Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 210 hír

Harangzúgás kísérte a huszárok emlékmenetét Sopronban - galéria

Sopronban 16 óra 30 perckor megszólaltak a templomi harangok, emlékeztetve ezzel a soproniakat a száz évvel ezelőtti békediktátum aláírásának időpontjára.

Megfejtették a francia királyné titkos szerelmes leveleit

Marie Antoinette egy svéd grófba volt szerelmes; szeretőjének szóló írásainak megfeketedett részeit egy újfajta röntgenes módszerrel sikerült láthatóvá tenni. A francia Nemzeti Levéltár (Archives nationales) közlése szerint  XVI. Lajos francia király felesége és a svéd Hans Axel von Fersen gróf közötti titkos levélváltás elsősorban a forradalom éve

Megfejtették a hűtlen francia királyné leveleit

Marie Antoinette, avagy Mária Antónia francia királyné titkos leveleinek tartalmára végre fény derült.

Húszmilliós hajót talált egy nő a tengerparton

AQUA
-
  Ma 17:45 Életmód

Legeltetés közben talált egy hajót a tengerparton Rhoda Munro, a skóciai Mull szigetén élő pásztor. Most kiderült, megtarthatja a járgányt. Amikor Rhoda Munro 2019 áprilisában megtalálta az algával és iszappal borított, partra mosott hajót, az inkább nézett ki hulladéknak, mint bármi másnak, de ez nem is csoda, miután hónapokon át hányódott a…

Röntgenes módszerrel tették láthatóvá a lefejezett francia királyné szerelmes leveleit

Mivel a királyi család a forradalom éveiben jelentős nyomás alatt állt, a cenzorok egész bekezdéseket kisatíroztak Marie Antoinette leveleiből.

Húsz évet is kaphat az apa, aki gyermeke szeme láttára ölte meg volt élettársát

Húsz évet is kaphat a kegyetlen apa, aki 10 hónapos gyereke szeme láttára ölte meg volt élettársát. A csecsemőt utána halott anyjával magára hagyta, majd 12 órával később találtak rájuk. Ahogy arról korábban beszámoltunk a most 30 éves férfi látogatóba ment tavaly februárban volt élettársához és közös gyermekükhöz Kajárpécre, majd…

Dupla francia és pillangók - ez lesz a nyár slágere

NLC
-
  Ma 16:24 Divat

Ha nyár, akkor új divat a körömdíszítésben. Mutatunk most nektek tíz trendet, ami minden bizonnyal a nyár slágere lesz a manikűr szerelmeseinél.

Huszonhét év után jelenik meg a Clockwork Aquario

Gamekapocs
-
  Ma 15:30 Gaming

Sokat írunk játékokról, amik egykor készültek, de ma már csak néhány tesztfelvételt találni róluk. A Clockwork Aquario a bizonyíték rá, hogy semmi sincs végleg veszve: 27 évet kellett várni, de néhány elhivatott fejlesztő életre hívta az elfeledett játékot.

Huszonkét fertőzött a péterváradi idősotthonban

A péterváradi Maas Green Haus idősek otthonában huszonkét koronavírussal fertőzött gondozott van – erre derült fény, miután egy fertőzés nyomán PCR-tesztelésnek vetették alá az ott élőket és a fogalkoztatottakat, írja nem hivatalos értesülésekre hivatkozva a 021.rs.

Nem tudjuk elképzelni kávé nélkül az életet, pedig húsz éven belül luxuscikké válhat

Hosszú távon az éghajlatváltozás és a fenntartható gazdálkodás hiánya a kávétermő területek drasztikus hanyatlását eredményezheti.

Koronavírus: Már huszonkét fertőzött van a péterváradi idősotthonban

Ma reggel számoltunk be arról, hogy egy péterváradi idősotthonban egy 69 éves személynél koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak. A friss tesztek után viszont kiderült, hogy már 22 fertőzött van az intézményben – írja a 021.rs. Koronavírussal fertőzött személyt találtak egy péterváradi idősotthonban A portál adatai szerint a péterváradi Mass Green H

Nem tudjuk elképzelni kávé nélkül az életet, pedig húsz éven belül luxuscikké válhat

BDPST24
-
  Ma 11:01 Életmód

A magyar kávéfogyasztók kétharmada biztosan kétségbe esne, ha a jövőben megszűnne a kávétermelés – derült ki a Nespresso friss, reprezentatív kutatásából. Pedig hosszú távon az éghajlatváltozás és a fenntartható gazdálkodás hiánya a kávétermő területek drasztikus hanyatlását eredményezheti. A fogyasztók több mint fele úgy gondolja, hogy a…

Nem csak a húszéveseké – A jó versek kortalanok

Népszava
-
  Ma 11:00 Kultúra

Több mint két évszázad mindenkori fiatal magyar költőinek verseit kínálja a Lehetnék bárki című kortárs és kortalan antológia. Összeköti őket, hogy egyikük sem volt még harminc, mikor ezeket a költeményeket megírták – ifjonti hévvel és komoly szakmai tudással. Olvasót remélve.

Húszezer követőt hozott a történelmi sztriptíz a jégen

Magyar Nemzet
-
  Ma 09:54 Sport

A világbajnok Jelizaveta Tuktamiseva jelenleg az egyik legnépszerűbb orosz sportolónő.

Huszonhárom új fertőzöttet regisztráltak hazánkban

A Pesti úti idősotthonban negyvenkilencre nőtt az elhunytak száma.