Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Szakítás a nacionalizmussal: anti-Trump jöhet az amerikai külpolitika élére

Anti-Trump a külpolitikában – Európa szempontjából jó választás, hogy Antony Blinken lesz az Egyesült Államok új külügyminisztere – írja a német Handelsblatt. Az ő jelölése az jelzi, hogy Joe Biden szakítani fog az eddigi elnök nacionalista különutasnak nevezett politikájával. Washington vélhetően szorosabb szövetségre törekszik Európával.

Megkezdődhet az amerikai elnöki hatalomátadás

Trump kénytelen volt engedni a követeléseknek, egyre kevésbé tudja blokkolni Biden elnökségének beindulását.

Amerikai elnökválasztás: lezárult az újraszámlálás Michiganben, Biden megverte Trumpot

Michigan állam négytagú választási bizottsága hétfőn délután hitelesítette Joe Biden demokrata párti elnökjelölt választási győzelmét. A négytagú bizottság egyik republikánus tagja tartózkodott a hitelesítés megszavazásakor.

Áttörés lehet, hamarosan leszáll a Holdra az ősi kínai holdistenről elnevezett robot

Robotszondát indított Kína kőzetminták vételezésére a Holdra helyi idő szerint kedd hajnalban.

Amerikai elnökválasztás: Trump jóváhagyta a hatalomátadás megkezdését

Donald Trump hivatalban lévő amerikai elnök jóváhagyta, hogy a hivatali átadás-átvételért felelős kormányügynökség megkezdje a kormányzati hatalom átadásának-átvételének hivatalos eljárását - tudatta maga Trump a Twitteren kedd hajnalban.

Kreml: a Nyitott Égbolt egyezmény az amerikai kilépéssel elveszíti életképességét

Oroszország sajnálja az Egyesült Államok kilépését a Nyitott Égbolt egyezményből, amely az amerikaiak távozásával elveszíti életképességét – jelentette ki Dmitrij Peszkov (képünkön), a Kreml szóvivője. “Az Egyesült Államok kilépésével az egyezmény önmagában nyilvánvalóan elveszíti életképességét” – hangoztatta Peszkov, hozzátéve, hogy a…

Elkezdődött a hatalomátadás Amerikában

Washingtonban hivatalosan is megkezdődhet a hatalomátadás folyamata - erről az illetékes amerikai szövetségi hatóság vezetője levélben értesítette Joe Biden demokrata párti elnökjelöltet.

Kreml: a Nyitott Égbolt egyezmény az amerikai kilépéssel elveszíti életképességét

Az amerikai kormányzat május 21-én jelentette be az egyezményből való kilépésre vonatkozó szándékát, amitől számítva fél évvel később a többi partner hivatalos értesítése nélkül is távozhatott volna.

Elindult a Holdra a kínai szonda

Amennyiben sikerrel jár, Kína lesz a harmadik ország, amely mintákat tudott venni a Hold felszínéről a Szovjetuniót és az Egyesült Államokat követően.

Amerikai elnökválasztás - Washingtonban hivatalosan is megkezdődhet a hatalomátadás folyamata

Miután hétfőn délután Michigan állam választási bizottsága hitelesítette Biden győzelmét, az Egyesült Államok Általános Szolgáltatások Igazgatóságának (GSA) vezetője, Emily Murphy a levélben szabad utat adott Biden munkatársainak a hatalomátadás megindításához.

Már nagyon utaznának az amerikaiak: a figyelmeztetések kétmillióan ültek repülőre a hétvégén

A figyelmeztetések ellenére több mint kétmillió amerikai ült repülőre a hétvégén – közölte az amerikai repülésbiztonsági hatóság vasárnap. Az intézmény adatai szerint pénteken és szombaton

Nagy fenyegetést jelent a veszélyeztetett fajokra az amerikai vizek műanyag-szennyezettsége

Az elmúlt egy évtizedben 40 fajba tartozó több mint 1800 olyan tengeri állatról készült feljegyzés, amely életét veszélyeztető módon került kapcsolatba műanyaghulladékkal az Egyesült Államok partvonala mentén.

Amerikai külügyminiszter lehet Antony Blinkenből

A volt budapesti nagykövet félig magyar fiát jelölheti Joe Biden, ha beiktatják.