Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 233 hír

Mi lesz a történelmi épületekkel?

Egy-egy épület nem csak művészettörténeti értéket képviselhet, fontos események helyszíneként vagy a város, környék életében hosszú időn át betöltött szerepe okán is fontosak lehetnek. Az RTL Házon kívül című műsora két ilyen emblematikus épület sorsát dolgozza fel. Egy hetedik kerületi épület egészen elképesztő a története: 1836-ban itt…

Leromlott, helyi védettséget élvező épület született újjá Nyíregyházán

A város fideszes polgármestere jelentette be, hogy egy újabb leromlott, helyi védettséget élvező épület született újjá az erre vonatkozó programom részeként.

Csúszdapark épül Gyomaendrődön

A beruházás értéke megközelíti az 1,3 milliárd forintot.

Megsemmisült az Alpokban közel 2500 méteren épült motormúzeum

HVG
-
 Ma 10:22Autó-motor

Leégett a csodás a helyen lévő és rengeteg értékes műtárgyat kiállító épület.

Korszerű óvoda, bölcsőde épül Gerjenben

Teol
-
 Ma 10:00Megyei

Az intézmény korszerű, megújuló energiaforrást használ majd, energia-hatékony és akadálymentesen működő lesz.

Új beruházás a zöldségágazatban: Ötmilliárdos feldolgozó épül

Új zöldségfeldolgozó üzemet létesítenek Magyarországon, amely jelentős keresletet biztosíthat a magyar termelőknek. A belga tulajdonú zöldségfeldolgozó a Sugo Food Kft. beruházása, és jó irányt jelent a hazai zöldségágazatban, amelynek elsősorban a feldolgozás, illetve a feldolgozók és a termelők viszonya terén kellene fejlődnie.

Országosan is egyedülálló Iparos Park épül Veszprémben

A következő hónapokban olyan mértékű és volumenű szakképzési fejlesztés valósul meg Veszprémben, ami nemcsak a megyében, hanem országosan is egyedülálló. Ez nem más, mint a Modern városok program keretében épülő, Iparos Park elnevezésű beruházás – erről is beszélt kedden Pap Máté, a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja…

Megújul a híd, folytatódik a kerékpárút

Szon
-
 Ma 07:17Belföld

Több ütemben újítják fel a Rakamazt Tokajjal összekötő hidat.

Kortárs a katedrális mellett: avagy hogyan nyúljunk hozzá egy középkori épülethez

Nem, nem feltétlenül a forma a lényeg, mégha első látásra az absztraháló gótikus csúcsívek is fogták meg a tekintetüket. A lényeg az anyag, az azonos porozitás és a mérték, amely az emlék önfenntarthatósága és az együttes megőrzendő identitása között próbál egyensúlyozni.

Javában épül a Sensirion gyártóüzeme Debrecenben

Elérte legmagasabb pontját a svájci Sensirion első, anyaországon kívüli európai gyártóüzemének épülete Debrecenben.

Új tűzoltólaktanya épül Kecskeméten

Több mint 5,3 milliárd forint európai uniós támogatásból új többfunkciós létesítmény épül Kecskeméten, amelyben új tűzoltólaktanya is helyet kap – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője elmondta: a város hivatásos tűzoltó-parancsnoksága és…

Jelenleg közel 70 kilométernyi kerékpárúton zajlanak a fejlesztések

Bringázás
-
 Tegnap 23:55Életmód

Jelenleg 668 km-en zajlanak jelentősebb előkészületek, melyből 110,9 km-en már 2021-ben megkezdődnek a kivitelezési munkák.

Jelentős fejlesztésekkel bővült 2020-ban hazánk kerékpárút-hálózata

2020-ban összesen 58 kilométernyi kerékpárutat adtak át és tovább folytatódnak az idén az építések.

Magyar kormányzati segítséggel épül óvoda Madéfalván

Teol
-
 Tegnap 20:00Megyei

Bonyhád testvértelepülésén, Madéfalván óvoda épül. Miniszter és államtitkár járt a készülő létesítményben. Hazai segítséggel zajlanak a munkák.

A republikánus frakcióvezető szerint Trump provokálta ki a kongresszus épületének ostromát

Már saját párja is szívesen túllépne a leköszönő elnökön. Donald Trump leköszönő amerikai elnök “provokálta ki” a washingtoni kongresszus épületének január 6-ai ostromát – jelentette ki kedden Mitch McConnell, a szenátus republikánus párti többségének vezetője. “A tömeget hazugságokkal etették. Az elnök és más befolyásos emberek…