Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 12 hír

Olaszországban eltörölték a karanténkötelezettséget is az EU-tagállamokból érkezők esetében

A forgalmasabb autósztrádákon a kora hajnali óráktól kezdve nőtt a forgalom, és volt, ahol sorok is kialakultak, ami az ország március 11-i lezárása óta most először történt meg. Kisgyerekes családok szálltak fel a vonatokra a milánói központi pályaudvaron, az óvodák, iskolák még nem nyitottak újra, így az utazási korlátozás feloldásával a…

Az EU-tagországok szerint tovább kell gondolni az adóügyi együttműködésről és a dohányadóról szóló uniós szabályoz…

Az Európai Unió Tanácsa kedden következtetéseket hagyott jóvá, amelyekben politikai iránymutatásokat és prioritásokat határozott meg az uniós adópolitika két kulcsfontosságú területét, az uniós közigazgatási együttműködés jövőbeli alakulását és a dohánytermékekre alkalmazott jövedéki adó szerkezetét és adókulcsát érintő további reformokra…

Koronavírus: a német kormány visszavonhatja az Eu-tagországokra kiadott utazási figyelmeztetését

Visszavonhatja a koronavírus-járvány miatt az Európai Unió (EU) valamennyi országára kiadott utazási figyelmeztetését a német kormány – mondta Heiko Maas külügyminiszter kedden Berlinben.

Ingyenes wifi-pont az EU-tól – indul az utolsó kör

Szerdától elérhető az Európai Bizottság negyedik, egyben utolsó pályázati felhívása az ingyenes WiFi4EU hozzáférési pontok kiépítésére fordítható uniós finanszírozásról.

Ungár: a trianoni tragédia nem oldódik meg az EU-tagsággal

ATV
-
  20.06.01 16:09 Belföld

"A kiegyezés volt az, ami megalapozott egy olyan alkotmányos monarchiának, ahol a béke és a jobb életre való törekvés valódi lehetőségek voltak, mert valódi tartalommal bírtak" - írja Facebook-bejegyzésében Ungár Péter.

Teher helyett lehetőséget vár az agrárium az EU-tól

Az Agrárminisztérium elkötelezett a gazdák versenyképességének megvédéséért – mondta Nagy István.

Hetven millió euró Szerbiának az EU-tól

A 2020-as IPA-program keretében az Európai Unió 70 millió euró vissza nem térítendő segélyt ítélt oda Szerbiának – a szerződést ma írták alá Belgrádban Aleksandar Vučić államfő jelenlétében.

Újabb pénzeső jöhet az EU-tól

Magyarország legalább 15 milliárd eurót költhetne el 2024-ig az Unió gazdaságösztönző alapjából.

Kilenc másik EU-tagállammal együtt mi is újból korlátlanul utazhatunk Horvátországba!

Szlovákia, a Cseh Köztársaság, Észtország, Litvánia, Lettország, Magyarország, Németország, Lengyelország, Ausztria és Szlovénia állampolgárai korlátozás nélkül utazhatnak Horvátországba – tájékoztatott az AFP hírügynökség. „Az idegenforgalom felélénkítése céljából felfüggesztettük a határátlépésre vonatkozó ideiglenes tilalmat” - mondta…

Horvátország megnyitotta határait tíz EU-tagállam állampolgárai előtt

Horvátország Csütörtökön újból megnyitotta határait az Európai Unió tíz tagállamának polgárai előtt. Szlovákia, a Cseh Köztársaság, Észtország, Litvánia, Lettország, Magyarország, Németország, Lengyelország, Ausztria és Szlovénia állampolgárai korlátozás nélkül utazhatnak Horvátországba – tájékoztatott az Afp hírügynökség.

Újabb segítség az EU-tól a tagállamoknak

Napi
-
  20.05.28 17:12 Külföld

Az Európai Bizottság bemutatta a koronavírus-járvány okozta válság utáni gazdasági helyreállítást és az ellenállóképesség erősítését segítő pénzügyi eszközét (RRF) csütörtöki sajtókonferenciáján - adta írja az MTI. A finanszírozás nagy részét, 310 milliárd eurót vissza nem térítendő támogatások formájában nyújtják, 250 milliárdot pedig kölcsönök út

Kiderült: ennyi pénzt kaphatunk az Eu-tól

Hangsúlyos lesz a tagállamok megsegítése a következő hétéves költségvetési ciklusban – közölte Ursula von der Leyen az EU szerdai, rendkívüli egynapos ülésén – írja az Alfahír.