Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 120 hír

Leszbikus szervezet támadja a kormányhivatal gyerekeket védő döntését

A Labrisz Leszbikus Egyesület szerint alkotmánysértő a Meseország Mindenkié című könyvvel kapcsolatos kormányhivatali döntés, ezért bírósághoz fordul - tudatta a civil szervezet közleményben szerdán.

A PTE hallgatói és oktatói elutasítják a modellváltást

Felszólítja továbbá a szenátus tagjait, hogy "széleskörű felmérések hiányában" szavazzanak nemmel a modellváltásra.

Az SZFE oktatója szerint két valóság fut párhuzamosan az egyetemen

ATV
-
 Ma 15:57Belföld

Az SZFE 107 oktatója követeli, hogy az új vezetés ismerje el az őszi félévet. Forgács Péter azt is elárulta, hogy egy budapesti kerülettel már egyeztetnek arról, hol lehet a független alkotóműhely munkáját folytatni.

Zenés mesét készítenek gyerekeknek az antirasszizmusról

A még szinte beszélni sem tudó gyerekeket tanítják arra, hogy vallják be, ha rasszisták voltak.

Pikó András visszaszerezné a Fidesztől a józsefvárosi gyerekek pénzét

A Fidesz-kormány megvonta a támogatást a káptalanfüredi nyaralótól. A polgármester személyes találkozón vár magyarázatot!

Nem autista, hanem szenzoros – gyerekek a szürkezónában

Ma Magyarországon hivatalosan nem diagnosztizálják a szenzoros integrációs zavart, így az érintett gyerekek megmaradnak a szürkezónában.

„Fennakadtak a szemei, a szája mintha egy kicsit habzott volna" - végignézték a gyerekek tanárnőjük halálát

Több mint húsz tanuló figyelte a monitort, a 17 éves diákok online órán vettek részt, amikor szörnyű, örökre az emlékeikbe vésődő pillanatok következtek. Tanárnőjük leesett a székről, és a szobába berohanó férje hiába küzdött az életéért, már nem segíthetett rajta.

A járvány óta alig lehet levakarni a gyerekeket a képernyőről

Az Egyesült Államokban a koronavírus-járvány következtében 50 százalékkal nőtt a gyermekek képernyő előtt töltött ideje.

Az online tér a pandémia alatt még több veszélyforrást hordoz a gyerekeknek

A Sophos kiberbiztonsági cég felmérése alapján a gyerekek többsége (65 százalék) egyedül, szülői felügyelet nélkül használja az internetet.

Magyar nyelvű oktatóvideók is készülnek az oktatási minisztérium berkeiben

„A magyar iskolák számára magyar nyelv és irodalom illetve matematika tantárgyakban készülnek oktatóvideók. Emellett készülnek még ruszin nyelvű, roma nyelvű videók különböző témákkal. Az összes videó a 6. évfolyamnak készül” – nyilatkozta a Felvidék.ma megkeresésére Filip Mónika.

Dühöngő gyerekek – „Hadd hisztizzen, hiszen még csak gyerek?!”

Képmás
-
 Tegnap 13:48Életmód

Amikor a gyerek rosszul viselkedik, legyen szó nagyközönség előtti vagy otthoni csinnadrattáról, egyes szülők hajlamosak egy vállrándítással elintézni, mondván, ilyenek a gyerekek. Igen ám, csakhogy a gyerek egyszer felnő. Mi lesz így belőle? Hisztis-pityergő, önkontrollhiányos valóságshow-hős? Szakembert kérdezünk, hogy mit tehetünk…

Gyerekeket mészároltak az európai hódítók

24.hu
-
 Tegnap 13:06Tudomány

A település lakói hónapokkal korábban elfogtak, majd feláldoztak és megettek egy csoportot.