Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 343 hír

Ingyenes Wallpaper Engine alternatíva: interaktív, mozgó háttérképek Windowsra

Techwok
-
 Ma 06:35Infotech

Bár kétség kívül erőforrás-zabáló hobbi, de olykor az ember szívesen beállít videós, animált hátteret a Windows vagy a macOS Asztalára a hagyományos, állóképes megoldások helyett. Ehhez már szolgáltunk temérdek megoldással mindkét rendszerre, melyek közül Windowson kétség kívül a Wallpaper Engine hozza a leglenyűgözőbb…

Január végére újabb koronavírus-vakcinát hagyhat jóvá az Európai Gyógyszerügynökség

Liner
-
 Ma 06:20Külföld

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szabályozóbizottsága azt reméli, hogy e hónap végéig áteshet az AstraZeneca koronavírus elleni készítménye is a kötelező vizsgálatokon.

Növeli európai vakcinagyártó kapacitását a Pfizer/BioNTech, de jövő héten átmenetileg kevesebb dózist szállítanak

A gyártókapacitás növelése érdekében a Pfizer és a BioNTech módosította a gyártási folyamatot, ezért a jövő héten ideiglenesen csökken a belgiumi gyártóhelyről szállított dózisok mennyisége - közölte a vakcinagyártó.

A migránsokért aggódik ismét az Európai Unió

A migránsok helyzete egyre romlik Bosznia-Hercegovinában, és amennyiben a kormány nem tesz semmit a helyzetük javításra, az veszélyeztetheti az ország európai uniós csatlakozási törekvéseit – jelentette ki az EU kül- és biztonságpolitikai szolgálatának szóvivője a testület pénteki sajtótájékoztatóján.

Fennakadások lehetnek a Pfizer-vakcina európai szállításában

Több ország tiltakozott Ursula von der Leyennél. Menzer Tamás megismételte, hogy kínai és orosz gyártókkal is együttműködünk.

Az Európai Bizottság nem tárgyal a kínai vakcináról

Stefan De Keersmaecker kiemelte: uniós engedély nélküli oltóanyag forgalomba hozataláért az azt alkalmazó tagállam viseli a felelősséget.

Uniós szóvivő: az Európai Bizottság nincs kapcsolatban a kínai oltóanyag-fejlesztővel

Az Európai Unió oltási stratégiáját a minőségi vakcinák beszerzésére helyezezi.

Mozgalmas napot zártak az európai tőzsdék

Csökkenéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek pénteken, mivel a gazdasági fellendülést övező aggodalmak háttérbe szorították a Joe Biden megválasztott amerikai elnök gazdaságösztönző csomagtervéhez főzött reményeket. A londoni FTSE 100 index 0,97 százalékos, a frankfurti DAX-index 1,44 százalékos, a párizsi CAC-40…

Nem győzi a gyártást a Pfizer, átmenetileg korlátozzák az európai vakcinaszállítást

A korlátozás minden európai országot érint, viszont azt ígérik, hogy a szükséges bővítés után jóval több oltóanyag készülhet.

Átmenetileg csökkenti az európai vakcinaszállítmányait a Pfizer

Az amerikai cég és a Norvég Közegészségügyi Intézet pénteken jelentették be, hogy a Pfizer átmenetileg kevesebb vakcinát szállít Európába.

Koronavírus: megszólalt az Európai Bizottság a kínai oltóanyaggal kapcsolatban

Az Európai Bizottságnak nincs tudomása arról, bármiféle kapcsolat lenne az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) és a koronavírus elleni vakcina kínai fejlesztője között, továbbá az Európai Bizottság sem áll kapcsolatban a kínai oltóanyag-fejlesztővel - közölte Stefan De Keersmaecker, az Európai Bizottság illetékes szóvivője pénteken az MTI szerint.

Mínuszban zártak az európai piacok

Csökkenéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek pénteken, mivel a gazdasági fellendülést övező aggodalmak háttérbe szorították a Joe Biden megválasztott amerikai elnök gazdaságösztönző csomagtervéhez főzött reményeket.

Az Európai Bizottság elnöke szerint a Pfizer a fennakadások ellenére időben leszállítja a rendelt oltóanyagokat

Hat európai uniós ország - Dánia, Finnország, Svédország, illetve Észtország, Lettország és Litvánia - levélben fordult pénteken a brüsszeli testület vezetőjéhez, amelyben "elfogadhatatlannak" nevezték, hogy a Pfizer a következő hetekben várható szállítmányai jelentős csökkentéséről tájékoztatta őket. "Ez nem pusztán a tervezett oltási…

Von der Leyen: A következő hetekben lehetnek még fennakadások a Pfizer-vakcina európai szállításában

A következő hetekben előfordulhatnak még fennakadások a Pfizer és a BioNtech koronavírus-oltóanyagának európai szállításában, a két cég azonban garantálja, hogy 2021 első negyedévében teljesíteni fogja a korábbi vállalásait - közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pénteken.