Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Novellisták versenye a magyar széppróza ünnepén

Magyar Nemzet
-
  Ma 10:38 Kultúra

A Magyar Írószövetség választmánya három éve kezdeményezte, hogy február 18-án rendezzék meg a magyar széppróza napját, amelyet először két évvel ezelőtt ünnepeltek meg.

Kárpátaljai fiatalok robotikai képzését támogatja a magyar kormány

Kárpátaljai fiatalok robotikai képzését támogatja a kormány – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. Schanda Tamás elmondta: a tízmillió forintos támogatás keretében Lego robotépítő készleteket, tableteket, valamint okostáblát kap öt iskola, az…

885 ezer magyar fiatal él mamahotelben

HVG
-
  Ma 10:29 Gazdaság

A statisztikai főtanácsadó szerint a teljes termékenységi arányszámnak 2,1-nek kellene lennie, hogy a magyar társadalom fennmaradjon, de ez az Európai Unióban sehol sem valósul meg.

Felszólította az ENSZ a magyar kormányt az LMBTI gyermekek védelmére

Humen
-
  Ma 10:25 Életmód

Az ENSZ Gyermekjogi Bizottsága lépéseket vár az iskolai diszkrimináció és zaklatás felszámolására – olvasható a Háttér Társaság által kiadott sajtóközleményben. Magyarország kormányának az LMBTI gyermekek védelmébenfelvilágosító kampányokkal és iskolai programokkal kellene fellépnie. Mindez abból a frissen nyilvánosságra…

Összeállt a Magyar Mozgókép Szemle teljes programja

hirado.hu
-
  Ma 10:24 Film

Összesen 114 alkotást neveztek idén.

Szenzációs! Magyar kutatócsoport eredményei segíthetnek a leukémia kezelésén

A a Semmelweis Egyetem kutatói Az egyik leggyakoribb felnőttkori leukémiatípus, a krónikus limfocitás leukémia (CLL) terápiája során kialakuló molekuláris változásokat vizsgálták.

Szijjártó nagy bejelentése: Magyarország tagja az elitklubnak

Magyarország harmadik éve tagja annak a 35 országot számláló elitklubnak, amely éves szinten 100 milliárd eurót meghaladó exportra képes – jelentette ki Szijjártó Péter kedden Taskentben, az üzbég-magyar üzleti fórum megnyitóján.

40 milliárdos kerettel folytatódik a napokban a Magyar Falu Program

Portfolio
-
  Ma 10:22 Gazdaság

Egymás után két kormányhatározat is megjelent a legfrissebb Magyar Közlönyben, amelyek lényege, hogy február 20-ig ki kell dolgozni a Magyar Falu Programban idénre rendelkezésre álló 40 milliárdos keret pályázati felhívásait és folyamatosan meg kell azokat hirdetni, március 15-ig pedig ki kell írni a vidéki mellékúthálózat üzemezett…

Hatékonyabbá tehetik a leukémia kezelését magyar kutatók

Az egyik leggyakoribb felnőttkori leukémiatípus sajátossága, hogy bizonyos esetekben a daganatsejtek ellenállóvá válnak.

Hatékonyabbá tehetik a leukémia kezelését magyar kutatók

Baon
-
  Ma 10:21 Színes

Az egyik leggyakoribb felnőttkori leukémiatípus sajátossága, hogy bizonyos esetekben a daganatsejtek ellenállóvá válnak.

Hatékonyabbá tehetik a leukémia kezelését magyar kutatók

Az egyik leggyakoribb felnőttkori leukémiatípus sajátossága, hogy bizonyos esetekben a daganatsejtek ellenállóvá válnak.

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége üdvözli a tanórák számának csökkentését a módosított Nemzeti alaptant…

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége üdvözli a Nemzeti alaptanterv (NAT) módosítását, amelynek értelmében csökken a tanórák száma, hogy a diákok terhei ne növekedjenek. A szervezet az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: a Nat korszerű módszertani alapelvekre épül. Ezek közé sorolják az egyénre szabott, aktív…

Elkészült és a kormány előtt van a magyar MI-stratégia

A jóváhagyást követően részleteiben is megismerhető lesz a Mesterséges Intelligencia Stratégia néven hivatkozott program, amely az MI felhasználásának technológiai, jogi vagy társadalmi vetületeivel is foglalkozik.

Szijjártó: Magyarország harmadik éve tagja az elitklubnak

Magyarország harmadik éve tagja annak a 35 országot számláló elitklubnak, amely éves szinten 100 milliárd eurót meghaladó exportra képes - jelentette ki Szijjártó Péter kedden Taskentben, az üzbég-magyar üzleti fórum megnyitóján.

Fontos meccsek jönnek, ez a magyar válogatott célja

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány szerint mindkét e heti mérkőzését meg akarja nyerni a férfi kosárlabda-válogatott, amely a 2021-es Európa-bajnoki selejtezősorozat csütörtöki nyitányán a címvédő szlovénokat fogadja Szombathelyen.