Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 105 hír

Több száz év után temethetik újra Mátyás királyt

Nyitókép: Wikipédia/Andrea Mantegna   Egy horvátországi templomban sikerült azonosítani Mátyás király fiának és unokájának sírját, ahol megtalálták a leszármazottak csontjait. Ezekből mintát véve sikerülhet azonosítani és újratemetni Mátyás királyt – hangzott el a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.   Nemrég…

Több száz év után temethetik újra Mátyás királyt

Egy horvátországi templomban sikerült azonosítani Mátyás király fiának és unokájának sírját.

Olimpia 2021: Kis híján zászló és himnusz nélkül maradtak az olaszok

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (Nob) figyelmeztette Olaszországot, hogy sportolói nem indulhatnak hazájuk zászlója alatt, valamint a himnuszukat sem játsszák le a tokiói játékokon, amennyiben szerdáig nem rendezi vitáját a kormány az olimpiai bizottsággal (Coni).

Genetikai vizsgálatokkal azonosíthatják Mátyás király csontjait

Corvin János sírjának feltárásával kezdődött a Hunyadi-család származásának kutatása.

Tokió 2020: A NOB a zászló és a himnusz kitiltásával büntetheti az olaszokat

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) figyelmeztette Olaszországot, hogy sportolói nem indulhatnak hazájuk zászlója alatt, valamint a himnuszukat sem játsszák le a tokiói játékokon, amennyiben szerdáig nem rendezi vitáját a kormány az olimpiai bizottsággal (CONI).

Kvíz: Mesék Mátyás királyról. 13 történet 13 kérdés, vajon emlékszel mindre?

Keresztlabda
-
 Tegnap 11:06Színes

Kinek mit jelent a felcsendülő “Magyar urak jönnek Buda városába…”? Biztos vagyok benne, hogy épp mint nekem, úgy másoknak is

Ebből óriási botrány lehet: a Nob a zászló és a himnusz kitiltásával fenyegeti Olaszországot!

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) figyelmeztette Olaszországot, hogy sportolói nem indulhatnak hazájuk zászlója alatt, valamint a himnuszukat sem játsszák el a tokiói játékokon, amennyiben szerdáig nem rendezi vitáját a kormány az olimpiai bizottsággal (CONI).

Tokió 2020: a zászló és a himnusz kitiltásával büntethetik az olaszokat

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) figyelmeztette Olaszországot, hogy sportolói nem indulhatnak hazájuk zászlója alatt, valamint a himnuszukat sem játsszák le a tokiói játékokon, ha szerdáig nem rendezi vitáját a kormány az olimpiai bizottsággal (CONI).

Felvonhatják az olasz zászlót és lejátszhatják a himnuszt a tokiói olimpián

Kedden megszületett a megegyezés az ország kormánya és olimpiai bizottsága között, így nem lépnek életbe a NOB szankciói.

Kitilthatják az olasz zászlót és himnuszt az olimpiáról

A kormány és az olasz olimpiai bizottság közötti vita miatt büntethetik meg az országot.

A NOB a zászló és a himnusz kitiltásával büntetheti az olaszokat

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) figyelmeztette Olaszországot, hogy sportolói nem indulhatnak hazájuk zászlója alatt, valamint a himnuszukat sem játsszák le a tokiói játékokon, amennyiben szerdáig nem rendezi vitáját a kormány az olimpiai bizottsággal (CONI). Az ötkarikás ügyekben járatos insidethegames.biz oldal beszámolója szerin…

A NOB kitiltaná az olasz zászlót és himnuszt

A Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak nem tetszik az új olasz sporttörvény tervezet.

A Duna jegén választották királlyá, de a belvárosi templom is fontos szerepet játszott Mátyás király életében

Hunyadi Mátyást 1458. január 24-én választották királlyá, a Duna jegén.A mostani Belvárosi Plébániatemplom elődje akkor már állt, és fontos szerepet is játszott Mátyás életében.  Uralkodásának idején rangjához méltó elhelyezést is építtetett a templom emeleti szintjén. A Mátyás oratóriumot 2019. februárjára sikerült restaurálni. Derdák…