Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 136 hír

Mesélő tárgyak: az eltűnt kiváltságlevél

Kisalföld
-
 Ma 11:35Megyei

Új, Mesélő tárgyak sorozatunkban a 750 éves Győr történetéhez kapcsolódó muzeális értékű tárgyakat és azok történetét mutatjuk be. Elsőként egy olyan dokumentumról olvashatnak, mely a középkori Magyarország egyik kiváltságos városává tette Győrt, de a holléte a mai napig kérdéses.

Az olcsó laptopokon vastagra kereste magát az Intel

A negyedik negyedévben 30 százalékkal nőtt a részleg forgalma. Az önvezető technológiával foglalkozó leányvállalat, a Mobileye is brillírozott, és a negyedévben 39 százalékos bevételnövekedést produkált.

Világsztárok ellen lépnek pályára Monzában a csabai lányok

Beol
-
 Ma 10:54Sport

Az idei szezonban egészen január végéig kellett arra várni, hogy a Swietelsky-Békéscsabai RSE női csapata pályára léphessen a nemzetközi kupában.

A csabai ifik bravúrja a Dunakanyar ellen

Beol
-
 Ma 09:46Sport

A békéscsabai korosztályos vízilabda-csapatok számára vasárnap folytatódott az országos utánpótlás-bajnokság, amelynek során a jó erőkből álló Dunakanyar alakulatait látták vendégül.

Bocsánat, ha kerülgetni kell őket: szedik le a karácsonyi fénydíszeket

Erről értesít az önkormányzat közösségi oldala:karácsonyi fényfüzérek, díszítő világítások bontását végzik a január 25-28 közötti időszakban a kerület több pontján, emiatt január 25-én időszakosan lezárják a Bécsi kapu tér 5-8 sz. épület előtti útszakaszt, továbbá rövid ideig tartó forgalomkorlátozásra, útszűkületre számíthattok a Bécsi kapu környe

Kinyitják Csabán a hősi temető kapuit az érdeklődő látogatók előtt

Zárva tartották, most azonban megnyitnák a látogatók előtt a megyeszékhely I. világháborús hősi temetőjét.

Mesél a baleseti helyszínelő. Ezek a dolgok okozzák a legtöbb balesetet

Nem az aszfalt minősége és nem is az éles kanyarok okozzák a legtöbb tragédiát, hanem az, hogy sokan semmibe veszik…

Mesélő múzeum: Az Év Madara 2021-ben a cigánycsuk (Saxicola rubicola)

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) 1979-ben indította el az „Év Madara” programját. Ennek célja, hogy a társadalommal megismertesse a természetvédelmi problémákkal érintett madárfajokat. A 2021. év győztese, vagyis az idei „Év Madara” a cigánycsuk lett.

László Csaba: vérbeli problémák

MFor
-
 Tegnap 18:36Cégvilág

Muszáj gondolkodni - szó szerint, írja anyagában László Csaba, korábbi pénzügyminiszter, címzetes egyetemi tanár. Aki megjegyzi, hogy a szerző személyét nézve talán meglepő, hogy a véradásról fog írni. Arról, hogy miért ne lehetne az OVSZ-nek is valami újfajta megközelítést alkalmaznia, hogy növeljék a véradási hajlandóságot.

A törökszentmiklósi Bukta Csaba bemutatkozott új csapatában

Szoljon
-
 Tegnap 17:37Sport

A törökszentmiklósi származású Bukta Csaba vasárnap bemutatkozott új csapatában, az osztrák első osztályú Altachban.

Már 5-6 méter vastag a hó a szlovén hegyekben

Síelők
-
 Tegnap 15:03Utazás

A hétvégén újabb havazás "kapta el" az Alpok déli oldalát, és ilyenkor az olasz, dél-ausztriai és dél-svájci síterepek mellett a szlovén hegyek sem maradnak ki.

Nyul Veronika life és business coach a komfortzóna tágításáról és az arany középről

Vaol
-
 Tegnap 11:30Megyei

Szükség van-e arra, hogy a gyermekünket „kilökjük” a számára komfortos helyzetekből, vagy várjunk, amíg megérik benne az elhatározás, hogy elinduljon egy számára addig ismeretlen úton, és maga adjon felhatalmazást a változásra? – ezt jártuk körül Nyul Veronika life és business coachcsal.

Kinyitják Csabán a hősi temető kapuit az érdeklődő látogatók előtt

Felújítása óta zárva tartották, most azonban a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület kezdeményezésére megnyitnák a látogatók előtt a megyeszékhely I. világháborús hősi temetőjét.

Pásztor Erzsi a Szomszédok kulisszatitkairól mesélt: ezért szeretett a tintás Janka néni bőrébe bújni

Pásztor Erzsi arca szinte mindannyiunkban összefonódik a legendás Szomszédok sorozat Janka néniével, amit a színésznő egyáltalán nem bán. Bár egykori karaktere teljesen más, mint ő, szerette alakítani a tintást rokont. 

A szülinapos Böjte Csaba legigazabb idézetei

Vannak emberek, akik a bölcs szavaikkal nyűgöznek le minket, és vannak, akik a tetteikkel. Böjte Csaba egyszerre képes mindkettőre. Fáradhatatlanul tesz azért, hogy a világ jobb legyen, miközben arra is marad energiája, hogy a gondolataival támogasson minket emberségünkben, világlátásunkban. A ma születésnapját ünneplő szerzetest…