Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 166 hír

Különös hangokat rögzített az úton lévő Mars-szonda – hallhassa meg

Élet nyomait keresi a vörös bolygón a Perseverance A NASA űrszondája még nem ért célba, de az útról is továbbít adatokat, például a laikus számára különös hangokat. A NASA által közzétett hangfájl a szerkezet morajlása, ami az alkatrészek távellenőrzése során hallható. A hangok a szakemberek számára óriási jelentőségűek, mert…

Sokkal közelebb van a Föld a Tejútrendszer központjához, mint azt korábban feltételezték

A japán VERA rádióteleszkóp két évtizedig tartó üzemelése során megalkottak egy 3D-s térképet a Föld galaxisbeli elhelyezkedéséről, melyből kiderült, hogy az előzetes becslésekkel szemben bolygónk kétezer fényévvel közelebb van a Tejútrendszer centrumához.

Mi lehet ez? Hátborzongató hangokat rögzített a Nasa Mars-járója

Jelenleg is a Mars felé tart a Perseverance nevű szonda, mely a napokban igazán különös hangokat rögzített utazása közben.

Lehoznak a Földre egy űrben keringő szemetet

24.hu
-
 Ma 16:18Infotech

Korábban nem hajtottak végre hasonló missziót.

Már a földönkívüliek tulajdona sincs biztonságban a Földön

Napi.hu
-
 Ma 15:47Külföld

Nyoma veszett annak a furcsa monolitnak, amit a napokban találtak az USA Utah államában a sivatagban. A fém test a 2001: Űrodüsszeia című könyvben és filmben szereplő idegen monolitra emlékeztet, amely a történet szerint az emberi értelem külső forrása.

Különös hangokat rögzített a Mars felé tartó NASA-szonda

Bolygóközi utazása közben fedélzeti hangokat rögzített a Perseverance nevű Mars-járó. Ön is meghallgathatja őket.

Ez egy csoda, ezt találták a föld alatt

Metropol
-
 Ma 13:15Bulvár

Lélegzetelállító helyeken jártak a kutatók.

Folytatás készül A vándorló Föld című nagy sikerű kínai sci-fihez

A folytatást is Kuo Fan rendezi, akárcsak ez eredeti filmet, amely Liu Cehszin azonos címmel megjelent Hugo-díjas regénye nyomán született. Az író executive producerként működik közre a folytatás elkészítésében. A vándorló Föld a jövőben játszódik, és a Föld megmentéséről szól, amelyet a vörös óriássá váló Nap pusztulással fenyeget. A…

Jön a Földet megmentő sikerű sci-fi folytatása

24.hu
-
 Ma 12:07Film

Készül A vándorló Föld második része.

A mélyűrben sincs tökéletes csend: fedélzeti hangokat rögzített a Mars felé tartó Perseverance rover

Sikerrel rögzítette bolygóközi utazásának hangjait a NASA Mars 2020 Perseverance roverére szerelt mikrofon. Míg a marsjáró egy másik mikrofonja a SuperCam lézerét hallgatja majd, ezt kifejezetten arra készítették, hogy a landolási szakaszban (EDL – entry, descent and landing) készítsen hangfelvételeket. Hallhatjuk majd így az ejtőernyő…

Ezek a hangyák évmilliókkal az ember előtt ismerték a földművelést

Egy közelmúltban publikált tanulmány bebizonyította, hogy egy gombákkal szimbiózisban élő hangyafaj gyakorlatilag az embernél évmilliókkal korábban felfedezte, és alkalmazta a földművelés, illetve a növénytermesztés elemeit.

Visszatért a kikötőbe a Földközi-tengerről a földgáz után kutató egyik török hajó

„Elvégezte a kutatásait” és visszatért a törökországi Antalya kikötőjébe hétfőn az Oruc Reis török földtani kutatóhajó, amely a Földközi-tenger keleti medencéjében található földgázkincsről gyűjtött adatokat – közölte a török energiaügyi és természeti erőforrásokért felelős minisztérium a Twitter-fiókján.

A Föld gyorsabban halad, mint azt korábban gondolták

A Föld 2000 fényévvel közelebb van egy fekete lyukhoz, mint azt korábban gondoltuk – derült ki egy új kutatásból.

Visszatért a kikötőbe a földgáz után kutató egyik török hajó

"Elvégezte kutatásait" és visszatért a törökországi Antalya kikötőjébe hétfőn az Oruc Reis török földtani kutatóhajó, amely a Földközi-tenger keleti medencéjében található földgázkincsről gyűjtött adatokat - közölte a török energiaügyi és természeti erőforrásokért felelős minisztérium a Twitter-fiókján.

A Föld gyorsabban halad, mint azt korábban gondolták

A Föld másodpercenként hét kilométerrel gyorsabban halad, mint azt a csillagászok korábban gondolták.