELTE oktatója az egyik legnehezebb témakört fogja megértetni: a koordinátageometria alapjait.

Matekórát tart a polgármester

Boon
-
  Tegnap 15:45 Belföld

Különleges tanóra a miskolci diákoknak.

Matekozzunk! Mennyi áramot fogyasztanak a háztartási készülékek?

Élő bolygónk
-
  Tegnap 14:34 Életmód

A tudatos energiafogyasztással nemcsak a pénztárcánkat kímélhetjük meg, de a bolygónkra nehezedő károsanyag-kibocsátást is csökkenthetjük. Ezért is érdemes kiszámolni, hogy a háztartási készülékeknek mennyi a napi átlagos energiafogyasztása.

Levélben követelik, hogy rúgják ki a Fideszt a néppártból

Az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójában helyet foglaló 27 nemzeti delegációból 14 támogatja a fideszes EP-képviselők eltávolítását a politikai csoportból. Az erről szóló levelüket szerda este küldték el Manfred Weber frakcióvezetőnek.

Vírusvideók – Pálos Hanna és Kocsis Gergely praktikus tanácsai a karanténból

SzínházOrg
-
  Tegnap 11:53 Kultúra

Két új résszel folytatódik a Katona közszolgálati sorozata, a Vírusvideók. “Abban próbálunk segíteni, hogy a hétköznapi teendőink során miként vehetjük fel a harcot a koronavírus ellen. Ebben a mindannyiunk számára szokatlan és nehéz helyzetben fontos, hogy betartsunk néhány szabályt. A maszk, a gumikesztyű viselése, vagy a gyakori, alapos…

Kilométeres kocsisorok, többórás dugók és minden korábbinál több fertőzött a szomszédban

Infostart
-
  Tegnap 08:22 Külföld

Alig száradt meg a tinta a koalíciós szerződésen, a kormányfő és a gazdasági miniszter máris egymást osztja a Facebookon és a kamerák előtt – ezt hozta Szlovákiában a szerda éjféltől bevezetett kijárási korlátozás, valamint 101 új fertőzöttet, ami a legmagasabb szám a koronavírus megjelenése óta Szlovákiában. 

Videosuli – 7. osztály, matematika: A lineáris függvények. Az egyenes arányosság grafikus képe

Blikk
-
  Tegnap 08:15 Kultúra

Videosuli sorozatunk mai, hetedikeseknek szóló órája: matematika. A videó alatti linken a megszerzett tudásodat is tesztelheted!

Videosuli – 6. osztály, matematika: Szögmásolás, szögfelezés, nevezetes szögek (30°, 60°, 90°, 120°) szerkesztés…

Blikk
-
  Tegnap 08:10 Kultúra

Videosuli sorozatunk mai, hatodikosoknak szóló órája: matematika. A videó alatti linken a megszerzett tudásodat is tesztelheted!

Érettségi ide vagy oda, így készülhettek a matekból

Eduline
-
  Tegnap 06:00 Karrier

Összefirkált függvénytáblákkal, különféle feladatlapokkal és kockás füzetekkel van tele az íróasztalotok, mert féltek, mi lesz a matekérettségin? Izgultok, hogy melyik témakörökből lesznek a hosszú kérdések? Megkérdeztük a Studium Generale (SG) matematika szekcióvezetőjét, ő miket tanácsol a végzősöknek.

Pátkai Máté: Nem vagyok egy zseni, de jól tudok alkalmazkodni

M4 Sport
-
  20.04.08 18:32 Foci

A Fehérvár középpályása a kialakult helyzetről, a bajnokság várható folytatásáról és az esetleges külföldre igazolásról.

Szél Bernadett: a kínai kommunista párt kilóra megvette a Fideszt és a KDNP-t

“Miközben a fél ország azt próbálja kisilabizálni, mit ad és leginkább mit nem ad a kormány a bajban, a Fidesz térdre ereszkedik a Kínai Kommunista Párt előtt és letitkosítja az immár 600 milliárdos projektet, a Budapest-Belgrád vasútvonalat. Mészáros kaszál nagyot rajta, a kormány szerint ezért tiszteletet érdemel Szerintünk meg egy nagy adót, lás

Középiskolások százezrei tanulnak matekot ingyen az interneten

A rendkívüli helyzetre tekintettel ingyenesen és regisztráció nélkül érhető el a mateking.hu teljes középiskolai matematika tananyaga, valamint az érettségire felkészítő felülete is. Az e-learning oldal leckéi a NAT szerinti tematikában vannak rendszerezve, ezzel is segítve a diákok és a tanárok munkáját. Az ingyenes időszak első három hetében több

Veszteglő kocsisorok, késlekedő árukiszállítás, az emberek képtelenek eljutni a munkahelyükre

Szerdán reggel Pozsony határában és az ország számos más pontján is megbénult a forgalom a kijárást és az emberek szabad mozgását korlátozó intézkedések miatt. A járás határain ki- és belépőket rendőrök ellenőrzik. Minden bevezető úton mindkét irányban dugó alakult ki, teljesen lebénult a forgalom, ezért azt ajánlották, aki csak teheti, ne…

Amikor a polgármester magyarázza a matekot

Korábban matematikát tanított és a neves Földes gimnáziumot igazgatta, ősz óta Miskolc polgármestere – tegnap pedig egy tanóra erejéig visszaállt a katedrára Veres Pál. A borsodi megyeszékhelyen, a városi televízióban rendszeresen tartanak online órákat érettségire készülő diákoknak, így segítik az otthon, távoktatásban készülő fiatalokat.…

Összemelegedett két panda, akik eddig a látogatók előtt nem akartak szaporodni

Nuus
-
  20.04.08 16:18 Színes

A járványhelyzet egy friss pozitív hozadéka: úgy néz ki, szexuális aktusba bonyolódott két panda, akik korábban a magas látógatoszám mellett nem mutattak érdeklődést egymás iránt.