Belépett felhasználóink egy egész évre visszamenően kereshetnek a Hírstart adatbázisában. Mit kapok még, ha regisztrálok?
Források: Témák: Időszak:
Találatok: 500 hír

Ampullánként hat adag vakcináért számláz a Pfizer. A baj csak az, van, hogy legfeljebb öt jön ki!

ma7.sk
-
 Ma 11:42Külföld

Ha olvasóinknak eddig nem lett volna világos, akkor az alábbi sztoriból biztosan az lesz, hogy a vakcinafejlesztés, gyártás és eladás bizony kőkemény üzlet. Függetlenül attól, hogy az oltás lehet az egyetlen kifelé vezető út a járványból, a gyógyszergyárak bizony nem restek meggazdagodni a pandémián.

Ugye megegyezhetünk, hogy a téves, hibás recepteknél kevés bosszantóbb dolog van a konyhában?

Nem dagad az ér a homlokomon, inkább csak csalódottan nyomogatom az elsőre vonzónak tűnő receptből sütött, elbaltázott süteményem. Több tojás és rengeteg darált mák bánta. Percekig tétovázom, hiszen nincs nagyobb pazarlás annál, minthogy kidobjam, de aztán háromig számolok, és megetetem vele... a kukát. Nincs bosszantóbb a…

Gojković: Szerződésünk van, vakcina nincs

Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár, a válságstáb tagja ma reggel a Pink televízióban nyilatkozva elmondta, hogy Szerbiának 6,5 millió koronavírus elleni védőoltásra van szerződése, de egyszerűen nincs belőlük elég a világon. 

Ma van a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja

Az Ensz Közgyűlése 2005. november 1-jén nyilvánította január 27-ét a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává, annak emlékére, hogy az auschwitzi haláltábor 1945. január 27-én szabadult fel. Az egyhangúlag elfogadott határozat hangsúlyozza "az emlékezés és a tanítás kötelességét", hogy a jövő nemzedékei megismerjék a…

A 18 év alattiak 69 százaléka szerint klímavészhelyzet van

Telex
-
 Ma 11:21Tudomány

Az Oxfordi egyetem és az ENSZ felméréséből kiderült, hogy legnépszerűbb klímavédelmi kezdeményezés az erdők megvédése, míg a legnépszerűtlenebb a növény alapú étrendre való áttérés.

78 fertőzött van jelenleg a hajléktalanok számára kialakított pozsonyi karanténvároskában

A főváros eddig összesen 139 fertőzött hajléktalan biztonságos izolációját tette lehetővé – közölte a város szóvivője, Katarína Rajčanová a TASR hírügynökséggel. Pozsony vezetőségének már kétszer meg kellett növelnie a karanténvároska kapacitását, legutóbb százra. A kialakult helyzet miatt a város bővíti az…

Lázár János: a vásárhelyi politikai vandálok sem tehetik tönkre a tram-traint

Ma Hódmezővásárhelyt politikai vandálok irányítják, akik pusztítanak és rombolnak, ám a tram-train vandálbiztos lesz, így még ők sem tudnak kárt tenni benne – jelentette ki Lázár János a Rádió 7-ben szerdán. Az országgyűlési képviselő a Közös Nevezőben a beruházás mellett a makói fürdőfejlesztésről és az új agráregyetemről is nyilatkozott,…

Lázár János: A politikai vandálok sem állhatnak a Tram-train beruházás útjába

A Rádió7 Közös nevező című műsorában Lázár János országgyűlési képviselőt kérdezték, aki beszélt a Tram-train jövőjéről, a benne rejlő lehetőségekről, a Hagymatikum fejlesztéséről és az új egyetemről is.

Az első first lady, akinek doktorátusa van

Kicsoda a rendhagyónak mondott új first lady, Jill Biden? Egy önálló nő, aki a Fehér Házban sem adja föl tanári munkáját. Magánéletük pedig férjével, Joe Bidennel nem nélkülözte a nehéz pillanatokat.

Bravúrra van szükség a rendkívül erős, hibátlan franciák ellen

A legjobb négy közé jutásért küzd meg ma a magyar férfi-kézilabdaválogatott az egyiptomi világbajnokságon. A mieink ellenfele a hatszoros vb-győztes Franciaország lesz.

Van egy időszak Magyarországon, amikor a nők férfinak, a férfiak nőnek öltöznek

Behír
-
 Ma 10:54Kultúra

Farsang idején fellazulnak a társadalmi keretek, legálisan lehet „alakoskodni”: a szereplők kilétük álcázására maszkot, álöltözetet használnak, jelmezek és kellékek segítségével személyesítenek meg valamit vagy valakit – fogalmazott Harangozó Imre néprajzkutató, akivel a „bőség” időszakáról beszélgettünk.

Milyen titkos térkép van a tenyeredben?

Egy olyan térkép rejlik a tenyereden, melyet eddig csak kevesen tudtak, de itt az ideje, hogy Te részese legyél a titoknak, így még többet megtudhatsz önmagadról!

Az AstraZeneca vezérigazgatója azt mondja, két hónapos lemaradásban vannak

Pascal Soriot ugyanakkor azt ígéri, március végéig több millió dózis vakcinát szállítanak le az EU-ba.

Van miért törlesztenünk a franciákkal szemben

Legutóbb tétmeccsen, 2012-ben sikerült legyőzni a francia férfi-kézilabdaválogatottat.