Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 21 hír

Megszavazta a Fidesz, hogy ne lehessen jogállami feltételekhez kötni az EU-támogatásokat

HVG
-
  Ma 14:57 Gazdaság

Határozatban döntött arról az Országgyűlés, hogy feltételeket szabtak a kormánynak, miként támogathatja az Európai Unió koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítését célzó hitelfelvételét.

Törökország óva intette az EU-t a belügyeibe avatkozástól

A török külügy szóvivője arra reagálva adott ki közleményt, hogy az uniós külügyminiszterek elítélték a Hagia Sophia mecsetté minősítését.

Törökország óva inti az EU-t attól, hogy hogy beleszóljon a Hagia Szophia ügyébe

Index
-
  Ma 10:48 Külföld

Az UNESCO felülvizsgálná a mecset világörökségi státuszát, Törökország viszont csodálkozik a szervezet lépésén.

Szlovénia méhkaptárakat ajándékozna az EU-tagállamoknak

Növekedés
-
  Tegnap 04:35 Gazdaság

A Szlovén Méhész Szövetség 2021-ben, a szlovén soros uniós elnökség idején minden EU-tagállamnak két méhkaptárt szeretne ajándékozni - olvasható a sloveniatimes.com hírportálon. Úgy vélik, hogy ezzel a jelképes lépéssel az ország felhívhatja a világ figyelmét, hogy az emberiségnek közösen kell gondoskodnia a méhekről és a növényeket…

Megújult a brit készülődés az EU-tagság utáni életre

Brüsszelben jövő héten is tartanak alacsonyabb szintű megbeszéléseket, miközben a kormány 705 millió fontos csomaggal segít a határőrségnek a növekvő kihívások teljesítéséhez.

Az EU-tól várják a megoldást

Népszava
-
  20.07.11 08:00 Külföld

Vasárnap Brüsszelben próbálnak áttörést elérni Szerbia és Koszovó között. A tárgyalásokat tegnap videokonferencia vezette be az érintettek részvételével. Belgrád és Pristina is az Uniótól remél engedményeket.

Dobrev: A DK mindent megtesz azért, hogy Orbán ne tudja zsarolni az EU-t

Mandiner
-
  20.07.10 16:10 BelföldDobrev Klára

Gyurcsány felesége szerint Magyarországnak erős politikusokra van szüksége, ezért le kell váltani Orbán Viktort.

Dobrev Klára: Orbán ne zsarolja az EU-t!

A DK parlamenti képviselői nemmel fognak szavazni a témában benyújtott határozati javaslatra. A DK alelnöke egyúttal arra szólította fel a miniszterelnököt, hogy ne zsarolja az Európai Uniót.

DK: Orbán ne zsarolja az EU-t!

ATV
-
  20.07.10 13:20 Belföld

Zsarolással vádolja Orbán Viktor miniszterelnököt a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítésére tervezett európai uniós hitelfelvétel kapcsán a DK, az ellenzéki párt nem fogja megszavazni a kormánynak az ügyben felhatalmazást adó országgyűlési határozati javaslatot.

Európai Bizottság: az EU-támogatás alapvető feltétele a jogállamiság biztosítása

Pesti Hírlap
-
  20.07.09 19:03 Belföld

A magyar ellenzék támogatja, a Fidesz szerint a jogállamiság politikai zsarolás. Az európai uniós költségvetés védelmének alapvető feltétele a jogállamiság tagállamokon belüli biztosítása, valamint a közösség forrásainak megóvása a korrupcióval és a csalással szemben – szögezte le Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa…

Néppárti képviselők követelik: kössék jogállamisági feltételekhez az EU-támogatásokat

Az EU nem egy bankautomata olyan tagállamok számára, akik figyelmen kívül hagyják az alapvető szabályokat, írta egy cseh és egy finn néppárti EP-képviselő. A cseh Tomáš Zdechovský és a finn Petri Sarvamaa néppárti EP-képviselők szerint kiadott közlemény szerint minden tagállamnak, amely EU-s pénzeket akar kapni, ragaszkodnia kell a…

Borrell: Az EU-Törökország kapcsolatok negatív tendenciáját vissza kell fordítani

Ellencsapásokkal csak további destabilizációt okoznak a földközi-tengeri térségben.

Borrell: Az EU-Törökország kapcsolatok negatív tendenciáját vissza kell fordítani

Mandiner
-
  20.07.09 13:06 KülföldTörökország

Az ellencsapások destabilizációt eredményeznek csupán.

Borrell: Az EU-Törökország kapcsolatok negatív tendenciáját vissza kell fordítani

Az Európai Unió és Törökország közötti kapcsolatok negatív tendenciáin felül kell kerekedni, és vissza kell fordítani őket.

Rendeznék az EU-török viszonyt

Napi
-
  20.07.09 12:50 Külföld

Az Európai Unió és Törökország közötti kapcsolatok negatív tendenciáin felül kell kerekedni, és vissza kell fordítani őket, mivel ellencsapásokkal csak további destabilizációt érnénk el a földközi-tengeri térségben - jelentette ki Josep Borrel, az unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén csütör