Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Online kurzussal pótolják a debreceni nyári egyetem tavaly elmaradt nyelvtanfolyamát

Csaknem 30 országból hetven hallgató tíz csoportban igyekszik elsajátítani a magyar nyelvet, vagy tökéletesíteni nyelvtudását a debreceni nyári egyetem január 18. és 29. között szervezett intenzív téli kurzusán – közölte az egyetem a honlapján hétfőn. A közleményben emlékeztetnek, minden nyáron érkeznek ösztöndíjasok a Debreceni Egyetem…

„Nem tájékozódnunk kellene, hanem krízishangulatban garanciákról döntenünk, amelyek az egyetem autonómiáját bizto…

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának professzora, Szajbély Mihály is felszólt a hétfőn délután online formában megtartott egyetemi szenátusi ülésen. Szájbély aggodalmát fejezte ki, hiszen szerinte hiába sulykolja a vezetés, hogy nemhogy megmarad, de növekszik is majd az SZTE autonómiája, ez a valóságban fordítva…

A budapesti bérleti díjak 15 százalékkal csökkentek novemberre

A bérleti díjak évek óta tartó emelkedése 2020 januárjában érte el csúcspontját, majd - főképp a járvány következményeként - kisebb ingadozásokkal csökkenés indult meg a területen.

Bauhaus-séta a híres budapesti Napraforgó utcában

Magyar Nemzet
-
 Tegnap 22:44Otthon

A mintalakótelepet egy éves rekordidő alatt építették fel és adták át 1931. november 8-án tulajdonosaiknak.

A Pdsz tiltakozik az egyetemek modellváltása ellen

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) Országos Választmánya nyilatkozatban tiltakozik az egyetemek modellváltása ellen – közölte a PDSZ az MTI-vel. A közleményben hangsúlyozták: az egyetemek alapítványba átszervezése az ott dolgozóknak jelentős munkajogi hátránnyal, a törvény szerint járó juttatásaik megvonásával jár. A…

Tragédia a Tesconál: koronavírusban meghalt a közkedvelt menedzser, többen karanténba kerültek

Ripost
-
 Tegnap 21:50Külföld

Alkalmazottai nagyon szerették az asszonyt. Mindannyian örömmel dolgoztak neki.

Rakonczay Gábor: ,,Idő kérdése volt, és a szervezetem bedobta volna a kulcsot” – Drámai felvételek kerültek elő az óc…

A Guinness-világrekorder extrémsportoló, Rakonczay Gábor, (39) január elején elindult, hogy egy speciális szörfdeszkán állva átevezze az Atlanti-óceánt. A hatodik napon azonban fel kellett adnia a versenyt, mert teljesen átfagyott, így életveszélybe került.

A kis gömböc begurult az egyetemre és azt mondta, „Hamm, bekaplak!” – azzal bekapta (?)

Szabad Pécs
-
 Tegnap 21:33Vélemény

Mese az egyetemi autonómiáról. Hol volt, hol nem volt, élt Magyarországon egy tulajdonképpen nem is olyan nagy csoport, nevezzük őket gömböcöknek, akiknek elég jól ment a dolguk. Jól ment a dolguk már egy ideje, olyannyira, hogy mesénk idejében már eléggé meg is szedték magukat.  Övék a déli part. Meg az északi is. Övék a busz,

Februárban dönthetnek több magyarországi egyetem radikális átalakításáról

Index
-
 Tegnap 21:23Belföld

Alapítványi fenntartásba kerülhet a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem is.

Mini-stroke miatt került kórházba a D12 rapper, Bizarre

Off Média
-
 Tegnap 21:04Bulvár

A kórházi ágya mellől posztolt a menedzsere.

A budapesti bérleti díjak 15 százalékkal csökkentek egy év alatt

Az országos lakbérek tavaly novemberre 12 százalékkal, a budapestiek 15 százalékkal voltak alacsonyabbak a januárihoz mérten. 

A tavalyi csúcs után 15 százalékkal csökkentek a budapesti bérleti díjak 

Az országos lakbérek tavaly novemberre 12 százalékkal, a budapestiek 15 százalékkal voltak alacsonyabbak a januárihoz mérten.  A Központi Statisztikai Hivatal honlapján az ingatlan.com-mal közös lakbérindex friss adatai szerint a bérleti díjak évek óta tartó emelkedése 2020 januárjában érte el csúcspontját, majd – főképp a járvány…

Ennyivel csökkentek a budapesti bérleti díjak: mutatjuk a döbbenetes árzuhanás részleteit

Az országos lakbérek tavaly novemberre 12 százalékkal, a budapestiek 15 százalékkal voltak alacsonyabbak a januárihoz mérten – közölte a Központi Statisztikai Hivatal honlapján az ingatlan.com-mal közös lakbérindexük friss adatait hétfőn.

Öt éve nem voltak ilyen alacsonyak a budapesti albérletárak

10 százalékkal voltak alacsonyabbak a lakásbérleti díjak Magyarországon, mint 2019-ben - ez derült ki az ingatlan.com és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közös elemzéséből.

13 elektromos autóval bűvült a Szent István Egyetem járműparkja

Tisztán elektromos üzemű gépjárműveket és a töltésükre szolgáló töltőállomásokat szerzett be a Szent István Egyetem (Szie) a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságtól (Kef) The post 13 elektromos autóval bűvült a Szent István Egyetem járműparkja first appeared on Energia Magazin.