Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 19 hír

10 év börtön járhat álhírek terjesztéséért

Media1
-
  19.05.10 11:51 Média

Szingapúr szigorú törvényt fogadott el az álhírek ellen. Bár a kormányzat szerint a börtön csak a legsúlyosabb esetben fenyegeti a fake news-terjesztőket, és elsősorban helyreigazításokkal próbálkoznak majd megfékezni az álhíreket, a jogvédők szerint aggasztó az új jogszabály a véleményszabadság szempontjából.

Sajtóper: hazudott az újság a jegyzőről

Ittlakunk
-
  19.05.09 16:59 Budapest 15. ker

Lamperth Mónika azért fordult bírósághoz, mert a Magyar Hírlap online cikkében valótlanságokat állított a képviselő-testület költségvetést elutasító döntését követően. A Fővárosi Törvényszék április 29-i elsőfokú ítéletében arra kötelezte a szerkesztőséget, hogy az alábbi helyreigazítást tegye közzé:"A 2019. március 1. napján megjelent…

Kafkai mélységekbe jutott a szombathelyi önkormányzat sajtóval való bánásmódja

Nyugat
-
  19.05.07 18:25 Megyei

Mielőtt nekiálltunk volna az EU-s pénzből, fürdőszoba nélküli, udvari vécével épült önkormányzati lakásokról készült cikkünknek, 3 hónapot vártunk a polgármesteri hivatal válaszaira. Ők inkább sumákoltak, most meg zavaros helyreigazítási kérelmet küldtek.

Helyreigazítás Bara Csaba és a FitBalance ügyében

Szeretlek Magyarország
-
  19.05.04 17:12 Belföld

Bara Csaba az alábbi nyilatkozatot juttatta el portálunknak.

Három dologban is valótlant állított a Momentumról a Figyelő

HVG
-
  19.05.03 19:03 Belföld

A hetilapnak az elsőfokú ítélet szerint címlapon is helyreigazítási kötelezettsége van.

Németh Sándor: Pert indítok a 444 ellen

Tekintettel erre a tényre, valamint arra, hogy a 444 évek óta hazug és lejárató cikkeket közöl rólam és a Hit Gyülekezetéről, helyreigazítást fogok kérni, és annak eredménytelensége esetén pert indítok a 444 ellen.

Ballai Attila: Helyreigazítási sérelmek

A helyreigazítási kérelmek döntő többsége abból fakad, hogy fájdalmasan igazat írunk.

Formájában elegáns, tartalmában sokatmondó műfaj

A helyreigazítási kérelmek többsége abból fakad, hogy fájdalmasan igazat írunk. Csakhogy ez jogilag nem mindig és nem feltétlenül védhető, „píszí” mércével pedig még ritkábban az.

A Lokál és a 888 kiadóvezetője szerint ki tudnak gazdálkodni néhány helyreigazítást

HVG
-
  19.04.25 18:39 BelföldHabony Árpád

Két és fél milliárd forint árbevétel mellett ki lehet fizetni évi nagyjából 10 millió forint perköltséget, mondta el Keresztesi Péter, történetesen egy helyreigazítási per során.

Csak nem közölte a helyreigazítást egy Fidesz-közeli lap, árverésre bocsátották bútorait

HVG
-
  19.04.25 17:37 Belföld

A kaposvári kormányközeli 74nullanulla nevű portál szerkesztősége immáron bő egy éve nem teszi közre, hogy valótlanságokkal támadtak egy megyei jobbikos képviselőt, és nem fizették meg neki a mindössze 50 ezer forintos sérelemdíjat, ezért már a végrehajtók is kimentek a szerkesztőséghez.

A kormánymédia egyik vezetője: Két és fél milliárd forint árbevétel mellett ki tudjuk fizetni ezt az évi 10 millió forintos p…

444
-
  19.04.25 15:33 BelföldHabony Árpád

Egy bírósági tárgyaláson beszélt arról a 888-at és a Lokált kiadó cég vezére, hogy kalkulálnak a helyreigazításokkal.

Újabb pert bukott a kormánypárti sajtó, most is hazudtak

Hírklikk
-
  19.04.25 05:46 BelföldFinnország

Helyreigazításra kötelezte a bíróság a Lokált és a Pesti Srácokat abban a perben, amelyet a Magyar Helsinki Bizottság indított ellenük - írja a civil szervezet Facebook oldalán.

Hadházy Ákos végrehajtót küld a közmédiára

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebook-oldalán jelentette be, hogy rövidesen végrehajtót küld a Hirado.hu-hoz. A politikus ugyanis több helyreigazítási pert is megnyert az MTVA-val szemben, de a bíróság által megítélt sérelemdíjat még se ő, se édesapja nem kapta meg.

Hadházy Ákos végrehajtót akar küldeni a Híradó.hu-ra

Index
-
  19.04.24 18:13 BelföldRendőrségMTVA

Évekig tartó perek után a helyreigazítást ugyan közzétették, de még mindig nem fizettek neki.

Ujhelyi István: “Mondtam én, hogy hazudnak!”

OLKT
-
  19.04.24 00:02 BelföldHoaxUjhelyi István

Egy hónappal az után, hogy a Figyelő Ujhelyi István szocialista politikus házának felújításáról írt, most elismerték, hogy hazudtak és helyreigazítást tettek közzé. Szokatlan módját választották a helyreigazításnak: már a címben arról írtak, hogy a Délmagyar.hu és az annak nyilatkozó Baranyi Sándor miatt írtak hamis hírt. A lap március 19-én tette.