Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 381 hír

Cseh Péter (OĽaNO) a Körképnek: Matovič most tényleg dühös. Nem ezt vártuk az MKP ügyvivő testületétől. A magya…

Körkép
-
  Ma 22:52 Határtalan

Trianon előtt két nappal szervezett Budapest és a felvidéki magyarság többsége által is komoly gesztusnak értékelt találkozót Igor Matovič. A szlovák kormányfő ezen korrekt beszédet tartott, mely jó alapja lehet a két nemzet közti közeledésnek nemcsak gazdasági, hanem történelmi összefüggésekben is.   Igor Matovič trianoni beszéde –…

Hivatalos: Péntektől nyílik az osztrák, a cseh és szlovák határ is a magyaroknak

Péntektől nem lesz szükség negatív koronavírus-tesztre és karanténba sem kell vonulni az Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába történő utazás, valamint az ezen országokból történő hazatérés esetén, egyben megszűnik az eddigi 48 órás korlátozás is.

Péntektől megnyílik az osztrák, a cseh és szlovák határ a magyaroknak is

Péntektől nem lesz szükség negatív koronavírus-tesztre és karanténba sem kell vonulni az Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába történő utazás, valamint az ezen országokból történő hazatérés esetén, egyben megszűnik az eddigi 48 órás korlátozás is.

Magyarok Világszövetsége: Magyar az, akinek fáj Trianon

Index
-
  Ma 20:40 Belföld

Nem voltak sokan, de szólt a "Vesszen Trianon!" Felszólalt Toroczkai László és Budaházy György is. Félárbócot nem kaptak.

Ketyeg a nyugdíjbomba: ezek a magyarok miből fognak élni?

Ma már több mint félmillió egyéni vállalkozó van Magyarországon. A számukra kedvező kedvezményes adózási rendszer azonban nem jelent biztosítékot nyugdíjas éveikre, ugyanis így rendkívül alacsony összeg kerül a vállalkozó nyugdíjalapjába.

A külhoni magyarok hasznos közösségei az országaiknak

Magyar Nemzet
-
  Ma 20:20 Külföld

A felvidéki magyarság fájdalmas veszteségek és nagyszerű teljesítmények árán őrizte meg identitását.

Hihetetlen homokszobrok: mintha valódiak lennének ezek az állatok

Morzsafarm
-
  Ma 20:01 Állatvilág

Egy sellő volt a kezdet. A homokszobrászkodást már vélhetően mindenki kipróbálta, a legtöbben azonban csak a homoksütikig, esetleg egyszerűbb várakig jutunk. Vannak viszont olyan elszánt alkotók, akik művészi szintre emelik a tevékenységet, szinte bármit megformáznak a tapadó tengerparti anyagból. Közéjük tartozik Andoni Bastarrika…

Trianon árnyékában is mosolyogtak a magyarok

Különleges fotós összeállítással jelentkezünk a 100. évforduló emlékére. Napra pontosan száz évvel ezelőtt, 1920. június 4-én született meg a trianoni békeszerződésként (Párizs mellett, Versailles-ban, a Nagy Trianon palotában írták alá) ismert megállapodás a magyar kormány és az I. világháborúból győztesen kikerült országok képviselői…

Bizakodhatunk, hogy ez egy nyertes évszázad lesz a magyaroknak

A trianoni trauma arra figyelmeztet, hogy nemcsak a gyásszal, hanem a jövőbe tekintéssel is törődni kell.

Döbbenetes adatok: ennyi növény- és állatfaj áll a kihalás szélén

Blikk
-
  Ma 19:11 Bulvár

Az idei környezetvédelmi világnap házigazdája, Kolumbia arra figyelmeztet minket, hogy az egészséges, élőlényekben gazdag természet alapvető fontosságú az emberiség számára, éppen ezért mindent meg kell tennünk, hogy megóvjuk.

Szarvas Péter: egyetlen tollvonás sem szakíthatja el a magyarokat

Beol
-
  Ma 19:03 Belföld

Békéscsabán a múzeum kerítésén elhelyezett és a Trianon téren felállított tablók révén köztéri kiállítással emlékeztek meg csütörtökön a trianoni békeszerződés aláírásának centenáriumáról.

Hihetetlenül cuki: már vágtázik az orrszarvúbébi

Blikk
-
  Ma 18:50 Belföld

Elvarázsolja minden látogató szívét a Veszprémi Állatkert bébi orrszarvúja.

Zuzana Čaputová államfő: A szlovákok és a magyarok közös jövője szempontjából fontos, hogy azt keressék, ami össz…

Nyitókép: David Ištok/Aktuality.sk   A szlovákok és a magyarok közös jövője szempontjából fontos, hogy azt keressék, ami emberként és polgárként összeköti őket – jelentette ki Zuzana Čaputová államfő a trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából.   Az államfő egyúttal felszólított, tartsuk tiszteletben a nyelvi és a kulturális kü